Master in de economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit Master-programma wordt aanbevolen voor studenten met een goede technische achtergrond die een rigoureus, diepgaand onderwijs in economische theorie en beleid op graduaatsniveau willen hebben, om een ​​succesvolle carrière in het onderzoek voor te bereiden of als professionele economen die werken voor centrale banken, de bankwezen, overheidsinstellingen en internationale organisaties of als economische adviseurs en financiële adviseurs. Het biedt ook een rigoureuze voorbereiding voor studenten die willen doorstromen naar een Ph.D. programma.

De mate bestaat uit een jaar full-time cursussen, plus een jaar voor onderzoek en het schrijven van een proefschrift. Beide semesters in het eerste jaar bieden een solide basis in de kernvakken (micro-economie, macro-economie en econometrie) en bieden u de tools voor economische analyse, terwijl u vier aanvullende cursussen in het veld kunt kiezen. In de laatste twee semesters ontwikkel je je proefschrift onder begeleiding van een lid van de faculteit en profiteer je van aanvullende begeleiding tijdens een seminar over economisch onderzoek. Het volledige programma biedt 120 ECTS-credits.

Gerangschikt in zijn categorie, in de Top 100 Beste Masters-programma's, in West-Europa in 2019.

Waarom kiezen voor Economics bij IBS

 1. Je wordt uitgedaagd om complexe actuele en toekomstige economische problemen te begrijpen die van invloed zijn op ieders levensonderhoud.
 2. Je bouwt de vaardigheden op die nodig zijn om bij te dragen aan economische debatten en beleidskeuzes.
 3. Je zult leren omgaan met geavanceerde modelleringstechnieken en computationele software gebruiken die is geïntegreerd in reguliere klassen (bijvoorbeeld MATLAB, E-Views, STATA).
 4. We hebben een toegewijde faculteit van onderzoeksgeoriënteerde docenten, die ernaar streven studenten naar uitmuntendheid te leiden en hen ondersteuning en oriëntatie te bieden. Misschien ben je zelfs betrokken bij onze huidige onderzoeksprojecten.
 5. Er is een kleine maar diverse groep studenten waar nauwe interactie kan plaatsvinden, zowel onder studenten als met docenten.
 6. U kunt verdere internationale ervaring ontwikkelen door ons bezoek aan Wenen, dat een academische instelling en de Verenigde Naties omvat, of door onze double-degree-overeenkomst met de Universiteit van Warschau.
 7. U krijgt toegang tot uitgebreide databases die zowel in de cursus als in de proefversie kunnen worden verkend.
 8. Professionele stages voor MSc in afgestudeerden in de economie zijn uitstekend, omdat deze graad u toegang geeft tot de meeste banen die zich voordoen in economie, financiën en management.

Aanvraagproces 2020/2021

Om de Master in International Management aan te vragen, moet u de volgende documenten indienen:

 • Online aanvraagformulier; Curriculum vitae;
 • Bewijs van betaling van aanvraagkosten.

Vroege aanvragen worden geadviseerd, omdat het evaluatieproces wordt uitgevoerd op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Documentatie

Op verzoek van het Admissions Office dient u kopieën van papier en bestanden met gescande documenten te verzenden:

Een kopie van je officiële bachelorgetuigschrift en eventuele andere graden vermeld in het aanvraagformulier (indien van toepassing) * academische transcripties van cursussen en cijfers (indien van toepassing) twee originele foto's kopie van uw identiteitskaart of paspoort (en indien van toepassing van het fiscale identiteitsnummer ) GMAT Score - optioneel *

* In gevallen waarin een diploma niet beschikbaar is maar de afstuderen wordt verwacht vóór september 2020 - vragen we de studenten om een verklaring van betrokkenheid te ondertekenen. Het bachelordiploma moet uiterlijk half september worden verstrekt.

* De presentatie van de GMAT-score kan de waarde van uw aanvraag vergroten en kan in bepaalde gevallen verplicht zijn.

Testresultaten moeten rechtstreeks door de ETS (Educational Testing Service) naar de ISCTE Business School worden verzonden.

Collegegeld 2020/2021

1ste jaar € 2.400,00
2e jaar (proefschrift / project) € 1.600,00

Dit collegegeld omvat:

 • Gratis toegang tot alle IBS-faciliteiten en algemene diensten.

Contacten

Catarina Delgado
masters.ibs @ ISCTE -iul.pt
Tel.:(+351) 210 464 211

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ISCTE Business School is een pioniersschool in het onderwijs van management- en bedrijfswetenschappen, en de eerste waar dit een autonoom gebied was in tegenstelling tot een vak dat op het gebied van ... Lees meer

ISCTE Business School is een pioniersschool in het onderwijs van management- en bedrijfswetenschappen, en de eerste waar dit een autonoom gebied was in tegenstelling tot een vak dat op het gebied van economie werd gegeven. De links naar de bedrijfswereld zijn een onderscheidend kenmerk van onze school. Vanaf het begin vertrouwde IBS op de steun van uitgenodigde faculteiten uit het bedrijfsleven, wiens samenwerking waardevolle input heeft geleverd voor onze curricula. Lees Minder

Accreditaties