Master in de economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma Doel

De HKU Master of Economics (MEcon) heeft tot doel een rigoureuze geavanceerde opleiding in economie te bieden, met de nadruk op toepassingen uit de echte wereld. De intellectuele capaciteit en kennis die in het MEcon-programma zijn opgedaan, hebben een blijvende impact gehad op het academische leven van de studenten, waardoor ze een scherp inzicht hebben in besluitvorming en beleidsvorming.

Ons curriculum is ontworpen om studenten te helpen economische analyse onder de knie te krijgen, het creatief te gebruiken om oplossingen voor problemen te vinden en vertrouwen te ontwikkelen in het analyseren van problemen en het beantwoorden van vragen die relevant zijn voor hun werk.

Studenten kunnen ervoor kiezen om zich te concentreren in een van de streams: gegevensanalyse, beleidsanalyse, theorie en geavanceerd onderzoek, op basis van hun interesses en carrièreambities.

Wijze en duur van de studie

Het MEcon-programma strekt zich uit over minimaal één academiejaar en maximaal twee academiejaren bij voltijdstudie. De meeste studenten hebben de neiging om de opleiding in één academiejaar af te ronden.

Cursussen worden op modulaire basis aangeboden, zodat studenten zich op één studiegebied tegelijk kunnen concentreren. Er zijn zes modules in een studiejaar en elke module duurt zes tot acht weken, inclusief de tentamenweek.

Studenten volgen meestal 2 cursussen per module en er zijn 4 lessen van drie uur per week.

Medium- en cursusbeoordeling

De opleiding wordt in het Engels gegeven.

De beoordeling van elke cursus kan opdrachten, tussentijdse examens, projectpapieren en cursuswerk omvatten, evenals een eindexamen, dat normaal gesproken aan het einde van elke cursus wordt afgenomen, tenzij anders aangegeven.

Curriculum Structuur

Studenten kunnen ervoor kiezen om zich te concentreren in een van de streams: data-analyse, beleidsanalyse, theorie of geavanceerd onderzoek, afhankelijk van hun interesses en carrièreambities.

 • De gegevensanalysestroom heeft tot doel meer diepgaande gegevensanalysetrainingen te bieden aan studenten die van plan zijn op dit gebied te werken.
 • De Policy Analysis Stream is geschikt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het gebruik van het economische perspectief om openbaar beleid te begrijpen en te evalueren.
 • De Theoriestroom is bedoeld om studenten voor te bereiden op hun promotieonderzoek door middel van een PhD-cursus.
 • * De Advanced Research Stream richt zich op het cultiveren van onderzoekscapaciteiten. Studenten met een sterke academische neiging zullen worden blootgesteld aan onderzoeksactiviteiten.

* Toelatingseisen, curriculumstructuur en programmaduur van Advanced Research Stream verschillen van andere 3 streams.

curriculum structure

curriculum structure

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het Master of Economics Program, moet een kandidaat:

 • Houd een erkend diploma of gelijkwaardig;
 • Verkrijgen van verklaringen van twee scheidsrechters over zijn / haar geschiktheid voor het programma; en
 • Behaal een TOEFL / IELTS * -score als je niet van een Engelstalige universiteit bent.
  Minimale score-eis: TOEFL: 80 | IELTS: 6 (zonder subtest onder 5,5)

GMAT / GRE-scores zijn niet vereist, maar een goede GMAT / GRE-score zal gunstig worden overwogen en kan nuttig zijn voor marginale gevallen.

Over het algemeen zijn aanvragers niet verplicht om een interview bij te wonen tijdens het toelatingsproces.

Toelatingsschema

De opnames voor de intake voor 2021 zijn nu open.

Aanmeldingsdeadlines:

 • Ronde 1: 12.00 uur (GMT +8), 19 oktober 2020
 • Ronde 2: 12.00 uur (GMT +8), 14 december 2020
 • Ronde 3: 12.00 uur (GMT +8), 3 februari 2021
 • Ronde 4: 12.00 uur (GMT +8), 9 maart 2021
 • Ronde 5: 12.00 uur (GMT +8), 7 april 2021

Biedingen zullen op doorlopende basis worden gedaan en vroege aanvragen hebben de voorkeur, in die zin dat een groot deel van de aanbiedingen in de vroege stadia aan aanvragers zal worden toegewezen. Kandidaten wordt daarom sterk aanbevolen om hun sollicitaties en ondersteunende documenten zo snel mogelijk in te dienen.

Niet-lokale studenten worden sterk aangemoedigd om zich in de eerste twee rondes aan te melden, zodat er voldoende tijd is om studentenvisa te regelen en om zich voor te bereiden op hun verhuizing naar Hong Kong.

Toelatingsbesluiten zijn over het algemeen beschikbaar 1 maand na de deadline voor aanmelding en succesvolle aanvragers worden per e-mail op de hoogte gebracht. Kandidaten die geen offerte hebben ontvangen, worden opnieuw in behandeling genomen in de volgende ronde (n), tot het einde van de toelatingscyclus.

Collegegeld

Het voorgestelde collegegeld voor de intake in 2021 is HK $ 288.000 *.

Na ontvangst van het toelatingsaanbod dienen kandidaten een aanbetaling van HK $ 75.800 * te regelen om hun aanvaarding te bevestigen. Het saldo is betaalbaar in 2 termijnen over een academiejaar, ongeacht het aantal cursussen dat in elke module wordt gevolgd.

Er is ook een niet-restitueerbare aanvraagkosten van HK $ 300.

* onder voorbehoud van wijziging en definitieve goedkeuring door de Universiteit van Hong Kong

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has g ... Lees meer

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Lees Minder