Master in de economie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Economie, Master of Science (economie en bedrijfskunde) (2 jaar)

 • Een internationaal vergelijkbare graad in economie van een AACSB geaccrediteerde business school.
 • Strenge theoretische en empirische studies waarin het nieuwste onderzoek is verwerkt.
 • Praktische ervaring met het ontwikkelen van economische modellen en het gebruik van econometrische methoden om economische en financiële analyses uit te voeren.

Het International Master's Program in Economics (ME) van Oulu Business School is een tweejarig programma dat een rigoureuze opleiding in moderne economie biedt.

Het programma biedt u een uitgebreid inzicht in de theoretische en empirische onderzoeksmethoden die worden gebruikt in de micro-economie, macro-economie en econometrie.

U krijgt de mogelijkheid om interesse te ontwikkelen in gebieden zoals:

 • Wiskundige economie
 • Industriële organisatie
 • Energie-economie
 • Stedelijke en regionale economie
 • Milieu-economie
 • Internationale macro-economie
 • Spel theorie
 • Financiële Econometrie

Door groepswerk en projecten leer je je economische expertise toe te passen en de vaardigheden op het gebied van probleemoplossing, projectmanagement en presentatie te verwerven die je nodig hebt in je carrière als econoom.

Het is niet verplicht om een specialisatie te kiezen, maar het tweejarige programma biedt twee specialisatiemogelijkheden :

Energie-economie en Smart Grid-cursussen brengen het nieuwste economische en technische energieonderzoek naar de klas en voorzien je van de vaardigheden die je nodig hebt om te werken als economisch onderzoeker of consultant in energiegerelateerde projecten. Doe ervaring op in multidisciplinair projectwerk en gebruik je vaardigheden in Economie om bedrijfsproblemen in de energiemarkten van morgen te analyseren en op te lossen.

Financiële economie richt zich op het uitrusten van vaardigheden die relevant zijn voor een econoom die binnen de financiële sector werkt. U krijgt meer kennis van statistische modelleringssoftware en intensiveert uw kennis van econometrische modellen die worden gebruikt voor het voorspellen van macro-economische en financiële variabelen.

Het hoogleraarschap Economie aan de University of Oulu werd opgericht in 1959 en de afdeling maakt deel uit van de door de AASCB erkende Oulu Business School (OBS). Economen bij OBS en bij bijbehorende onderzoekscentra (MAIGBE, SYKE) richten zich op onderzoek in energie-economie, sociale economie en regionale economie.

De afdeling staat bekend om haar prestaties op het gebied van input-output-modellering en energie-economie . De huidige faculteitsleden zijn onder meer actief in de Finse Raad voor Economisch Beleid, het Finse Klimaatpanel en het nationale energieonderzoeksproject BCDC. OBS organiseert regelmatig seminars met Finse en internationale bezoekers uit het bedrijfsleven en de academische wereld. U wordt sterk aangemoedigd om deze evenementen bij te wonen.

Het masterprogramma voorziet je van de vaardigheden die je nodig hebt als een professionele econoom die werkt in het bedrijfsleven, de overheid, internationale organisaties en onderzoekscentra. Afhankelijk van uw interesses kunt u bijvoorbeeld werken met marktonderzoek in de financiële sector, met strategische prijs- en productiebeslissingen bij particuliere bedrijven en met het fiscale en monetaire beleid binnen de publieke sector.

Het masterprogramma dient ook als een grondige voorbereiding op Ph.D. studies. De masteropleiding biedt je een internationaal vergelijkbare graad in Economie van een AASCB geaccrediteerde business school . Na afronding van het masterprogramma ben je uitgerust om een carrière als econoom in Finland of in het buitenland na te streven.

Mogelijke titels zijn onder meer

 • Econoom
 • Economisch adviseur
 • Beleggingsadviseur
 • Industrie analist
 • Financieel analist
 • Functionaris voor economische ontwikkeling
 • Economisch adviseur

Studenten die zich aanmelden voor het programma moeten in het bezit zijn van een bachelor- of bachelordiploma in economie of een aanverwant vak. De kwantitatieve aard van het ME-programma is ideaal voor degenen die economie, financiën, boekhouding, techniek of natuurwetenschappen hebben gestudeerd (bijv. Wiskunde, natuurkunde of statistiek).

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is a ... Lees meer

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is about seeking, utilizing and applying new knowledge. The University of Oulu researches people and culture in a changing living environment, as well as opportunities that new technology provides for improving the well-being of people and the environment. The University of Oulu is a multidisciplinary expert in Northernness. Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited
Ga naar de website van de school