Master in de digitale communicatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

 • Analyseer en creëer gegevensgestuurde boeiende verhalen via verschillende sociale mediaplatforms (Facebook, Instagram, Twitter en WeChat).
 • Ontwikkel een diep begrip van de digitale creatieve economie en hoe platforms en kunstmatige intelligentie de media- en communicatieomgeving transformeren.
 • Leer hoe u tools kunt gebruiken en bouwen om geavanceerde datavisualisatie en analyse van het publieksgedrag te leveren.
 • Ontwerp, implementeer en evalueer een onderzoeksproject dat de geavanceerde kennis en vaardigheden integreert en toepast die in de cursus zijn ontwikkeld met een wetenschappelijke academische of industriële focus.
 • Gebruik cross-culturele communicatieve vaardigheden om problemen op te lossen als een team in disruptieve en vluchtige media-omgevingen.

Waarom kiezen voor deze cursus?

Digitale transformatie heeft invloed op de wereldwijde media- en communicatieproductie, -distributie en -consumptie op ongekende niveaus. Deze gegevens en automatisering veroorzaakten disruptie en leveren steeds vaker inhoud op persoonlijke mobiele apparaten, waardoor de druk op traditionele instellingen toeneemt en er nieuwe en nieuwe vormen van contentproductie en -distributie ontstaan.

De Master of Digital Communication ontwikkelt toekomstgerichte gespecialiseerde vaardigheden en geavanceerde kennis in digitale communicatie, evenals een toegepast begrip van de digitale creatieve economie en hoe digitale platforms de mondiale mediaomgeving transformeren.

Real-world leren

De cursus is georganiseerd met de nadruk op authentiek, real-world leren dat je voorbereidt om creatief en effectief een reeks wereldwijde en internationale uitdagende communicatiescenario's aan te pakken. U profiteert van directe afstemming met het toonaangevende digitale media-onderzoek van het QUT Digital Media Research Center.

Real-world leren is ingebed door keuzevakken zoals stages, real-world of industriële projecten, studiereizen of universiteitsbrede keuzevakken. Gedurende het hele programma wordt u ondersteund en aangemoedigd om een professioneel digitaal merk op meerdere platforms te bouwen.

Leer van de besten

QUT is een wereldleider in digitale communicatie, media en journalistiek. Haar onderzoek en onderwijs zijn grenzen verleggen en nieuwe ideeën ontwikkelen door middel van transdisciplinair denken in een snel veranderende wereldwijde creatieve economie.

De QUT School of Communication is gerangschikt als de toonaangevende school voor communicatie- en mediastudies in Australië en een van de beste scholen ter wereld. QUT Media en Communicatie staan op de 1e plaats in Australië en 16e in de wereld in de QS World University Rankings van 2019.

Het Digital Media Research Center (DMRC) voert wereldwijd toonaangevend onderzoek uit naar een creatieve, inclusieve en eerlijke digitale media-omgeving. De DMRC biedt toegang tot baanbrekende onderzoeksinfrastructuur en -mogelijkheden in digitale methoden, zoals analyse van sociale media en een dynamische en ondersteunende onderzoeksopleidingsomgeving. QUT is ook de enige universiteit in Australië die sinds 2010 de hoogste ranglijst voor communicatie- en mediastudies heeft ontvangen in elke Excellence in Research Australia (ERA) -ronde.

114252_Image415589843986_eb175bed0b_o.jpg

Wat te verwachten

De huidige communicatieprofessional moet over de vaardigheden en kennis beschikken om in een nieuwe en ontwrichtende digitale mediaomgeving te werken, aangezien de digitale communicatietechnologieën van morgen mogelijk anders zijn dan die we vandaag gebruiken.

Via dit programma leer je nieuwe vaardigheden, waaronder storytelling van sociale media, data-analyse voor communicatie, kunstmatige intelligentie en datavisualisatie. Deze kennis en kritisch denken brengen je carrière naar een hoger niveau en zijn van onschatbare waarde voor werkgevers in industrieën die afhankelijk zijn van digitale communicatie.

Door gebruik te maken van een multidisciplinaire aanpak met samenwerking op verschillende gebieden, verdiept u uw expertise op terreinen zoals data-analyse, wetgeving en beleidsstudies, management of marketing.

Flexibele levering

De cursus wordt aangeboden met bezorgingsmodi die zijn ontworpen om te passen bij uw drukke levensstijl met units die worden geleverd via een intensieve bezorgmodus, waarbij de balans wordt geboden van korte, scherpe levering, terwijl flexibiliteit wordt geboden om werk, gezin, studie en persoonlijke behoeften in balans te houden. Deze aanpak, inclusief pre-work, interactieve workshops en webinars, en verder zelfgestuurd leren, stelt u in staat om in uw eigen tempo te leren.

Carrière resultaten

Afgestudeerden van onze cursussen hebben een succesvolle loopbaan in de overheid, de industrie en de gemeenschapssector. De Master of Digital Communication opent spannende en creatieve media- en communicatierollen in verschillende sectoren met wereldwijd overdraagbare vaardigheden die overal ter wereld werkgelegenheid mogelijk maken.

Uw kansen zullen worden uitgebreid door middel van multidisciplinaire keuzevakken met mogelijkheden om uw vaardigheden te verdiepen op een gebied zoals data science, recht, management of marketing.

Mogelijke carrières

 • Chief Digital Officer
 • Digitale communicatiespecialist
 • Digital Content Designer
 • Producer voor digitale inhoud
 • Digitale tekstschrijver
 • Digital Economy Lawyer
 • Digitale etnograaf
 • Digitale journalist
 • Digital Performance Analyst
 • Digital Strategist
 • Media-onderzoeker
 • Senior professional
 • Senior beleidsmedewerker

114246_Image2QUT_KG_Education_Building.jpg

vergoedingen

Uw werkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van welke eenheden u kiest. We beoordelen de vergoedingen jaarlijks en kunnen mogelijk worden verhoogd.

2019: $ 29.000 per jaar fulltime (96 studiepunten)

2020: $ 30,300 per jaar fulltime (96 studiepunten)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Lees meer

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Lees Minder
Brisbane , Kelvin Grove + 1 Meer Minder