Master in de chemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

132591_Chemistry_UmeaUniversity.jpg

Masteropleiding Chemie

Het masterprogramma Chemie verdiept je kennis van de functie van eiwitten in het lichaam, het effect van chemicaliën in het milieu en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Het onderwijs ligt dicht bij drie sterke onderzoeksgebieden aan de Umeå Universiteit - medicinale chemie, milieuchemie en eiwitchemie. Je toekomstige carrière is als wetenschapper, in de industrie of bij de overheid.

Het masterprogramma Chemie biedt je kennis voor het oplossen en kritisch beoordelen van chemiegerelateerde problemen. U leert hoe u wetenschappelijke teksten en uw eigen gegevens kunt samenstellen, analyseren, kritisch beoordelen en presenteren.

Geavanceerde analysemethoden

Het eerste jaar omvat vier verdiepingscursussen die tools en theorieën over moderne chemie behandelen en die je op een niveau brengen dat vereist is voor de volgende profielcursussen. De training in deze cursussen richt zich voornamelijk op geavanceerde instrumentele methodologieën voor chemische analyse, en modellering en interpretatie van fysiochemische en biochemische verschijnselen. Deze cursussen bieden ook intensieve laboratoriumopleidingen om je goed voor te bereiden op meer geavanceerde cursussen en in het tweede jaar toe te werken naar je masterproef.

Studenteninterview: Milieuchemie trok Alexandra naar Umeå

Nabijheid van sterk onderzoek

De drie profielen van het masterprogramma passen bij de sterke onderzoeksgebieden van de afdeling Chemie; milieuchemie, medicinale chemie en eiwitchemie. Je docenten zijn wetenschappers en de projecten die je tijdens je opleiding doet, hebben altijd een nauwe relatie met lopende onderzoeksprojecten.

Lees meer over profielen

Alle lessen zijn in het Engels.

Meer informatie op de programmapagina

Diploma en carrière

Met een Master of Science in Chemie aan de Umeå Universiteit ben je goed voorbereid op postdoctorale studies. De training biedt ook een goede basis voor een nationale of internationale carrière in de chemische industrie, aanverwante industrieën of de publieke sector.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society.

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society. Lees Minder