Master in de chemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding in de chemie is een opleiding voor studenten die al een goed onderbouwde kennis van chemie hebben en die graag hun ervaring willen uitbreiden. Chemie is geen geïsoleerde discipline: het is nauw verbonden met biologie en fysica, dus biomoleculaire chemie en fysisch-theoretische chemie.

De masteropleiding chemie is een tweejarig pakketprogramma. Het eerste jaar bestaat uit een reeks verplichte en keuzevakken. In het tweede jaar concentreer je je op je scriptie. Het scriptiewerk is een laatste en cruciale fase van het programma, het moet een experimenteel gedeelte bevatten, dwz het genereren van originele gegevens of origineel materiaal. Je voert je onderzoeksthesis uit bij de afdeling Natuurwetenschappen onder begeleiding van een onderzoeksadviseur die ook zal helpen bij het vormgeven van een studieprogramma en het plannen van de belangrijkste fasen van je proefschrift. Je academische opleiding wordt afgerond met een mondelinge verdediging van je scriptie in aanwezigheid van de raad van bestuur.

Onderdelen van het programma

Het tweejarige programma is voltijds en beslaat 148 ECTS.

Theoretische cursussen worden hoofdzakelijk gepland in het eerste semester.

Het programma bestaat uit verplichte cursussen en keuzevakken (gekozen uit de cursussen die binnen de specialisatie worden aangeboden) en maken samen 26 ECTS, twee soorten opleidingen (pedagogisch en wetenschappelijk), onderzoeksproject (scriptie) gelijk aan 9 ESTC.

Pedagogische training is gericht op het ontwikkelen van een masterstudentvaardigheden op het gebied van chemie door middel van het houden van lezingen en praktische lessen. Wetenschappelijke training biedt diepgaande kennis van theoretische, methodologische en technologische prestaties in de wetenschap, evenals de organisatie en uitvoering van onderzoeksprojecten.

Mate

Studenten die staan ingeschreven bij Sh. Ualikhanov Kokshetau State University en hebben met succes het chemie-masterprogramma afgerond, behalen een MSc-diploma in chemie met een specialisatie in de natuurwetenschappen.

Carriere vooruitzichten

Er is veel vraag naar chemici over de hele wereld, en als master in chemie heb je uitgebreide goedbetaalde carrièremogelijkheden in:

 • op het gebied van wetenschap kun je een baan vinden in onderzoeksinstellingen en laboratoria van chemicaliën. Ecologische, farmaceutische en biochemische profielen;
 • op het gebied van onderwijs kun je een baan vinden als leraar scheikunde;
 • op het gebied van projectmanagement kun je een baan vinden in project- en ontwikkelingsorganisaties.laboratory, analysis, chemistry jarmoluk / Pixabay

Toelating

Voor toelating tot de magistratuur moeten de volgende documenten worden overgelegd :

 1. Verklaring gericht aan het hoofd van de organisatie;
 2. Notariële kopieën van documenten van hoger onderwijs met supplementen;
 3. Personeelskaart;
 4. Notariële kopie van het werkboek (indien aanwezig);
 5. Zes foto's 3x4;
 6. Medisch attestformulier 086-U;
 7. Kopie van de identiteitskaart;
 8. Lijst van wetenschappelijke publicaties en methodische werken (indien beschikbaar);
 9. Ontvangst van betaling voor testen in een vreemde taal (origineel);
 10. Map;
 11. Een envelop (in de vorm van een diploma), 3 bestanden;
 12. Voor aanvragers op basis van een vergoeding - een brief die de betaling van collegegeld garandeert.

Kort overzicht

Taal van instructie Engels / Kazachs / Russisch
Looptijd 2 jaar
Aantal studiepunten 148 sp
Starttijd Herfst semester 2020 (september)
Studietype Full time
specialisaties Natuurwetenschappen
Veld van interesse Chemie, biologie

Contacten

Coördinator van het programma Hoofd Afdeling Chemie en Biotechnologie
Nurgul Nurmukhambetova
e-mail: kafedra-himii@kgu.kz
telefoon: 7 (716) 2255643
Bureau voor internationale zaken

Manager van het International Affairs Office
Altynay Akhmetova
e-mail: academ.dep.poly@gmail.com
telefoon: 7 (716) 2721122

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was establish ... Lees meer

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was established in 1996. Today Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is a modern, actively developing higher education institution with a worthy tradition, great potential and serious plans for the future. Lees Minder