Master in de boekhouding

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma Doel

Het HKU Master of Accounting-programma ontwikkelt uw kerncompetenties op het gebied van boekhouding, financiën, management en bedrijfsanalyse, die van vitaal belang zijn voor u om te slagen als professionele accountant, financieel expert en bedrijfsleider.

Ons programma biedt een rigoureuze leerervaring op een breed spectrum van velden, waaronder financiële en bestuurlijke boekhouding, belastingen, auditing, recht, financieel management, corporate governance, boekhoudkundige analyse, strategisch management en zakelijk leiderschap. Het curriculum heeft de volgende onderscheidende kenmerken:

 • Een uitgebreid postdoctoraal curriculum dat boekhouding, financiën, management en bedrijfsanalyses omvat.
 • Theorieën die de belangrijke rol van boekhouding bij economische beslissingen toelichten.
 • Professionele training in zakelijk leiderschap, strategische managementrapportage en geavanceerd financieel en prestatiebeheer profiteerde van het partnerschap met de ACCA.
 • Boekhoudkundige data-analyse die informatie omzet in uitvoerbare acties.
 • Een sluitsteencursus om de verschillende elementen van de studie samen te brengen door middel van zakelijke projecten in de echte wereld.

Wijze en duur van de studie

Het MAcct-programma strekt zich uit over minimaal één studiejaar en maximaal twee studiejaren bij voltijdstudie. De meeste studenten hebben de neiging om de opleiding in één academiejaar af te ronden.

Cursussen worden op modulaire basis aangeboden, zodat studenten zich op één studiegebied tegelijk kunnen concentreren. Er zijn zes modules in een studiejaar en elke module duurt zes tot acht weken, inclusief de tentamenweek.

Studenten volgen meestal 2 cursussen per module en er zijn 4 lessen van drie uur per week.

Medium- en cursusbeoordeling

De opleiding wordt in het Engels gegeven.

Online cursussen en een lijst met voorgestelde lezingen zullen worden verstrekt om studenten te helpen de fundamentele concepten van financiële boekhouding te begrijpen.

De beoordeling van elke cursus kan opdrachten, tussentijdse examens, projectpapieren en cursuswerk omvatten, evenals een eindexamen, dat normaal gesproken aan het einde van elke cursus wordt afgenomen, tenzij anders aangegeven.

Curriculum Structuur

MAcct Curriculumn Structure

Programme Design

Toelatingsvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het Master of Accounting-programma, moet een kandidaat:

 • Houd een erkend diploma of gelijkwaardig;
 • Verkrijgen van verklaringen van twee referenten over geschiktheid voor het programma; en
 • Behaal een TOEFL / IELTS * -score als je niet van een Engelstalige universiteit bent.
  Minimale score-eis: TOEFL: 80 | IELTS: 6 (zonder subtest onder 5,5)

GMAT / GRE-scores zijn niet vereist, maar kandidaten met een goede GMAT / GRE-score of met een zakelijke bachelordiploma of met boekhoudkundige werkervaring komen in aanmerking.

Over het algemeen zijn aanvragers niet verplicht om een interview bij te wonen tijdens het toelatingsproces.

Opnameschema

De opnames voor de intake voor 2021 zijn nu open.

Aanmeldingsdeadlines:

 • Ronde 1: 12.00 uur (GMT +8), 19 oktober 2020
 • Ronde 2: 12.00 uur (GMT +8), 14 december 2020
 • Ronde 3: 12.00 uur (GMT +8), 3 februari 2021
 • Ronde 4: 12.00 uur (GMT +8), 9 maart 2021
 • Ronde 5: 12.00 uur (GMT +8), 7 april 2021

Biedingen zullen op doorlopende basis worden gedaan en vroege aanvragen hebben de voorkeur, in die zin dat een groot deel van de aanbiedingen in de vroege stadia aan aanvragers zal worden toegewezen. Kandidaten wordt daarom sterk aanbevolen om hun sollicitaties en ondersteunende documenten zo snel mogelijk in te dienen.

Niet-lokale studenten worden sterk aangemoedigd om zich in de eerste twee rondes aan te melden, zodat er voldoende tijd is om studentenvisa te regelen en om zich voor te bereiden op hun verhuizing naar Hong Kong.

Toelatingsbesluiten zijn over het algemeen beschikbaar 1 maand na de deadline voor aanmelding en succesvolle aanvragers worden per e-mail op de hoogte gebracht. Kandidaten die geen offerte hebben ontvangen, worden opnieuw in behandeling genomen in de volgende ronde (n), tot het einde van de toelatingscyclus.

Collegegeld

Het voorgestelde collegegeld voor de intake in 2021 is HK $ 318.000 *.

Na ontvangst van het toelatingsaanbod dienen kandidaten een aanbetaling van HK $ 80.000 * te regelen om hun aanvaarding te bevestigen. Het saldo is betaalbaar in 2 termijnen over een academiejaar, ongeacht het aantal cursussen dat in elke module wordt gevolgd.

Er is ook een niet-restitueerbare aanvraagkosten van HK $ 300.

* onder voorbehoud van wijziging en definitieve goedkeuring door de Universiteit van Hong Kong

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has g ... Lees meer

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Lees Minder