Master in de biotechnologie van planten en bossen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Masteropleiding in planten- en bosbiotechnologie

Plantenbiotechnologie is een belangrijk instrument om wereldwijde problemen op te lossen. Hoe produceren we genoeg voedsel in de wereld? Hoe ontwikkelen we hernieuwbare brandstoffen en beheren we ecosystemen op een milieuvriendelijke en duurzame manier? Het masterprogramma Plant and Forest Biotechnology geeft je gespecialiseerde competentie en vaardigheden om oplossingen voor deze uitdagingen te herkennen, te begrijpen en te vinden.

Plantenbiotechnologie wordt steeds belangrijker als hulpmiddel om een aantal van de wereldwijde problemen op het gebied van voeder-, brandstof- en ecosysteembeheer op een milieuvriendelijke en duurzame manier op te lossen. Het Master of Science-programma in planten- en bosbiotechnologie biedt studenten een gespecialiseerde competentie en vaardigheden om oplossingen voor deze uitdagingen te herkennen, te begrijpen en te vinden.

Plant- en bosbiotechnologie van Inhousebyrån op Vimeo.

Het programma is gebaseerd op een reeks gecoördineerde cursussen die samen 80 studiepunten (120 ECTS studiepunten) bedragen, verdeeld over twee jaar. Er wordt up-to-date kennis verschaft over plantencel- en moleculaire biologie, evenals plantengroei en ontwikkeling. Dit wordt toegepast op het gebied van plantenveredeling, biotechnologie en functionele genomica. Het programma wordt georganiseerd door de afdeling Plantenfysiologie (Umeå Universiteit) en de afdeling Bosgenetica en Plantenfysiologie (Zweedse Universiteit voor Landbouwwetenschappen), die samen het Umeå Plant Science Center (UPSC) vormen. Het onderwijs is verankerd rond de verschillende onderzoeksthema's van UPSC.

Instructie

Het programma biedt studenten theoretische en praktische kennis over plantenfysiologie, moleculaire biologie, biotechnologie en functionele genomica; samen met een goed begrip van de ethische, ecologische en juridische aspecten van plantenbiotechnologie. Geavanceerde kennis wordt gegeven in plantencel- en moleculaire biologie, evenals plantengroei en ontwikkeling. Deze kennis wordt vervolgens toegepast op het gebied van plantenveredeling, biotechnologie en functionele genomica. De verschillende cursussen binnen het programma bevatten een verscheidenheid aan laboratoriumexperimenten, waardoor de studenten praktische ervaring en training krijgen in het ontwerpen, uitvoeren en rapporteren van wetenschappelijke experimenten. Het programma biedt studenten ook de mogelijkheid om contacten te leggen met biotechnologiebedrijven in de land- en bosbouw.

Carrièremogelijkheden

Na de masteropleiding is de student goed geschikt om te werken in een plantenbiotechnologiebedrijf. Het programma is ook geschikt voor studenten die in een bredere laboratoriumomgeving willen werken. De student kan ook een Ph.D. programma's in plantenbiologie, plantenbiotechnologie, plantenmicrobiologie en bio-informatica.

cursussen

Jaar 1
Plantencel en moleculaire biologie
Plantengroei en ontwikkeling
Plantenbiotechnologie en moleculaire veredeling
Biologie en biotechnologie in bosproductiesystemen

Jaar 2
Keuzevakken
Afstudeerscriptie in plantenbiologie of Afstudeerscriptie in plantenmoleculaire biologie

Voorbeelden van keuzevakken:
Projectcursus Plant Molecular Biology / Plant Biology
Functionele genomics-theorie
Toegepaste functionele genomica
Biomaterialen en bio-energie
Genetica en biotechnologie in bosproductiesystemen

Diploma en carrière

Na de masteropleiding ben je goed geschikt om te werken in een plantenbiotechnologiebedrijf. Het programma is ook geschikt voor studenten die willen werken met onderzoek en ontwikkeling in een bredere laboratoriumomgeving.

Verdere studies?

Na je studie kun je PhD-programma's aanvragen in de plantenbiologie, plantenbiotechnologie, plantenmicrobiologie en bio-informatica.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society.

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society. Lees Minder