Master in de biomechanica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Algemene beschrijving

Het begrip van het biomechanische gedrag van het bewegingsapparaat en het ontwerp van medische hulpmiddelen vereisen gevarieerde kennis op verschillende gebieden zoals medische wetenschappen (anatomie, cel- en weefselbiologie, medische beeldvorming ...), mechanica van materialen, eindige elementen simulatie, bewegingsanalyse van het menselijk lichaam. Deze masteropleiding biedt studenten alle noodzakelijke basiskennis van deze domeinen om hen in staat te stellen een klinisch probleem te begrijpen en realistische en betrouwbare therapeutische oplossingen voor te stellen. Deze benaderingen zullen worden aangevuld met een inleiding tot biomimetica om te laten zien hoe je inspiratie uit de natuur kunt halen om nieuwe technische toepassingen te ontwerpen.

Carrièremogelijkheden

Na deze cursus hebben de studenten de mogelijkheid om een carrière in de publieke of private sector uit te stippelen, omdat ze na hun afstuderen in staat zullen zijn om:

 • werk in de afdeling Research and Development van biomedische bedrijven
 • werk in biomechanica onderzoekslaboratoria
 • een proefschrift uitvoeren in biomechanica

Curriculum organisatie

 • Wintersemester: samengesteld uit 7 verplichte modules waaronder lezingen in combinatie met tutorials, praktisch werk en projecten. Alle lessen worden gegeven in het Engels (minimaal vereist niveau: B1).
 1. Medische basiskennis
 2. Mechanisch gedrag van biologische weefsels
 3. Adaptief gedrag en multischaalmodellering
 4. Patiëntspecifieke FE-modellering
 5. Transversaal project
 6. Analyse van menselijke bewegingen
 7. biomimetics
 • Zomersemester: Masterproef.

Toelatingsvoorwaarden en toepassingen

De studenten die willen solliciteren naar dit tweedejaars Masters-programma zullen een Master 1-niveau moeten hebben in mechanica of natuurkunde.

Academische partners en studeren in het buitenland

De ingeschreven studenten hebben de mogelijkheid om het zomersemester in het buitenland door te brengen (in of buiten het kader van de Erasmus-uitwisselingen).

logo.gifHSB_Zusatz.gif

AGH.png

FME.png

PUMS.png

Contact

Dr. Anne-Sophie Bonnet
ENIM / Lorraine INP / University of Lorraine
1 route d'Ars Laquenexy
CS 65820
57078 METZ Cedex 3
FRANKRIJK
Tel: 33 (0) 3 72 74 86 47
anne-sophie.bonnet@univ-lorraine.fr

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate ... Lees meer

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate). Lees Minder
Nancy , Luik , Luleå , Freiberg , Metz , Marseille , Praag 6 , Saclay , Leganés , Stuttgart , Gent + 10 Meer Minder