Master in de biologie: Global Change Biology (M.Sc.)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master of Biology: specialisatie Global Change Biology helpt je een grondig inzicht te verwerven in de complexe oorzaken en gevolgen van wereldwijde verandering . Je zult leren hoe klimaatverandering, wereldwijde veranderingen in landgebruik, verstoord water en biogeochemische cycli, vervuiling, biologische invasies en verlies van biodiversiteit de levensvatbaarheid van onze planeet, voor ons mensen, en voor veel organismen in natuurlijke ecosystemen bedreigen. Tijdens de voorbereiding van je masterproef zul je worden blootgesteld aan hoogwaardige onderzoeksomgevingen op de afdeling. Door interacties met professoren, promovendi en medewerkers, ontwikkel je de vaardigheden en competenties die nodig zijn om het fenomeen van wereldwijde verandering te onderzoeken en de effecten ervan te helpen verzachten.

128929_CampusDrieEikenpreview_CampusDrieEikenGebouw11.jpg

Programma-inhoud

Je versterkt je inzichten door de volgende belangrijke cursussen te volgen :

  • Laboratoriumvaardigheden voor biologen van global change
  • Wereldwijde veranderingsfysiologie
  • Evolutionaire antwoorden op wereldwijde verandering
  • Het functioneren van het ecosysteem van terrestrische, zoetwater- en mariene ecosystemen
  • Op ecosystemen gebaseerde aanpassing aan wereldwijde verandering

Carriere

Succesvolle studenten ontvangen een masterdiploma in biologie: specialisatie Global Change Biology. De graad biedt concurrentievermogen op het algemene gebied van de biologie en op het expertisegebied van de wereldwijde veranderingsbiologie. De erkenning dat wereldwijde verandering onze planeet bedreigt, betekent dat expertise op dit gebied een veelgevraagde troef is.

Als afgestudeerde ben je voorbereid op een breed scala aan functies die een diep inzicht in de biologie vereisen. U hebt met name expertise in het analyseren van beleid en beïnvloedt de besluitvorming op het gebied van impact en aanpassing op de wereldwijde verandering. We verwachten dat afgestudeerden in dienst zullen zijn van overheidsinstanties op zowel nationaal als internationaal niveau, NGO's en adviesbureaus. Onderzoek biedt nog een carrièremogelijkheid, in het buitenland, maar ook in België, waar verschillende onderzoeksgroepen het voortouw nemen in onderzoek naar wereldwijde verandering.

Waarom kiezen voor UAntwerp ?

Je neemt deel aan state-of-the-art onderzoek uitgevoerd aan de internationaal gerenommeerde afdeling Biologie van de University of Antwerp . Je verwerft inzicht in de drijfveren van wereldwijde verandering en de gevolgen daarvan op alle niveaus van biologische organisatie, van moleculen over cellen, individuele organismen en populaties tot gemeenschappen en ecosystemen.

127155_Biology_GCB_Fotofiche_1180op361_shutterstock_64367653-CMYK.jpg

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Lees meer

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Lees Minder