Lees de Officiële Beschrijving

Biologie (Specialisatie Biodiversiteit en Milieuzorg)

De Master's Degree cursus Biologie biedt een zeer gespecialiseerde opleiding voor de toegang tot geavanceerde niveaus van opleiding (PhD) en om wetenschappelijk onderzoek te doen aan universiteiten of in openbare of particuliere onderzoekslaboratoria, projectactiviteiten in biotechnologie, farmaceutische en agro / voedselbedrijven en publieke en private organisaties, en werkgelegenheid op het gebied van milieu-impact, biodiversiteit en gezondheid.

Biodiversiteit en Milieuzorg is een van de twee educatieve paden van het MSc-programma in de biologie van de University of Siena .

Università di Siena fotoarchief

De cursus heeft tot doel inzichten te verschaffen op het gebied van biodiversiteit en de manier waarop deze zich verhoudt tot planetaire gezondheid. Thema's op het gebied van microbiële diversiteit, fungale diversiteit, planten- en diersoorten zullen worden behandeld, hetzij door lezingen en laboratoriumactiviteiten. Modules gericht op behoudsbiologie en middelenbeheer zullen worden gericht om studenten te trainen op ecologische duurzaamheid, door de rol van levende organismen binnen ecosystemen te definiëren en monitoring- en controletechnieken toe te passen om hun diversiteit te behouden. Kritieke kwesties met betrekking tot de bijdrage van biodiversiteit aan de ontwikkeling van geneesmiddelen en de kwaliteits- en veiligheidscontrole van voedselbronnen zullen eveneens in overweging worden genomen.

Alles bij elkaar is de cursus ontworpen om een ​​nieuwe generatie experts klaar te stomen die in staat is om geïntegreerde benaderingen van biodiversiteit en de gezondheid van de planeet te onderzoeken en toe te passen.

Toelating tot de opleiding met een bachelordiploma in biologie, biotechnologie en wetenschap en technologie voor milieu en natuur.

Doelstellingen en professionele rollen

De cursus bereidt zich voor op het beroep van bioloog en anderen geassimileerd. Enkele voorbeelden zijn onderzoeker aan openbare en particuliere universiteiten en andere publieke en private onderzoeksorganisaties; verantwoordelijk in de farmaceutische, biotechnologische en agrovoedingsindustrie en in openbare en particuliere laboratoria; verantwoordelijk in publieke en private instellingen (gemeenten, regio's, musea, parken en beschermde gebieden).

Bovendien maakt het de toegang mogelijk tot cursussen en / of competities voor het onderwijzen van wetenschappelijke disciplines in openbare en particuliere lagere en hogere scholen.

  • Onderzoeker aan universiteiten en andere publieke en private onderzoeksorganisaties
  • Hoofd Farmaceutische en Biotechnologische Industrie Laboratoria
  • Verantwoordelijk in publieke en private instanties
  • Gratis professionele bioloog

Toelatingseisen

Internationale studenten die een Laurea Magistrale (Master's Degree) willen aanvragen, moeten in het bezit zijn van een diploma of een universitair driejarig diploma of een andere studiekwalificatie uit het buitenland, erkend als geschikt, en met specifieke curriculumvereisten en adequate persoonlijke voorbereiding, geverifieerd met de modi uiteengezet in de leerregels voor elke masteropleiding, die ook de specifieke toegangscriteria vermelden.

Houd er rekening mee dat sommige programma's een beperkte toegang hebben en dat de toepassing kan worden onderworpen aan toelatingstests.

Internationale studenten die zich willen inschrijven voor een eerste cyclus (bachelor - laurea triennale) die in het Italiaans of het Engels wordt gegeven of voor de niet-beperkte toegangscyclus voor één cyclus in Giurisprudenza aan de University of Siena , kunnen hun documenten indienen om een ​​brief te ontvangen van acceptatie via het online platform binnen de deadline die de universiteit voor elk academisch jaar heeft vastgesteld.

De aanvragen op het online platform voor de beoordeling van de startkwalificaties van internationale studenten die zich willen inschrijven voor een eerste (undergraduate) of tweede (master) cycle degree-opleiding in het Italiaans of Engels aan de University of Siena zullen verschillende tijdsbestekken hebben volgens de verschillende cursussen. Studenten worden uitgenodigd om periodiek dit platform te bezoeken - http://enrolment.unisi.it/ - om te zien welke applicaties open zijn en de relevante deadlines.

Universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs hebben het recht internationale kwalificaties officieel te erkennen.

Bedenk dat deze procedure het diploma van een buitenlands secundair onderwijs niet verandert in een Italiaanse kwalificatie.

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock

Academische kalender

Afdelingen aan de University of Siena hebben een semestersysteem ingevoerd.

Het academisch jaar bestaat uit twee delen: van oktober tot januari en van maart tot mei. Aan het einde van elke termijn is een onderzoeksperiode gepland.

Elke afdeling heeft echter een eigen academische kalender, die te vinden is op de website van de afdeling (in de rubriek "Didattica"): http://www.unisi.it/strutture/dipartimenti

2018-2019 indicatieve academische kalender

Najaarstermijn (1e semester)

  • Lezingperiode: 1 oktober 2018 - 18 januari 2019
  • Tentamenperiode: 21 januari - 1 maart 2019

Lentetermijn (2de semester)

  • Lezingperiode: 4 maart - 14 juni 2019
  • Tentamenperiode: 17 juni - 31 juli 2019

Collegegeld

Bepaling van de bijdragebedragen

Het bijdragebedrag verschuldigd door elke student die is ingeschreven voor een opleiding, een masteropleiding of een masteropleiding voor een cyclus, aangeboden door de University of Siena wordt bepaald op basis van de volgende elementen:

a) categorie waartoe de opleiding behoort

b) economische status van de naaste familie van de student, zoals deze wordt uitgedrukt door de gelijkwaardige indicator van de economische situatie (ISEE) voor het jaar onmiddellijk voorafgaand aan het jaar van inschrijving

c) inschrijvingsjaar

d) verdiende universitaire credits (ECTS-credits) in de twaalf maanden voorafgaand aan 10 augustus

De studieloopbaan valt onder een van de drie onderstaande categorieën:

a) humanities-sociale studies (VS)

b) technisch-wetenschappelijke (TS)

c) EU gereguleerde gezondheidszorg (EU)

Opmerking: Voor studenten die onderdaan zijn van een niet-EU-lidstaat en geen inwoner van Italië zijn en voor studenten waarvoor de ISEE-berekening niet van toepassing is op hun naaste familie, kan een aanpassingscoëfficiënt worden toegepast die afhankelijk is van het land van herkomst.

De University of Siena stelt een pagina voor het berekenen van het collegegeld beschikbaar: http://www.maprin.unisi.it/tasse18_19/index_eng.php

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 11 andere vakken van University of Siena »

Laatst bijgewerkt op October 21, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum