Master in de biologie (Leuven)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

KU Leuven programma Master of Science in Biology (Leuven) van de KU Leuven is erop gericht de student voor te bereiden op de uitdagingen en kansen die te wachten staan in het brede domein van de biologie.

Ons primaire doel is om inzicht te verwerven en de basis en evolutie te begrijpen van organismen die zich aanpassen aan hun omgeving. Deze kennis leidt tot toepassingen met belangrijke economische en maatschappelijke voordelen, werkgelegenheid.

Structuur

De afdeling Biologie zet zich in om uit te blinken in onderwijs en onderzoek en bestaat uit drie afdelingen met uiteenlopende activiteiten, variërend van moleculair en fysiologisch tot ecologisch onderzoek naar populaties, gemeenschappen en ecosystemen. Het Master of Biology-programma omvat vier verplichte modules:

 • Common Core (18 sp.)
  Training in het verwerken en analyseren van complexe biologische gegevens, basisprogrammering en maatschappelijke discussie.
 • Geavanceerde biologie (54 sp.)
  Gevorderde en gespecialiseerde cursussen bieden u de nodige kennis en inzichten op een specifiek gebied van de biologie.
 • Keuzevakken (18 sp.)
  Extra cursussen kunnen worden geselecteerd in Advanced Biology of Entrepreneurship.
 • Masterproef (30 ECTS).
  Je verricht origineel onderzoek in een academische setting met hulp van een begeleider en verdedigt je masterproef in het openbaar.

Sterke punten

 • Ons onderzoek is internationaal bekend en ingebed in een gevestigd wereldwijd netwerk van andere universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven.
 • De afdeling bestudeert een indrukwekkende diversiteit aan levensvormen met behulp van de nieuwste technologie en onderzoeksapparatuur.
 • Tijdens het programma leer je van experts in het veld. Onze faculteit streeft ernaar het beste in elke individuele student naar boven te halen en biedt het kader voor succesvol teamwerk en probleemoplossende vaardigheden.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day.

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day. Lees Minder
Ga naar de website van de school