Master in de biochemie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Masterprogramma in Biochemistry, Master of Science (2 jaar)

Diepgaande training in het begrijpen van structuur-functie relaties van eiwitten en hun karakterisering.

Sterke focus op praktische vaardigheden en het gebruik van de meeste moderne apparatuur voor eiwitexpressie en -analyse.

Zeer flexibele graad gericht op studenten met interesse in een onderzoeksloopbaan, gegeven door een internationale staf.

Onderwijs dat leidt tot een masterdiploma in eiwitwetenschap en biotechnologie of moleculaire geneeskunde biedt de student de mogelijkheid om:

  • Wetenschappelijke kennis en methoden toepassen op actuele opgaven en onder begeleiding wetenschappelijk onderzoek doen.
  • Analyseer informatie en gegevens; plaats hun setting binnen een theoretisch netwerk, begeleid door kritische reflectie en evaluatie.
  • Integreer het vakgebied als een samenhangend geheel.
  • Communiceer met goede taalvaardigheid voor nationale en internationale taken.
  • Overdraagbare en cognitieve vaardigheden aantonen, waaronder het vermogen om effectief en kritisch over wetenschap te communiceren met behulp van verschillende benaderingen.
  • Verdere kennis toepassen, inclusief de mogelijkheid om onafhankelijk onderzoek te bedenken, ontwerpen en uitvoeren.
  • Aantonen van vermogen voor wetenschappelijk postdoctoraal werk.

De masteropleiding omvat in totaal 4 - 9 maanden verplicht laboratoriumwerk, verdeeld over verschillende cursussen. Laboratoriumvaardigheden en moderne methoden worden aan studenten overgedragen door docenten die allemaal actief zijn in onderzoekswerk. In het algemeen wordt permanente evaluatie algemeen gebruikt op de cursussen, wat betekent dat het eindexamen van een cursus niet alleen het eindcijfer bepaalt. Naast of als onderdeel van hoorcolleges worden activerende werkwijzen ingezet, zoals probleemoplossing, workshops en seminars.

Een aanzienlijk aantal studenten besteedt aandacht aan onderzoekswerkperioden buiten de faculteit Biochemie en Moleculaire geneeskunde of voert het onderzoekswerk uit voor hun MSc-scriptie in het buitenland.

De faculteit Biochemie en moleculaire geneeskunde biedt een zeer internationale omgeving van baanbrekend onderzoek op het gebied van eiwitstructuuranalyse, enzymologie, proteomica, bio-imaging, ontwikkelingsbiologie, matrixbiologie en metabolisme-onderzoek. Ongeveer vijftig procent van onze medewerkers is afkomstig uit andere landen dan Finland en onderzoeksgroepen zijn wereldwijd goed verbonden met andere specialisten en onderzoeksgroepen in hun vakgebied. Veel studenten met een M.Sc. van onze faculteit zijn doorgegaan naar Ph.D. programma's van andere prestigieuze instellingen over de hele wereld, en velen zijn bij FBMM Oulu gebleven om door te gaan in onze Ph.D. programma.

De vaardigheden die in het programma zijn opgedaan, bieden u de academische training en expertise die nodig is om te slagen in een onderzoeksomgeving, maar biedt ook kansen in biomedische en aanverwante industrieën.

Succesvolle aanvragers moeten een B.Sc. of hogere graad in biochemie, scheikunde of een aanverwant vakgebied in de natuur- of levenswetenschappen en een goede beheersing van de technische Engelse taal in de biochemie en moleculaire biologie.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is a ... Lees meer

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is about seeking, utilizing and applying new knowledge. The University of Oulu researches people and culture in a changing living environment, as well as opportunities that new technology provides for improving the well-being of people and the environment. The University of Oulu is a multidisciplinary expert in Northernness. Lees Minder
Ga naar de website van de school