Master in de beveiliging van informatie en informatietechnologieën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat is het doel van deze opleiding?

Het programma is gericht op het voorbereiden van hooggekwalificeerde informatie- en informatietechnologiebeveiligingsspecialisten, door een systematische kijk te vormen op de grondoorzaken van informatiebeveiligingskwesties, hun preventie-, oplossings- en compensatiemethoden, en studenten de nieuwste kennis en vaardigheden te bieden vanuit het professionele en wetenschappelijke punt van mening over moderne informatiebeveiligingsverzekeringsmethoden en -technologieën, het ontwikkelen van origineel en kritisch denken, management-, onderzoeks- en innovatievaardigheden.

Hard a work

Wat zijn de resultaten van deze opleiding?

Kennis

 • Kennis van moderne cyberdreigingen, kwetsbaarheden, risico's en aanvalsvectoren, inclusief, maar niet beperkt tot technologische, fysieke veiligheid en sociale gebieden, het vermogen om deze te identificeren en te neutraliseren, minimaliseren de gevolgen.
 • Begrip van informatie- en informatietechnologiebeveiligingsbeginselen en -concepten, waaronder, maar niet beperkt tot technologische, organisatorische, sociale en juridische aspecten, kennis van moderne beveiligingsmechanismen van informatiesystemen en het vermogen om deze toe te passen, perceptie van veilige informatiesystemenontwerp en ontwikkelingsmethoden en bekwaamheid om informatiebeveiligingsmechanismen te integreren in informatiebeveiligingssystemen en -processen.

Mogelijkheid om onderzoek uit te voeren

 • Vaardigheid in het definiëren van perspectiefonderzoeksgebieden, het vermogen om literatuuranalyses uit te voeren en literatuurbronnen te citeren, het experiment te plannen en uit te voeren in het gedefinieerde probleemgebied, verschillende analytische, modelleer- en experimentele methoden toe te passen, kwalitatieve en kwantitatieve informatie te evalueren, pas de experimentele resultaten toe voor het oplossen van praktische problemen.
 • Analyse, logisch redeneren, constructieve, beredeneerde conclusies en aanbevelingen formuleren, ideeën en resultaten van andere onderzoekers begrijpen en bekritiseren, wetenschappelijke onderzoekspublicaties voorbereiden, deelnemen aan een wetenschappelijke discussie.

Speciale vaardigheden

 • Mogelijkheid om beveiligingsmechanismen te integreren in software, informatiesystemen en processen, om cryptografische, veilige programmering en codebeveiligingsanalyse, ethische hacking, cyberforensics, veilige netwerk- en virtuele infrastructuurontwerpmethoden toe te passen, inzicht in specifieke beveiligingsaspecten van verschillende besturingssystemen, DBMS en andere informatiesystemen.
 • Mogelijkheid om de volwassenheid van informatiesystemen en organisaties te evalueren vanuit het beveiligingsperspectief, risicobeheermethoden en vereisten van informatiebeveiligingsnormen en andere regulerende documenten toe te passen bij het organiseren van de bedrijfsprocessen, het vermogen om de naleving van de organisatie en certificeringsprocessen te waarborgen volgens de vereisten van de veiligheidsnormen , om informatiebeveiligingsbeheerprocessen te onderhouden, deze te integreren met andere bedrijfsprocessen, projecten, om de continuïteit van bedrijfsprocessen te waarborgen.

Sociale vaardigheden

 • In staat zijn om individueel en in teamverband te werken, om samen te werken met collega's met verschillende educatieve en professionele achtergronden, om mondeling en schriftelijk te communiceren, om voorstellen in te dienen en om effectief te communiceren met professionals uit andere gebieden.
 • Om de mening te uiten en te verdedigen, om andere meningen te respecteren.

Persoonlijke vaardigheden

 • Kritisch, onafhankelijk en constructief kunnen denken, innovatieve oplossingen implementeren en de gevolgen ervan evalueren.
 • Vermogen tot zelfverbetering, het vormen en vergroten van de kennisbasis, om het studieproces, de arbeid en de tijd te plannen, om het resultaat te zoeken.

Ruilperiode in het buitenland?

Volgens verschillende internationale samenwerkings- en uitwisselingsprogramma's is er de mogelijkheid om een of twee semesters te studeren in Duitsland, Oostenrijk, Finland, Griekenland, Portugal, Zuid-Korea, Taiwan, Polen, Oekraïne, Wit-Rusland en vele andere landen over de hele wereld.

Hoe zit het met carrièremogelijkheden na een masteropleiding?

Afgestudeerden kunnen deelnemen aan Ph.D. studeert of krijgt de volgende carrier-mogelijkheden:

 • Chief Information Security Officer
 • Informatiebeveiligingsauditor
 • Penetratie-tester
 • Beveiligingsanalist
 • Onderzoeker cybercriminaliteit
 • IT-beveiligingsprojectmanager
 • Beveiligingsgerichte programmeur
 • Beveiligingsgerichte informatiesysteemarchitectuur
 • Op beveiliging gespecialiseerde systeembeheerder
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Vilnius Gediminas Technical University (VGTU) is a leading higher education institution situated in Vilnius the capital of Lithuania. Established in 1956 VGTU is one of the biggest research universiti ... Lees meer

Vilnius Gediminas Technical University (VGTU) is a leading higher education institution situated in Vilnius the capital of Lithuania. Established in 1956 VGTU is one of the biggest research universities in the country with a focus on technologies and engineering and a strong emphasis on university-business cooperation. Lees Minder