Master in de architectuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Coronavirus (COVID-19) update: leer nu online en later op de campus.

Bij RMIT willen we niet dat onze studenten een semester of een studiejaar missen als we het kunnen helpen. We hebben honderden cursussen bijgewerkt met online leeropties , zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het onderwijs en de leerresultaten. Ontdek hoe we u helpen om tijdens COVID-19 naar de universiteit te gaan met onze online studie .

RMIT Architecture heeft een internationale reputatie op het gebied van designexcellence en loopt voorop, zowel in Australië als in het buitenland door afgestudeerden te produceren die designvernieuwers zijn.

Met een sterke focus op door ideeën geleid onderzoek naar avontuurlijke ontwerpen, helpt de Master of Architecture van RMIT je bij het ontwikkelen van een geavanceerd begrip van architectuur, terwijl je een gevarieerde reeks geavanceerde vaardigheden en leerervaringen krijgt.

Je zult doorgaan met het ontwikkelen van de kernvaardigheden van architectonisch ontwerp die je in de mate hebt geleerd tot een gevorderd niveau. Je zult je kennis van architectuur en ontwerpgericht onderzoek vergroten, verschillende vaardigheden verwerven, een breed scala aan leerervaringen opdoen en een kritisch bewustzijn van je eigen werk krijgen.

RMIT Architecture en zijn afgestudeerden blijven op het hoogste niveau presteren en worden erkend door het nationale en internationale architectenberoep.

Tijdens de jaarlijkse Victorian Architecture Awards van 2018, geleid door het Australian Institute of Architects, stond de architectuurgemeenschap van RMIT prominent in de 58 onderscheidingen en 16 categorieën en ontving een aantal belangrijke en prestigieuze prijzen.

Belangrijkste prestaties

 • De New Academic Street (NAS) van Lyon met NMBW Architecture Studio, Harrison en White, MvS Architects en Maddison Architects hebben dit jaar de hoogste eer gewonnen: de felbegeerde AIA Victorian Architectural Medal en de Henry Bastow Award voor educatieve architectuur.
 • RMIT Professor Carey Lyon is de directeur van Lyon en de vijfde RMIT-professor op rij om leiding te geven aan prestigieuze Victoriaanse medaille-winnende projecten
 • M @ STUDIO Architects, een door het onderzoek geleide praktijk onder leiding van professor Vivian Mitsogianni van het RMIT en Dean Boothroyd met personeel, alumni en huidige studenten, kreeg de AIA Melbourne-prijs 2017 voor hun NGV 2016 Architecture Commission-overwinning.
 • RMIT-docent Ben Milbourne is bekroond met de Victorian Emerging Architect Prize van het Australian Institute of Architects 2017.
 • Afgestudeerde Ton Vu was een van de 10 studenten wereldwijd die op de shortlist stonden voor de 'Global Architecture Graduate Awards' van The Architectural Review en de enige kandidaat om de lijst te maken van een Australische of Nieuw-Zeelandse universiteit.

De Master of Architecture is de volgende stap op weg naar een ontwerparchitect met professionele accreditatie.

Top 3 redenen om deel uit te maken van RMIT Architecture

 • Studeer in ontwerpgerichte en praktische, hands-on studio's die de best practices uit de industrie modelleren.
 • Leer van lokale en internationale toonaangevende architecten in kleine klassen en ontwerpstudio's.
 • Word ondergedompeld in een stedenbouwkundig laboratorium in Melbourne, de designhoofdstad van Australië.

Details

Hoe je zult leren

Het draait allemaal om leren door ontwerpstudio's

De zeer gevierde ontwerpstudio's van RMIT Architecture zijn gesitueerd binnen een stedelijke campus, wat betekent dat je ondergedompeld zult worden in een laboratorium van ontwerpverkenning en in het centrum van innovatie.

Studio's bevinden zich verspreid over de stadscampus en binnen de meermaals bekroonde RMIT Design Hub, ontworpen door RMIT-architectuuralumni Sean Godsell. Ontwerpstudio's zijn een van de belangrijkste redenen waarom RMIT Architecture en haar afgestudeerden zo hoog aangeschreven staan bij de industrie.

Wat is een Design Studio?

Ontwerpstudio's bieden een unieke manier om ideeën te verkennen door toekomstige ontwerpers uit te dagen. Studio's worden gerund door academici en praktiserend designleiders van lokale en internationale architectenbureaus en designbureaus.

Het ontwerpstudio-model emuleert de beste praktijken van lokale en wereldwijde designfirma's. Met de studio's kunt u het ontwerp verkennen, contact leggen met uw collega's, de industrie en integreren met andere disciplines.

Studio's vormen het grootste deel van dit programma en worden in kleine groepen gegeven. Je kiest uit welk ontwerpstudio je wilt volgen uit ongeveer 20 opties, waarbij je er één per semester in de loop van je studie afrondt.

Elke ontwerpstudio richt zich per semester op een bepaald thema en project. In je laatste jaar rond je een ontwerp-afstudeerproject naar keuze af, dat je 'grote project' wordt genoemd. Dit project zal zich ontwikkelen op basis van de onderzoeksresultaten die zijn bereikt tot de conclusie van je architectuurstudies.

Je kunt studio's en seminars maken in andere programma's, zoals landschapsarchitectuur, interieurontwerp en industrieel ontwerp, maar ook in onderzoeksgebieden voor stedelijk ontwerp en digitaal ontwerpen. Dit bevordert Pathways in onze postuniversitaire Master of Urban Design.

Recente Studio Partners:

 • RMIT Associate Lecturer Amy Muir - MUIR Architecture
 • RMIT Hoogleraar Architecture Carey Lyon - Lyons Architecture
 • RMIT Universitair docent Paul Minifie en dr. Jan van Schaik (docent) - MvS Architects
 • RMIT adjunct-professoren Howard Raggatt en Ian McDougall - ARM Architecture
 • Sandra Manninger & Matias del Campo - SPAN Architects Wenen, Detroit, Shanghai
 • Tom Verebes - OCEAN CN Studio, Beijing.

Verbindingen met de industrie

RMIT Architecture staat bekend om zijn sterke, langdurige banden met de industrie via ons onderwijzend personeel, van wie velen internationaal erkende, bekroonde praktiserende architecten zijn. In de context van een ontwerpstudio krijg je de kans om te werken aan real-world projecten met lokale en internationale gemeenschappen en industriële partners. Het hele jaar door worden er openbare lezingen gehouden onder leiding van vooraanstaande lokale en internationale architecten.

Internationale kansen

RMIT Architecture heeft een enorm scala aan internationale uitwisselingsovereenkomsten met universiteiten in de VS, Europa en Azië. Je hebt ook de mogelijkheid om ontwerpstudio's te kiezen die reizen naar het buitenland vereisen, om te werken met studenten van internationale universiteiten.

Recente ontwerpstudio's omvatten samenwerkingen met studenten in Berlijn, Duitsland en architectuurpraktijken in Shanghai, China.

De Global Mobility van RMIT ondersteunt studenten bij het uitwisselen van korte-termijn mobiliteitsactiviteiten met meer dan 165 partneruniversiteiten wereldwijd.

Carrière

Onze afgestudeerden vinden werk in architectuur, ontwerp en bouwpraktijken in de private en publieke sector. In kleine tot middelgrote praktijken zijn afgestudeerden betrokken bij een breed scala aan activiteiten, van ontwerp tot projectmanagement. In grote architectenbureaus kunnen afgestudeerden werken in een aantal disciplines en vaak internationale werkkansen nastreven.

Professionele erkenning en accreditatie

De afronding van dit 2-jarige masterprogramma, volgend op de 3-jarige opleiding Bachelor in het architectuurontwerp, voldoet aan de academische vereisten voor registratie als architect onder de Architects Registration Board van Victoria en voor lidmaatschap van het Royal Australian Institute of Architects. Voor registratie is beroepservaring vereist.

Admissions

Je moet met succes een Australische architectuurspecifieke bacheloropleiding (of een vergelijkbare buitenlandse kwalificatie) hebben afgerond.

Je wordt competitief geselecteerd op basis van je cijfers en folio.

Toelatingseisen

Vereisten: geen

Selectietaken

Als je met succes de Bachelor of Architectural Design van de RMIT University hebt afgerond met een GPA van 2,5 uit 4,0 of hoger, ben je verzekerd van toegang tot Master of Architecture. U hoeft geen selectietaak in te dienen.

Als je de Bachelor of Architectural Design van RMIT University hebt behaald met een GPA van minder dan 2,5 van de 4,0 of een andere architectuurspecifieke bachelordiploma van een andere instelling, moet je uiterlijk 10 november een online selectietaak indienen, bestaande uit:

 • een persoonlijke verklaring met de motivatie om je aan te melden voor de opleiding (maximaal één A4-blad).
 • een curriculum vitae (cv) inclusief persoonlijke gegevens, academische prestaties en professionele ervaring (alle werkervaring die je momenteel opdoet).
 • een academische transcriptie van academische resultaten van eerdere of lopende studies.
 • een folio van je werk - zie hieronder.

Let op: de link om de selectietaak in te dienen verschijnt op het dashboard van de aanvrager nadat u uw aanvraag hebt ingediend.

Als u op de shortlist staat, wordt u in december uitgenodigd voor een interview.

Folio-vereisten

 • Formaat: PDF-document op A3- of A4-formaat
 • Maximale lengte: 30 pagina's
 • Maximale bestandsgrootte: 10 MB

Je folio zou voorbeelden moeten bevatten van je persoonlijke creatieve / ontwerpprojecten en concepten / ideeën die leiden naar het uiteindelijke ontwerpstuk. U kunt eventuele creatieve voorbeelden opnemen, inclusief maar niet beperkt tot:

 • afbeeldingen
 • tekeningen
 • schetsen
 • schilderijen
 • modellen
 • foto's
 • computer werk

van persoonlijke creatieve / ontwerpprojecten, evenals concepten / ideeën die leiden tot het uiteindelijke ontwerpstuk.

Pathways

Pathway opties

De Bachelor in het ontwerpen van architectuur biedt een Pathway naar dit programma en is ook draagbaar in professionele programma's in de architectuur met een vergelijkbare structuurovereenkomst.

Een Grade Point Average (GPA) van 2,5 of hoger garandeert een plaats in dit programma, hoewel studenten met een GPA van minder dan 2,5 nog steeds kunnen solliciteren.

Om te werken als een geregistreerde architect

De afronding van deze tweejarige masteropleiding voldoet aan de academische vereisten voor registratie als architect in Australië. Bijkomende professionele ervaring en de voltooiing van het inschrijvingsonderzoek via de registratiecommissie van een staatsarchitect zijn vereist voor registratie.

vergoedingen

Prijs samenvatting

Deelname aan dit programma gebeurt voornamelijk via Commonwealth Supported Places (CSP's).

Financiële ondersteuning door de overheid is beschikbaar voor in aanmerking komende studenten, ongeacht het type plaats waar u zich inschrijft.

2019 indicatieve kosten

 • Commonwealth ondersteunde plaatsen (CSP) variëren van AU $ 6.566 tot AU $ 10.958 *
 • Volle abonnementen: AU $ 36,480 *

* De vermelde bedragen zijn indicatieve vergoedingen per jaar en zijn gebaseerd op een standaard jaar van een volledige studie (96 studiepunten). Een evenredige vergoeding geldt voor meer of minder dan de voltijdse studielast.

Bijkomende kosten

 • Kosten voor studenten en voorzieningen (SSAF): maximaal AU $ 303 voor 2019.
 • Andere items met betrekking tot uw programma, waaronder excursies, studieboeken en apparatuur.

De tarieven worden jaarlijks aangepast en deze kosten dienen alleen als richtlijn te worden gebruikt.

Beurzen

RMIT kent elk jaar meer dan 2000 beurzen toe om academische prestaties te erkennen en studenten met verschillende achtergronden bij te staan.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the ... Lees meer

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the needs of industry and the community. Lees Minder