Master in de actuariële en financiële wetenschappen (Leuven)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

KU Leuven Master in de actuariële en financiële wetenschappen van de KU Leuven omvat de fundamentele concepten van verzekeringen, technieken voor kwantitatief risicobeheer en principes voor het modelleren van activa en passiva.

Structuur

De masteropleiding bestaat uit twee jaar van elk 60 ECTS. De verplichte kern bestaat uit ongeveer 90 ECTS, waarvan 24 geaccrediteerd zijn voor de masterproef, de overige ECTS bestaan uit verplichte cursussen, georganiseerd rond vijf hoofdthema's:

  • Actuariële techniek: leven, gezondheid en pensioen (18 sp.)
  • Actuariële engineering: data science-methoden (12 sp.)
  • Risk Engineering (18 sp.)
  • Financiële engineering (12 sp.)
  • Verordening (4 ECTS)

Je vult de verplichte vakken aan met keuzevakken langs dezelfde vijf domeinen, die zowel bedrijfsgerichte als onderzoeksgerichte onderwerpen bevatten om je interesses te dekken. Een optionele stage, onderzoeksproject in het LRisk onderzoekscentrum of zomerschool behoort ook tot de mogelijkheden.

Sterke punten

  • Je krijgt een geavanceerde opleiding in het modelleren en beheren van risico's bij financiële instellingen en leert deze kennis over de verschillende domeinen heen te combineren en om te zetten in bruikbare oplossingen om de uitdagingen van verzekeringen, pensioenen en financieel risicobeheer aan te gaan.
  • Met het diploma van Master in de Actuariële en Financiële Ingenieurstechnieken kunnen studenten lid worden van de beroepsverenigingen van actuarissen: het IA | BE (Institute of Actuaries in Belgium) en (via IA | BE) de IAA (International Actuarial Association).
  • Internationale ervaring: je kunt het eerste semester van je tweede masterjaar in het buitenland doorbrengen bij een van de partneruniversiteiten in ons internationale netwerk, zowel binnen als buiten Europa. Meer informatie is te vinden op de website van het international office . Daarnaast neem je 10 ECTS keuzevakken op uit de actuariële wetenschappenprogramma's aan de ULB of UCLouvain .

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day.

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
Ga naar de website van de school