Master in de aardwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

132598_earthscience.jpg

Masteropleiding in aardwetenschappen

Binnen de masteropleiding Earth Science bestudeer je natuurlijke aardprocessen, klimaatverandering en de impact van menselijke invloeden zoals natuurlijke hulpbronnen en verstoring van het milieu. Impact op aardprocessen leidt tot substantiële veranderingen in de omgeving. Je ontwikkelt bewustzijn en diepgaande kennis van veranderingen in het milieu door de jaren heen tot millennia in verschillende soorten omgevingen.

Theoretische studies van belangrijke aardprocessen worden geconsolideerd door middel van experimenten en veldstudies in het noordelijke landschap, waaronder een verscheidenheid aan boreale en arctische habitats. Als masterstudent Aardwetenschappen in Umeå ontwikkel je je vaardigheden voor individuele integratie en toepassing van kennis. Je ontwikkelt ook het vermogen om complexe fenomenen, problemen en situaties aan te pakken, als voorbereiding op onderzoekspraktijken of andere banen die hoge eisen stellen aan onafhankelijkheid.

Veel keuzevakken

De verplichte onderdelen van de masteropleiding Earth Science bestaan uit vier cursussen gedurende jaar 1 en een afstudeerproject van 30 ECTS of 60 ECTS. Als eerste cursussen volg je Aquatic Ecosystem en Aquatic Biogeochemistry. Deze cursussen worden gevolgd door analyse van veldgegevens en analyse van veranderingen in het milieu.

Studenteninterview: Demian volgde arctische cursussen in Abisko

Er zijn ook verschillende keuzevakken die tijdens het eerste en tweede jaar kunnen worden gevolgd, zoals arctische geoecologie en terrestrische biogeochemie. Kies daarnaast vrij uit onze cursussen op gevorderd niveau, mits je keuze voldoet aan de kwalificatievereisten voor het masterdiploma. Het onderwijs wordt gegeven in nauwe samenwerking met lopend onderzoek op onze afdeling. Alle lessen zijn in het Engels.

Hoge score in kwaliteitsbeoordeling

Het programma kreeg de hoogste score in de recente kwaliteitsbeoordeling van de Zweedse instelling voor hoger onderwijs.

Meer informatie op de programmapagina

cursussen:

Jaar 1:
Aquatische ecosystemen
Aquatische biogeochemie
Analyse van veldgegevens
Analyse van veranderingen in het milieu
Keuzevakken
Jaar 2:
Keuzevakken
Afstudeerscriptie

Diploma en carrière

In je toekomstige werkleven krijg je te maken met sociaaleconomisch belangrijke functies en toekomstige vraagstukken op het gebied van klimaat en milieu . De meeste afgestudeerden werken met milieukwesties of milieuproblemen in particuliere bedrijven of voor de overheid . Een aantal afgestudeerden zet haar doctoraatsstudie voort en mikt op een carrière als wetenschapper.

Algemene functietitels
• Administratief medewerker bij provinciale besturen, gemeenten en instanties.
• Milieuadviseur voor particuliere en mijnbouwbedrijven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society.

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society. Lees Minder