Master in de Europese politiek en beleid (Leuven et al)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Dit eenjarige, postdoctorale programma heeft een expliciete Europese en vergelijkende oriëntatie, die enerzijds de studie van instellingen, besluitvorming en beleid van de Europese Unie omvat, en de analyse van convergentie en divergentie van problemen in de publieke sector en oplossingen in Europese landen aan de andere kant. Door vergelijkende benaderingen te bevorderen, probeert MEPP niet alleen de cognitieve capaciteiten en analytische vaardigheden te versterken, maar ook om een ruimdenkende houding ten opzichte van diversiteit te bevorderen.

Sterke punten

 • Interactieve cursussen in kleine groepen

Ervaar ons excellente, op onderzoek gebaseerde onderwijs in een kleine en internationale studentengroep, die je alle kansen biedt op een rijke leerervaring. Een specifieke focus wordt gelegd op het gebruik van case studies; de nadruk wordt gelegd op hoe problemen kunnen worden opgelost. Bovendien omvat elke klas een aanzienlijke hoeveelheid zelfstudie en opdrachten die bedoeld zijn om u te helpen de gepresenteerde informatie op een snelle en effectieve manier te verwerken. Meerwaarde wordt gecreëerd door aandacht te besteden aan de praktische uitdagingen van professionals in beleidsmatige, administratieve en overlegfuncties.

 • Een expliciet programma voor Europees beleid en openbaar bestuur

Een sterke kern van verplichte cursussen maakt u vertrouwd met de vergelijkende studie van openbaar beleid, openbaar bestuur en openbaar management in verschillende lidstaten en met de politieke dynamiek van de Europese integratie zelf. De rijke variatie aan keuzevakken stelt je in staat om bepaalde interesses te onderzoeken. Je verwerft de nodige onderzoeksvaardigheden, die uitmonden in een proefschrift.

Internationale

Het MEPP-programma maakt deel uit van het bredere European Master of Public Administration Network (EMPA). De volgende instellingen zijn volwaardige partners van het MEPP-programma:

 • Université de Genève (Zwitserland)
 • Corvinus University of Budapest (Hongarije)
 • Universität Speyer (Duitsland)
 • Institut d'Etudes Politiques de Paris (Frankrijk)
 • Erasmus Universiteit Rotterdam (Nederland)
 • Universiteit Leiden (Nederland)
 • Technische Universiteit Tallinn (Estland)
 • Université Catholique de Louvain (België)
 • Sciences Po Lyon (Frankrijk)
 • University of Limerick (Ierland)
 • Universiteit van Ljubljana (Slovenië)

MEPP-studenten krijgen de mogelijkheid om het tweede semester van hun opleiding voort te zetten aan een van de hierboven genoemde EMPA-instellingen. Ze ontvangen een reiskostenvergoeding en zijn vrijgesteld van het betalen van aanvullende registratiekosten. Succesvolle studenten krijgen een EMPA-certificaat, ondertekend door zowel de thuisuniversiteit als de partnerinstelling. Meer informatie over de procedure voor deelname aan het uitwisselingsprogramma van EMPA is te vinden op onze website.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day.

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day. Lees Minder
Ga naar de website van de school