Master in de Chinese economische en politieke aangelegenheden (MCEPA)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

banner_mcepa_700X300

De Master of Chinese Economic and Political Affairs bij GPS stelt studenten in staat om de rigoureuze professionele training van UC San Diego te combineren met de interesse van een specialist in China. Studenten worden getraind om multidisciplinaire instrumenten te gebruiken om diep in de economie en politiek van China te graven, en om na te denken over zijn plaats in de regio Azië-Pacific en zijn relatie met de VS.

De expertise van de kernfaculteit van de academie met betrekking tot economie, management, politieke wetenschappen en beleidsanalyses wordt aangevuld door andere UC San Diego-wetenschappers die gespecialiseerd zijn in de Chinese politiek, maatschappij, geschiedenis en taal. Het resultaat is een academische en professionele opleiding die afgestudeerden voorbereidt op een reeks academische, zakelijke, diplomatieke en regeringsfuncties.

De hoeksteen van de opleiding is het ontwerpen en implementeren van een interdisciplinair capstone-project. Dit onderzoeksproject wordt in de laatste zes maanden van de opleiding nauwlettend gevolgd door onze meest vooraanstaande faculteit. De sluitsteen bevordert een beheersing van onderzoeksontwerp en methoden voor de studie van het hedendaagse China en vereist een kritische analyse van originele en secundaire Chinese bronnen. Het vermogen om bronmateriaal uit de oorspronkelijke taal te gebruiken is essentieel voor een serieuze professionele analyse van China. Daarom moeten studenten over taalvaardigheden beschikken die geschikt zijn voor het soort onderzoek dat ze willen uitvoeren.

Programma overzicht

De MCEPA heeft 96 eenheden nodig voor de voltooiing. Alle studenten nemen 28 vereiste kerneenheden van economie, management, politieke wetenschappen en opleiding in kwantitatieve methoden gedurende het eerste jaar. Nog eens 24 eenheden bestaan ​​uit China-specifieke cursussen, en 24 eenheden worden geselecteerd om een ​​geïndividualiseerd programma te vormen dat is aangepast aan het door de student gekozen specialisatiegebied: Chinese economie, Chinese omgeving, Chinese buitenlandse betrekkingen en veiligheid of Chinese politiek en openbaar beleid.

De laatste 20 eenheden zijn onderverdeeld in een drie-gangen onderzoeksreeks, te beginnen met "Bronnen en methoden" en gevolgd door een vereiste van twee kwart capstone. De sluitsteen zorgt voor een-op-een werk met een lid van de faculteit en studenten zullen sterk worden aangemoedigd om veldonderzoek te doen als onderdeel van hun project.

Core Curriculum

Alle kandidaten moeten de volgende cursussen met een C- of beter afronden.

Benodigde Core (28 eenheden, 7 cursussen):

 • Bedrijfseconomie.
 • Globalisering.
 • Kwantitatieve methoden I.
 • Kwantitatieve methoden II.
 • Internationale politiek en veiligheid of boekhouding en financiën voor beleidsmakers.
 • Internationale economie of beleidsvormende processen.
 • Kwantitatieve methoden III of een cursus met geschikte kwantitatieve methoden.

Vereiste China Courses (24 units, 6 cursussen):

 • Drie vereiste Chinese kerncursussen zullen worden gevolgd tijdens het eerste studiejaar:
  • Chinese politiek.
  • Economische en sociale ontwikkeling van China.
  • Chinese internationale betrekkingen en veiligheid.
 • Vervolgens worden drie extra vakken gekozen uit een lijst met China-specifieke keuzevakken.

Specialisatiegebieden

Alle kandidaten moeten de volgende cursussen met een C- of beter afronden.

Vereiste vakken voor specialisatiecursussen (24 eenheden, 6 cursussen):
Specialisatiegebieden zijn onder meer:

 • Chinese economie.
 • Chinese omgeving.
 • Chinese buitenlandse betrekkingen en veiligheid.
 • Chinese politiek en openbaar beleid.

Studenten werken samen met een facultaire adviseur die lesgeeft en / of onderzoek doet in het door haar gekozen vakgebied. Studenten moeten een geïndividualiseerd programma van zes cursussen bouwen met goedkeuring van de faculteit. Deze cursussen omvatten zowel gevorderd werk op disciplinaire subvelden als vergelijkende cross-countrycontent.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

We are a true global society of faculty, staff, students and community partners dedicated to the advancement of knowledge through education and research — all with an eye on building a Pacific communi ... Lees meer

We are a true global society of faculty, staff, students and community partners dedicated to the advancement of knowledge through education and research — all with an eye on building a Pacific community. The school is anchored in the reputation and successes of UC San Diego and the University of California system. We are guided by individuals who strive to maintain a climate of fairness, cooperation and professionalism that is embodied in our ethical principles. Furthermore, we believe that diversity, equity and inclusion are essential ingredients of academic excellence. Lees Minder