Master in de Chinese economische en politieke aangelegenheden (MCEPA)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

banner_mcepa_700X300

GPS is er trots op een nieuwe, innovatieve, tweejarige, voltijdsdiploma te kunnen aanbieden: Master of Chinese Economic and Political Affairs. Vanaf het najaar van 2017 werken studenten samen met UC San Diego's wereldklasse Chinese geleerden om de belangrijkste kwesties met betrekking tot het hedendaagse China grondig te onderzoeken.

Met dit professionele diploma kunnen studenten de strenge professionele training van UC San Diego combineren met de interesse van een specialist in China. Studenten worden getraind om multidisciplinaire tools te gebruiken om diep in de economie en politiek van China te graven, en om de plaats in de regio Azië-Pacific en de relatie met de VS te overwegen

De expertise van de kernfaculteit van de academie met betrekking tot economie, management, politieke wetenschappen en beleidsanalyses wordt aangevuld door andere UC San Diego-wetenschappers die gespecialiseerd zijn in de Chinese politiek, maatschappij, geschiedenis en taal. Het resultaat is een academische en professionele opleiding die afgestudeerden voorbereidt op een reeks academische, zakelijke, diplomatieke en regeringsfuncties.

De hoeksteen van de opleiding is het ontwerpen en implementeren van een interdisciplinair capstone-project. Dit onderzoeksproject wordt in de laatste zes maanden van de opleiding nauwlettend gevolgd door onze meest vooraanstaande faculteit. De sluitsteen bevordert een beheersing van onderzoeksontwerp en methoden voor de studie van het hedendaagse China en vereist een kritische analyse van originele en secundaire Chinese bronnen. Het vermogen om bronmateriaal uit de oorspronkelijke taal te gebruiken is essentieel voor een serieuze professionele analyse van China. Daarom moeten studenten over taalvaardigheden beschikken die geschikt zijn voor het soort onderzoek dat ze willen uitvoeren.

Programma overzicht

De MCEPA heeft 96 eenheden nodig voor de voltooiing. Alle studenten nemen 28 vereiste kerneenheden van economie, management, politieke wetenschappen en opleiding in kwantitatieve methoden gedurende het eerste jaar. Nog eens 24 eenheden bestaan ​​uit China-specifieke cursussen, en 24 eenheden worden geselecteerd om een ​​geïndividualiseerd programma te vormen dat is aangepast aan het door de student gekozen specialisatiegebied: Chinese economie, Chinese omgeving, Chinese buitenlandse betrekkingen en veiligheid of Chinese politiek en openbaar beleid.

De laatste 20 eenheden zijn onderverdeeld in een drie-gangen onderzoeksreeks, te beginnen met "Bronnen en methoden" en gevolgd door een vereiste van twee kwart capstone. De sluitsteen zorgt voor een-op-een werk met een lid van de faculteit en studenten zullen sterk worden aangemoedigd om veldonderzoek te doen als onderdeel van hun project.

Core Curriculum

Alle kandidaten moeten de volgende cursussen met een C- of beter afronden.

Benodigde Core (28 eenheden, 7 cursussen):

 • Bedrijfseconomie.
 • Globalisering.
 • Kwantitatieve methoden I.
 • Kwantitatieve methoden II.
 • Internationale politiek
 • Internationale economie of beleidsvormende processen.
 • Kwantitatieve methoden III of een cursus met geschikte kwantitatieve methoden.

Vereiste China Courses (24 units, 6 cursussen):

 • Drie vereiste Chinese kerncursussen zullen worden gevolgd tijdens het eerste studiejaar:
  • Chinese politiek.
  • Economische en sociale ontwikkeling van China.
  • Chinese internationale betrekkingen en veiligheid.
 • Vervolgens worden drie extra vakken gekozen uit een lijst met China-specifieke keuzevakken.

Specialisatiegebieden

Alle kandidaten moeten de volgende cursussen met een C- of beter afronden.

Vereiste vakken voor specialisatiecursussen (24 eenheden, 6 cursussen):
Specialisatiegebieden zijn onder meer:

 • Chinese economie.
 • Chinese omgeving.
 • Chinese buitenlandse betrekkingen en veiligheid.
 • Chinese politiek en openbaar beleid.

Studenten werken samen met een facultaire adviseur die lesgeeft en / of onderzoek doet in het door haar gekozen vakgebied. Studenten moeten een geïndividualiseerd programma van zes cursussen bouwen met goedkeuring van de faculteit. Deze cursussen omvatten zowel gevorderd werk op disciplinaire subvelden als vergelijkende cross-countrycontent.

Course Research Series

Alle kandidaten moeten de volgende cursussen met een C- of beter afronden.

Vereiste Bronnen en Methodencursussen (12 eenheden, 3 cursussen):
Chinese bronnen over politiek en economie

Daarnaast kunnen studenten twee van de volgende GPS-cursussen selecteren:

 • GIS en Spatial Data Analysis.
 • Het ontwerpen van veldexperimenten.
 • Big Data Analytics.
 • Evaluatie van technologische innovatie.

Als alternatief, in afwachting van goedkeuring door de faculteit, kunnen studenten zich laten inschrijven voor methoden of bronnencursussen buiten GPS, op voorwaarde dat het een duidelijke relatie heeft met hun onderzoek naar China.

Vereiste Capstone (8 eenheden, 2 kwartalen):

 • Capstone Research.
 • Capstone Project Development.

Capstone-projecten kunnen een antwoord zijn op een real-world consultancy of onafhankelijk door de student worden gedefinieerd. Het onderwerp moet in het eerste kwartaal worden goedgekeurd door het in de faculteit ingeschreven lid en door een tweede lid van de faculteit met expertise in het onderwerp van het project, die zal optreden als adviseur voor het tweede kwartaal.

Het capstone-project zal naar verwachting de beheersing van de vier componenten van het programma aantonen, waaronder:

 • Ontwikkeling van de methodologieën voor het rigoureus verzamelen en analyseren van gegevens.
 • Een diepgaand inzicht in de historische regelgevende, politieke en / of economische processen rondom het gekozen "probleem" voor analyse.
 • Beheersing van de werkdetails van het 'probleem' in het centrum van het onderzoek.
 • Demonstratie van een vereist niveau van onderzoekvaardigheden in het Mandarijn.

Optioneel: studenten worden sterk aangemoedigd om in de zomer veldwerk te verrichten tussen jaar één en jaar twee van het programma. GPS zal samenwerken met partneruniversiteiten in China om mogelijkheden te creëren voor uitgebreid veldwerk en training die zowel zomer- als jaartwintig herfstkwartaal kunnen omvatten.

Kosten

MCEPA tuition and fees 2018/19


* Een ziekteverzekering is vereist als voorwaarde voor inschrijving. Studenten worden automatisch ingeschreven in het Studenten Ziekteverzekeringsplan (SHIP), maar studenten die al onder een verzekeringsplan vallen, kunnen in aanmerking komen voor vrijstelling van zorgvergoeding. Zie de pagina Ziekteverzekeringsplan voor meer informatie, waaronder ontheffingscriteria, indieningsproces en deadline.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We are a true global society of faculty, staff, students and community partners dedicated to the advancement of knowledge through education and research — all with an eye on building a Pacific communi ... Lees meer

We are a true global society of faculty, staff, students and community partners dedicated to the advancement of knowledge through education and research — all with an eye on building a Pacific community. The school is anchored in the reputation and successes of UC San Diego and the University of California system. We are guided by individuals who strive to maintain a climate of fairness, cooperation and professionalism that is embodied in our ethical principles. Furthermore, we believe that diversity, equity and inclusion are essential ingredients of academic excellence. Lees Minder