Master in creatieve richting

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Tegenwoordig moet een creatief directeur het strategische en creatieve proces in zijn geheel kunnen begeleiden, geconfronteerd met complexiteit met een flexibele mentaliteit en probleemoplossende vaardigheden. Het belangrijkste kenmerk van deze professional is dat hij zich bewust is van nieuwe ideeën en nieuwe mogelijkheden voor een dialoog tussen merk en consument die de nieuwste technologische, digitale en sociale netwerkhulpmiddelen vormgeven.

De Masteropleiding Creatieve Richting is het antwoord op deze buitengewone veranderingen op het gebied van onderwijs. Het is een gelegenheid om de toekomst van reclame te schrijven, het laboratorium om de wedergeboorte van creativiteit te ervaren door de vele fysieke en virtuele veranderingen van de omgeving te lezen en deze te vertalen in nieuwe talen en communicatievormen.

De training biedt een volledig inzicht in de processen en methodologieën waarmee u wereldwijde communicatiecampagnes kunt opzetten met aandacht voor alle stadia van de conceptie, ontwerp en ontwikkeling van een reclamecommunicatie. De master wordt afgesloten met een studiereis van een week in Londen om enkele van de belangrijkste en meest innovatieve reclame- en communicatiebureaus te bezoeken en de respectievelijke Creative Directors, Planners, Account Directors en Film Directors te ontmoeten.

Target - De Master is de juiste specialisatie voor afgestudeerden in creatieve disciplines - zoals grafiek, ontwerp, architectuur - en voor afgestudeerden in humaniora, zoals literatuur, antropologie, sociologie, filosofie, communicatiewetenschappen. Kennis van Adobe-software wordt aanbevolen.

Methodologie en structuur - De training is gestructureerd op disciplinaire gebieden met basislessen, specifieke ontwerpactiviteiten en gerelateerde integrerende activiteiten, waardoor een volledig inzicht in de advertentieprocessen wordt verkregen.

De activiteiten worden ontworpen en gehouden door enkele van de meest beroemde Italiaanse en buitenlandse Creative Directors, dankzij wie de deelnemers de meest succesvolle casuïstiek kunnen analyseren en de evolutie kunnen verdiepen die digitale en sociale hulpmiddelen en nieuwe technologieën in de wereld van communicatie brengen. Studenten worden ook begeleid in de ontwikkeling van lateraal en multicultureel denken en leren het belang van brainstormsessies, teamwork en technieken voor het presenteren en weergeven van een idee.

Door een mix van theoretische lessen en workshops zal elke deelnemer aan het einde van de cursus zijn eigen portfolio van werken hebben gemaakt die de persoonlijke kwaliteiten van gedachte, creatie, ontwerp en artistieke richting zullen benadrukken.

Carrièremogelijkheden - Aan het einde van de masteropleiding gaan studenten de wereld van communicatie in als Copywriters, Art Directors, Creative Specialists of Digital Creative, met het vooruitzicht om de rol van Creative Director te krijgen. Beroepsmogelijkheden zijn in reclamebureaus, creatieve boetieks, digitale en sociale agentschappen, geïntegreerde communicatie- en inhoudsagentschappen, sociale mediaplatforms, uitgeverijen en creatieve afdelingen van bedrijven, evenals in start-ups en als freelancer.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder