Master in controle- en informatiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Informatie voor aanvragers

De niet-gegradueerde masteropleiding Control and Information Systems biedt afgestudeerden het onderwijs dat nodig is om de broodnodige automatisering, digitalisering en robotisering van vandaag te garanderen in bedrijven in de industrie en andere gebieden van menselijke activiteit. De digitalisering van de industrie is een belangrijke trend, want de afgestudeerden van het programma zijn goed voorbereid. Ze verwerven uitgebreide expertise en praktische ervaring voor een breed scala aan bedrijven, waaronder technische bedrijven die automatisering, robotica, meetsystemen, embedded elektronica ontwikkelen en leveren, maar ook in productiebedrijven waar onderhoud, digitalisering enz. Moeten worden aangepakt.

Belangrijkste feiten

 • Faculteit: Faculteit Elektrotechniek en Informatica
 • Soort studie: Follow-up Master
 • Voertaal: Engels
 • Code van het programma: N0714A150002
 • Titel van het programma: Controle- en informatiesystemen
 • Reguliere studieperiode: 2 jaar
 • Kosten: 4000 € per jaar
 • Coördinerende afdeling: Afdeling Cybernetica en Biomedische Technologie
 • Sleutelwoorden: Digitalisering van de industrie; Industrie 4.0; Metingen en sensoren; Industriële automatie; Automatisering, besturing en robotica

Werk van afgestudeerde

De inzetbaarheid van afgestudeerden op de arbeidsmarkt is uitstekend. Het aantal afgestudeerden voldoet momenteel niet aan de eisen die bedrijven stellen.

Typische werkgevers van afgestudeerden van programma's zijn als volgt:

 • Bedrijven die zich bezighouden met engineering in automatisering, meting, ontwikkeling van embedded elektronische systemen.
 • Bedrijven die zich bezighouden met mechanische productie, productie van elektronische producten, bedrijven die actief zijn in de metallurgie en vele anderen, waar automatisering en digitalisering van productie moeten worden aangepakt.
 • Vanwege het feit dat de specialisatie vrij breed is en de kennis van elektrotechniek en informatica combineert, zijn afgestudeerden ook vaak werkzaam bij bedrijven die zich bezighouden met informatietechnologieën, communicatietechnologieën, enz.

Profiel

Het doel van de opleiding is het voorbereiden van experts op het gebied van controle-, informatie- en meetsystemen. Afgestudeerden zijn in staat om zelfstandig complexe technische taken op te lossen die verband houden met het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van controle-, meet- en informatiesystemen.

De technische gebieden waarop het studieplan betrekking heeft, maken momenteel een snelle ontwikkeling door. Concepten zoals digitalisering van de productie, Industrie 4.0, automatisering, robotica zijn belangrijke trends in de industrie. Afgestudeerden van de opleiding zullen op deze gebieden kunnen voldoen aan de eisen van bedrijven. Dit komt door de structuur van het studieplan van het programma, dat zowel cybernetica, metingen, elektronica, signaalverwerking en toepassingssoftwareontwikkeling combineert.

Het programma is gebaseerd op drie pijlers:

 • De theoretische basis van het programma is wiskunde.
 • De theoretische basisvakken van de profileringsbasis zijn gericht op cybernetica, meten en signaalverwerking.
 • De onderwerpen van de profileringsbasis zijn verdeeld in drie blokken, die een set op de juiste manier verbonden objecten vormen. Studenten zijn verplicht één blok te selecteren.

De blokken van de profilering zijn als volgt:

 • Industriële automatisering - Dit blok is geschikt voor studenten met als belangrijkste prioriteit de toepassing van industriële automatisering en robotica.
 • Computers en informatiesystemen in controle - Dit blok is geschikt voor studenten met als belangrijkste prioriteit embedded besturingssystemen, het ontwerpen van hun eigen elektronica op basis van microprocessortechnieken, het creëren van toepassingssoftware voor deze apparaten.
 • Meet- en testsystemen - Dit blok is geschikt voor studenten die meettechnologie en virtuele instrumentatie onder de loep willen nemen.
 • Deze kerngebieden van het studieprogramma worden verder aangevuld met een breed scala aan keuzevakken waarbinnen de student de mogelijkheid heeft om zijn / haar studieplan op te stellen volgens hun voorkeuren.

Binnen de studie van het programma wordt de nadruk gelegd op het feit dat afgestudeerden in staat zijn om systematisch complexe taken op te lossen, de technische aanpak onder de knie te krijgen, in het team te werken en met verschillende informatiebronnen te werken.

Afgestudeerde kennis

Afgestudeerden van de specialisatie zijn universitair opgeleide elektrotechnici met kennis van industriële automatisering, computersystemen, microprocessortechnieken, robotica en informatiesystemen. Deze kennis wordt ondersteund door een goede theoretische basis van wiskunde, theoretische elektrotechniek, de theorie van automatische besturing en meting.

Afgestudeerden zijn geprofileerd in de volgende gebieden:

 • Automatisering en robotica - De onderwerpen zijn op de juiste manier ontworpen, zodat een student zoveel mogelijk informatie opdoet op het gebied van industriële automatisering, industriële communicatie en de basis van robotica. Het kennisspectrum moet de afgestudeerde goede toepasbaarheid bieden voor werkgevers die te maken hebben met industriële controlesystemen.
 • Computers en informatiesystemen in controle - Deze specialisatie legt de nadruk op ingebouwde microprocessorbesturingssystemen en computerinformatiesystemen. Afgestudeerden zijn klaar om te werken met werkgevers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van microprocessors en informatiesystemen.
 • Virtuele instrumentatie en meting - De samenstelling van de onderwerpen profileert de afgestudeerde op het gebied van virtuele instrumentatie, geautomatiseerde meet- en testsystemen.

Afgestudeerde vaardigheden

De afgestudeerde beheerst dus niet alleen het zogenaamde lagere controleniveau dat wordt gekenmerkt door verschillende automatiserings- of meettechnieken, maar hij beheerst ook een hoger controleniveau dat wordt gekenmerkt door verschillende softwaremiddelen, mens-machine-interface, inclusief applicatiesoftware voor besturingssystemen . De combinatie van kennis is dus erg gewild op de arbeidsmarkt en uniek.

Algemene competentie van de afgestudeerde

Afgestudeerden kunnen zich aanpassen en toepassen in de oplossing voor professionele problemen op verschillende gebieden van elektrotechniek en informatica. Afgestudeerden in het veld zijn in staat om complexe taken systematisch op te lossen, ze beheersen de technische aanpak, werken in het team en ze zijn in staat om met verschillende informatiebronnen te werken. Ze zijn met name van toepassing op de ontwikkeling en het ontwerp van controle- en informatiesystemen binnen alle gebieden van de menselijke activiteit, hun implementatie en onderhoud. Afgestudeerden passen zich ook toe op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van meet- en regeltechnologie en informatietechnologieën voor hun controle en productie, op het gebied van diensten, transport, enz. Een belangrijk voordeel van afgestudeerden is het feit dat ze goed zijn uitgerust met kennis, zowel op het gebied van elektronica en op het gebied van informatiesystemen en zij zijn in staat deze gebieden effectief met elkaar te verbinden.

Algemene toelatingsvoorwaarden: Masterdiploma's

Criteria voor toelating

 • Bachelor diploma (tenminste)
 • Engels-talige vaardigheid - studenten, die geen moedertaalsprekers zijn, kan worden gevraagd om hun bekwaamheid om in het Engels te studeren te demonstreren, bijvoorbeeld door de resultaten te presenteren van eventuele taaltoetsen die ze hebben afgelegd. Engels taalvaardigheidsdocument - minimumvereisten: IELTS-score 5,0; TOEFL-score op internet 62 (mogelijk andere certificaten op hetzelfde niveau)
 • Toelatingsexamen (volgens de Facultaire Toelatingsprocedure Regels en Toelatingsvoorwaarden)

Inschrijvingsdocumenten

 • e-aanvraagformulier
 • Kopieën van afstudeercertificaten (Diploma en Diploma Supplement of Transcript of Records)
 • Erkenningsdocument van afstudeercertificaat - officieel document om te zeggen dat de graad in Tsjechië wordt erkend
 • Betaling van het inschrijfgeld 500 CZK per opleiding, dit wordt niet gerestitueerd
 • Geldig visum en paspoort

Collegegeld

 • Het collegegeld bedraagt 4000 EUR per academiejaar, te betalen aan het begin van elk academiejaar. Het wordt niet gerestitueerd.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1849, VSB - Technical University of Ostrava (VSB-TUO) is a Czech public university with a long tradition in high-quality engineering education and research. These traditional core values ha ... Lees meer

Founded in 1849, VSB - Technical University of Ostrava (VSB-TUO) is a Czech public university with a long tradition in high-quality engineering education and research. These traditional core values have been continually updated to reflect current state-of-the-art technologies and the ever-evolving needs of the industry. VSB-TUO has strong links to industry and thrives on applied research, in cooperation with companies and institutions worldwide, in finding innovative solutions to modern-day issues. Lees Minder