Master in consultancy en ondernemerschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Door de eenjarige Master in Consultancy en Ondernemerschap, krijgt u een diep inzicht in ondernemingen en leert u hoe u klanten effectief kunt adviseren of uw eigen bedrijf kunt leiden.

Fundamenteel is een management consultant iemand die organisaties helpt hun prestaties te verbeteren en hun succes te vergroten. Systematisch diagnosticeren, analyseren, veranderen, transformeren, communiceren en overtuigen zijn essentiële vaardigheden voor elke managementconsulent. Om optimale resultaten te verkrijgen, is het ook noodzakelijk om de klant diepgaand te begrijpen in zijn zakelijke omgeving, terwijl de parameters van de relatie tussen adviseur en klant worden verduidelijkt en een structuur wordt geboden die veelvoorkomende valkuilen voorkomt en concrete resultaten oplevert. De ondernemer is in wezen iemand die het initiatief neemt om een bedrijf op te zetten of te leiden. De alertheid van de ondernemer leidt ertoe dat ze kansen herkennen die wachten om te worden aangegrepen. Ze gebruiken hun scherpe zakelijk inzicht en begrip van bedrijfsdynamiek om risico's aan te pakken en tot 'win-win'-oplossingen te komen.

Programmastructuur

Drie pijlers

De masterprogramma's van Rotterdam Business School zijn gebaseerd op drie pijlers:

  • Onderwijs bestaat uit een kern-, specialisatie- en keuzemodules. U kunt voor een groot deel uw eigen koers bepalen terwijl u alle benodigde kennis, vaardigheden en competenties ontwikkelt van een professional in het internationale zakendoen.
  • Onderzoek is de focus van de laatste fase van onze programma's. Je voltooit je studies met een afstudeerproject, dat kan draaien rond een theoretisch onderwerp of een project dat wordt uitgevoerd voor een bestaande organisatie.
  • Persoonlijke ontwikkeling wordt aangemoedigd door een systeem dat je uitnodigt om je eigen specifieke onderzoeksdoelen te stellen - en die keuzes voortdurend te testen.

leerplan

Het curriculum van de masteropleiding bestaat uit kernmodules, specialisatiemodules en keuzemodules. Dit ontwerp is aangenomen om een combinatie van kennis, vaardigheden en competenties te creëren die alle professionals in het zakelijke veld moeten hebben.

De eerste drie blokken van de opleiding starten met een combinatie van kernmodules en specialisatiemodules. De kernmodules, gericht op management en onderzoek, vormen de solide basis van de masteropleiding. De kernmodules zijn organisatiegedrag, organisatiearchitectuur, bedrijfsethiek en politiek, management van technologie, kritisch denken en argumentanalyse en onderzoeksmethodologie. De specialisatiemodules richten zich op de belangrijkste onderwerpen in de specialisatie.

Na je opleiding

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je bent net klaar met je Master in Consultancy en Ondernemerschap en ontvangt de titel Master of Science (MSc).

Dit programma is volledig geaccrediteerd met 60 studiepunten in de ECTS System Accreditation (European Credit Transfer System) geaccrediteerd door de Accreditatieorganisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

Bij je diploma ontvang je een supplement, een DS-label. Met dit document kun je de waarde van je diploma in het buitenland laten zien bij het solliciteren naar andere opleidingen of bij het solliciteren naar een baan.

Beroep

Master in consultancy en ondernemerschap Afgestudeerden presteren met succes als management consultant of ondernemer:

Management consultant

Je bent in staat organisaties te helpen hun prestaties te verbeteren en hun succes te vergroten. Je begrijpt de klant diep in zijn zakelijke omgeving en bent in staat om veranderingsprocessen te beheren en het bouwen van strategieën en evaluatie te vergemakkelijken.

Onafhankelijke ondernemer

Je neemt initiatief bij het opzetten of leiden van een bedrijf. Je bent in staat om ambitieuze maar realistische strategieën en langetermijndoelen om te zetten in de operationele kern. De alertheid van de ondernemer leidt tot het herkennen van kansen die wachten om te worden aangegrepen.

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan de masterprogramma's van Rotterdam Business School moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

Studenten met een bachelordiploma van een erkende universiteit in de Benelux

  • Een bedrijfsgerelateerde bachelordiploma.
  • Curriculum Vitae en motivatiebrief.
  • Een kandidaat met een niet-bedrijfsgerelateerde bachelordiploma en minimaal 2 jaar gerelateerde werkervaring, met een aanvullend verplicht interview, kan in aanmerking komen voor directe toelating tot een van de masteropleidingen.

Studenten met een buitenlands diploma

  • Een bedrijfsgerelateerde bachelordiploma.
  • IELTS Academic 6.5 * / TOEFL iBT 90 / Cambridge CAE: graad C schaal 180-184 | FCE: Klasse B schaal 176-179 | Klasse A schaal 180-184. (Examenresultaten mogen niet ouder zijn dan twee jaar bij aanvang van de opleiding)
  • Curriculum Vitae en motivatiebrief.
  • Een kandidaat met een niet-bedrijfsgerelateerde bachelordiploma en minimaal 2 jaar gerelateerde werkervaring met een aanvullend verplicht interview kan in aanmerking komen voor directe toelating tot een van de masteropleidingen.

* Maximaal 2 IELTS sub-scores mogen maximaal 0,5 punten onder de vereiste totale score liggen.

Studenten die niet voldoen aan de subscore-eisen kunnen in aanmerking komen voor een aanvullend interview om toegang te krijgen tot het programma van hun keuze.

Vrijstellingen Engelse test

Studenten die een bacheloropleiding in het Engels hebben gevolgd, zijn vrijgesteld van de Engelse toets.

Voor studenten die niet aan deze eisen voldoen, bieden wij het Master's Foundation-programma. Na voltooiing van dit programma kunt u zich inschrijven voor een van onze business masters.

---

Ontmoet ons

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the excep ... Lees meer

Rotterdam University of Applied Sciences has more than 36,000 students and more than 3,500 employees. There are a wide variety of programs to choose from across all educational sectors, with the exception of the agrarian sector. Our education is closely connected to developments in the metropolitan region of Rotterdam. Lees Minder
Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam , Rotterdam + 13 Meer Minder