Master in computerwetenschappen

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Vanwege COVID-19 zullen alle lezingen aan de IUBH University of Applied Sciences tot nader order plaatsvinden in een virtueel klaslokaal. We streven ernaar dat de huidige bijzondere omstandigheden er niet toe leiden dat studenten tijdens hun studie worden benadeeld.

Wees een drijvende kracht in de mondiale arena

Computerwetenschappen is als vak constant in beweging, zoals blijkt uit steeds relevantere onderwerpen als Big Data en de 'digitale agenda'. Globalisering en digitalisering van het bedrijfsleven en de samenleving leiden tot een grote - en grotendeels onvervulde - behoefte aan IT-specialisten.

Naast andere onderwerpen zijn er knelpunten bij IT-specialisten met diepgaande kennis van cybersecurity. Deze grote vraag vloeit grotendeels voort uit het feit dat deze niet alleen in de IT-industrie, maar ook in alle gebruikersindustrieën vereist zijn.

Feiten

Mate: Studiemodel: Looptijd:
Master of Science (MSc) op de campus, gemengd, online 2 semesters
Inname: Schoolgeld Toelating
Slechte Honnef
Berlijn
vanaf 1183 Euro; voltijdse prijs op de campus
(online is 2000 euro minder per semester met beschikbare beurzen)
Bachelordiploma, eventueel plaatsingstoets,
bewijs van Engelse taalvaardigheid

129835_students_group_working.jpeg

Wat leert u van ons?

De masteropleiding Computer Science bereidt je optimaal voor op een carrière in een van de belangrijkste domeinen van het toekomstige bedrijfsleven.

 • Je verwerft de kennis en vaardigheden die nodig zijn om cybersecurity-systemen te ontwerpen in ontwikkelingsprojecten en IT-infrastructuren.
 • Je leert hoe je de juiste tools, processen en algoritmen selecteert voor verschillende praktische taken.
 • Voortbouwend op solide theoretische grondslagen in cybersecurity en cryptologie, zul je geavanceerde onderwerpen verkennen zoals quantum computing, blockchain-theorie en meer.

Cursus in één oogopslag

1e semester

 • Algorithmics
 • Cyberbeveiliging en gegevensbescherming
 • Geavanceerde cyberbeveiliging
 • cryptologie
 • Blockchain
 • Computerwetenschappen en maatschappij

2e semester

 • Quantum computing
 • IT Project Management
 • Masterproef en colloquium

129834_two_women_screen.jpeg

Hoe werkt de studie?

Voor onze master van twee semesters heb je een bachelor's degree met 240 ECTS nodig. Als je al relevante beroepservaring hebt of ons TASC-plaatsingsexamen aflegt, kan een bachelor met 180 ECTS ook voldoende zijn.

Waar je gaat studeren

Je kunt onze International Human Resource Management-master volgen op de twee Duitse campussen in Bad Honnef en Berlijn.

Toelatingseisen

Academische vereisten:
 • Afgeronde niet-gegradueerde studie van een openbare of officieel erkende universiteit / instelling voor hoger onderwijs (240 ECTS).
 • Heb je minder dan 240 ECTS op je universitaire opleiding, begin dan met je studie nadat je geslaagd bent voor onze toelatingstest TASC.
 • Een eindcijfer van ten minste "voldoende" of graad C (zoals algemeen gebruikt in de VS en Canada).
Werkervaring:
 • Minimaal een jaar werkervaring voor aanvang van het IUBH Online Master programma (behaald na eerdere studies).
Engels niveau:
 • Bewijs van Engelse vaardigheden.
 • Als Engels uw moedertaal is of als u bent afgestudeerd aan een Engelssprekende school / universiteit, hoeft u uw Engelse vaardigheden niet te bewijzen.

Carrièremogelijkheden

Computer en informatieonderzoek wetenschapper

Als computer- en informatieonderzoekswetenschapper (kortweg computerwetenschapper) analyseer je complexe problemen op verschillende gebieden, waaronder het bedrijfsleven, de wetenschap, de geneeskunde, om computerondersteunde oplossingen te ontwikkelen. Computerwetenschappers zijn theoretici, ontwerpers en uitvinders in één en helpen de toekomst van bedrijven beïnvloeden via innovatieve technologieën en computersystemen.

Database Administrator

Als databasebeheerder ben je verantwoordelijk voor de planning, het ontwerp en de ontwikkeling van databasetoepassingen. Ook het zorgen voor toegankelijkheid en het onderhouden van gegevensbeveiliging behoort tot uw taken. U zult regelmatig databases en bijbehorende programma's testen om eventuele fouten te identificeren die moeten worden gecorrigeerd, wijzigingen die moeten worden aangebracht en beveiligingsmaatregelen die moeten worden geïmplementeerd.

Software / webontwikkelaar

Als Software Developer ontwerp, implementeer en wijzig je computerprogramma's. Dit kan zowel toepassingssoftware als. software bedoeld voor het algemene publiek en commerciële doeleinden, en systeemsoftware, dwz. software die zorgt voor een vlotte en efficiënte werking van computersystemen.

Als webontwikkelaar maakt en onderhoudt u websites. U houdt toezicht op de technische structuur van de website (back-end) en / of de visuele lay-out en inhoud (front-end). Webontwikkelaars treden vaak op als "webmasters" en zijn verantwoordelijk voor het goed functioneren van websites.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of interna ... Lees meer

IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn + 1 Meer Minder