Master in computerwetenschappen

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wees een drijvende kracht in de mondiale arena

Als onderwerp is informatica constant in beweging, zoals blijkt uit steeds meer relevante onderwerpen als Big Data en de 'digitale agenda'. Globalisering en digitalisering van het bedrijfsleven en de samenleving leiden tot een grote - en grotendeels onvervulde - behoefte aan IT-specialisten.

Naast andere onderwerpen zijn er knelpunten bij IT-specialisten met diepgaande kennis van cybersecurity. Deze grote vraag vloeit grotendeels voort uit het feit dat deze niet alleen in de IT-industrie, maar ook in alle gebruikersindustrieën vereist zijn.

Feiten

Mate: Studiemodel: Looptijd:
Master of Science (M.Sc.) op de campus 2 semesters
Innames: Schoolgeld Toelating
Bad Honnef: september
Berlijn: oktober
vanaf 6.290 EUR per semester Bachelor's degree, plaatsingstest indien nodig,
bewijs van Engelse taalvaardigheden
129835_students_group_working.jpeg

Wat leert u van ons?

De masteropleiding Computer Science bereidt je optimaal voor op een carrière in een van de belangrijkste domeinen van de toekomstige bedrijfswereld.

 • Je verwerft de kennis en vaardigheden die nodig zijn om cybersecurity-systemen te ontwerpen in ontwikkelingsprojecten en IT-infrastructuren.
 • Je leert hoe je de juiste tools, processen en algoritmen selecteert voor verschillende praktische taken.
 • Voortbouwend op solide theoretische grondslagen in cybersecurity en cryptologie, zul je geavanceerde onderwerpen verkennen zoals quantum computing, blockchain-theorie en meer.

Cursus in één oogopslag

1e semester

 • Algorithmics
 • Cyberbeveiliging en gegevensbescherming
 • Geavanceerde cyberbeveiliging
 • cryptologie
 • Blockchain
 • Computerwetenschappen en maatschappij

2e semester

 • Quantum computing
 • IT Project Management
 • Masterproef en colloquium129834_two_women_screen.jpeg

Hoe werkt de studie?

Voor onze master van twee semesters heb je een bachelor's degree met 240 ECTS nodig. Als je al relevante beroepservaring hebt of ons TASC-plaatsingsexamen aflegt, kan een bachelor met 180 ECTS ook voldoende zijn.

Waar je gaat studeren

Je kunt onze International Human Resource Management-master volgen op de twee Duitse campussen in Bad Honnef en Berlijn.

Carrièremogelijkheden

Computer en informatieonderzoek wetenschapper

Als computer- en informatieonderzoekswetenschapper (kortweg computerwetenschapper) analyseer je complexe problemen op verschillende gebieden, waaronder het bedrijfsleven, de wetenschap, de geneeskunde, om computerondersteunde oplossingen te ontwikkelen. Computerwetenschappers zijn theoretici, ontwerpers en uitvinders in één en helpen de toekomst van bedrijven beïnvloeden via innovatieve technologieën en computersystemen.

Database Administrator

Als databasebeheerder ben je verantwoordelijk voor de planning, het ontwerp en de ontwikkeling van database-applicaties. Zorgen voor toegankelijkheid en het handhaven van gegevensbeveiliging is ook een van uw taken. U zult regelmatig databases en bijbehorende programma's testen om eventuele te corrigeren fouten, aan te brengen wijzigingen en te nemen beveiligingsmaatregelen te identificeren.

Software / webontwikkelaar

Als softwareontwikkelaar ontwerpt, implementeert en wijzigt u computerprogramma's. Dit kan beide toepassingssoftware betreffen, dwz. software bedoeld voor het algemene publieke en commerciële doel, en systeemsoftware, dwz. software die zorgt voor een soepele en efficiënte werking van computersystemen.

Als webontwikkelaar maakt en onderhoudt u websites. U houdt toezicht op de technische structuur van de website (back-end) en / of de visuele lay-out en inhoud (front-end). Webontwikkelaars treden vaak op als "webmasters" en zijn verantwoordelijk voor het goed functioneren van websites.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Lees meer

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn , München + 2 Meer Minder