Master in computerwetenschappen (MCS)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Informatieblad MCS

Deze factsheet geeft belangrijke informatie over de Master in Computer Science (MCS).

 • Masteropleiding: Computer Science (CS)
 • Graad: Master of Science HSG (M.Sc. HSG )
 • Start programma: herfstsemester (kalenderweek 38)
 • Duur: 2 jaar / 4 semesters, voltijd
 • Credits: 120 ECTS
 • Programmataal: Engels
 • Programma loopt sinds: herfstsemester 2021
 • Accreditatie: EQUIS, AACSB
 • Programmavenster: 1 oktober tot 31 maart

Computerwetenschappen studeren aan de universiteit van St. Gallen? Ja! Wees een pionier en sluit je aan bij HSG 's nieuwste opleiding die computerwetenschappen combineert met ondernemerschap en bedrijfsinnovatie.

Vanaf herfstsemester 2021 bieden we je een innovatief curriculum voor de MSc ( HSG ) in Computer Science, ofwel met een specialisatie in Data Science of Software and Systems Engineering. Ons moderne curriculum, dat informatica combineert met relevante vaardigheden op het gebied van bedrijfsmodellen, digitale innovatie, ondernemerschap en leiderschap, bereidt je voor op een carrière als computerwetenschappelijk ondernemer of een leidinggevende functie in een technologiebedrijf. Profiteer van direct contact en nauwe begeleiding door de faculteit, onze unieke campuscultuur, de clubs en verenigingen van HSG 's Student Union en de vele mogelijkheden die St. Gallen biedt. Deze opleiding is opgezet als onderdeel van het IT Education Initiative van het kanton St. Gallen.

Doelen

Het MSc-programma in Computer Science zal je voorzien van solide competenties - zowel in theorie als in toepassing. De specialisaties van ons programma in Data Science of in Software en Systems Engineering worden aangevuld met master-basiscursussen zoals Cybersecurity en Human-Computer Interaction.

Samen zorgen deze cursussen ervoor dat u:

 • Haal kennis uit gegevens en gebruik deze om markten, producten en mensen te begrijpen.
 • Verwerf expertise in natuurlijke taalverwerking en de toepassing ervan, zoals chatbots, spraakondersteuning, concurrentieanalyse, marktonderzoek en analyse van sociale media.
 • Leer hoe u zelflerende systemen kunt bouwen om de wereld te veranderen met kunstmatige intelligentie.
 • Creëer autonome, adaptieve en interactieve systemen die kunnen omgaan met real-world complexiteit op planeetschaal.

Op maat gemaakte cursussen over ondernemerschapsthema's zijn ook in het curriculum geïntegreerd. Deze zullen je helpen om een persoonlijkheid en vaardigheden te ontwikkelen, niet alleen als computerwetenschapper, maar ook als leider of ondernemer in een wereld die wordt aangedreven door informatica en informatietechnologie en die een integraal onderdeel vormt van innovatieve bedrijven op lokale en internationale schaal. Je leert innoveren, geavanceerde technologie ontwerpen en implementeren en deze gebruiken om proofs of concept, prototypes en producten te creëren die succesvol zullen zijn op de markt! Je profiteert van kleine studentengroepen, nauwe interactie met de faculteit Computerwetenschappen en tal van mogelijkheden om deel uit te maken van de onderzoeksprojecten van de universiteit op het gebied van informatica en multidisciplinaire omgevingen. Een breed scala aan evenementen biedt je een geweldige kans om je persoonlijke netwerk uit te breiden met de verschillende studentengemeenschappen van HSG .

Carriere vooruitzichten

Computerwetenschappen en informatietechnologie zijn alomtegenwoordig in de wereld van vandaag. De perspectieven voor afgestudeerden zijn breed.

Door het MSc-programma Computer Science van HSG ben je goed uitgerust voor deze mogelijkheden, bijvoorbeeld om:

 • Word een technologieondernemer of een leidinggevende in een informatietechnologie-gerelateerde functie.
 • Vorm bedrijven op lokale en wereldwijde schaal van binnenuit, als een expert en sleutellid van innovatieteams.
 • Ontwikkel softwareproducten die voldoen aan de behoeften van uw klanten.
 • Werk aan interessante en relevante innovatieprojecten in een adviesbureau.
 • Streef een academische carrière na en onderzoek onderwerpen van de toekomst.

leerplan

De masteropleiding Computer Science is bedoeld om te worden bestudeerd in vier semesters (120 ECTS). Je volgt verplichte vakken in Computer Science, maakt een keuze uit de specialisaties en verrijkt je curriculum met management- en ondernemerschapscursussen en keuzevakken uit contextuele studies.

Verplichte vakken

Je volgt vier verplichte cursussen in Advanced Software and Systems Engineering, Cybersecurity, Data Science en Human-Computer Interaction, die samen de basis vormen van het programma.

specialisaties

Je kiest een van de specialisaties: Data Science of Software and Systems Engineering. Binnen de specialisaties bieden we een verscheidenheid aan cursussen aan over geavanceerde computerwetenschappelijke onderwerpen, zoals data-analyse, machine learning, diep leren, natuurlijke taalverwerking, agile softwareontwikkeling en autonome, adaptieve en interactieve systemen. Hieruit kunt u de cursussen kiezen die het beste bij uw interesses passen, en het staat u vrij om een of twee cursussen uit de aanvullende specialisatie te combineren.

Management en ondernemerschap

U selecteert cursussen in management en ondernemerschap uit het portfolio van cursussen op maat voor studenten van HSG Computer Science. Hier vind je cursussen over onderwerpen als leiderschap, ondernemerschap, financiën, marketing en strategie.

Integratieve masterproject en masterproef

Het integratieve project stelt je in staat om je computerwetenschappelijke vaardigheden te combineren met de inzichten die je hebt opgedaan tijdens je management- en ondernemerschapscursussen. Je past het geleerde toe in een praktijkvoorbeeld, vaak in nauwe samenwerking met de industrie.

De masterproef stelt je in staat om je te concentreren op een onderzoeksvraag in een gespecialiseerd vakgebied. Je wordt begeleid door een faculteitslid en nauw verbonden met zijn of haar onderzoeksteam. Een excellente masterproef geeft je de mogelijkheid om een academische carrière na te streven.

Contextuele studies

Als een uniek en waardevol element van elk masterprogramma in St. Gallen, bieden de contextuele studies een breed scala aan onderwerpen die betrekking hebben op sociale, economische en juridische aspecten van technologie. Het integratieve portfolioseminarie stelt je in staat om je kennis uit de informatica-cursussen toe te passen in een interdisciplinaire context.

MCS-toelatingscriteria

 • Een academische graad in computerwetenschappen of gelijkwaardig, met ten minste 180 studiepunten.
 • Kandidaten met een academische graad uit een andere discipline, die slechts gedeeltelijk als gelijkwaardig wordt erkend, zullen een toelatingstest moeten afleggen en moeten kunnen aantonen dat ze voldoende kennis hebben van informatica.
 • Kandidaten met een academische graad van de Universiteit van St. Gallen, maar niet in Computer Science, moeten slagen voor een toelatingstest.

Raadpleeg onze website voor meer details en de meest actuele informatie over de toelatingscriteria.

Toepassing

 • De opleiding start in het najaarssemester. De aanvraag wordt online gemaakt. De aanvraagkosten bedragen CHF 250, -.
 • Aanmeldingsperiode: 1 oktober - 31 maart

Studentenprofiel

De masteropleiding Computer Science is bedoeld voor studenten met een academische achtergrond (undergraduate of early graduate) in Computer Science of in een aanverwant vak.

Het programma is bedoeld voor studenten die zich willen specialiseren in een van onze kerngebieden - Data Science of Software en Systems Engineering. We verwelkomen verder sollicitaties van studenten met een bachelordiploma in verwante vakken (bijv. Bedrijfsinformatica of Elektrotechniek) die de kans krijgen om hun sterke kennis van informatica aan te tonen tijdens het toelatingsproces.

De integratie van ondernemerschapsthema's in het curriculum is een belangrijk onderdeel van ons concept. Daarom verwachten we van onze studenten dat ze ook ijverig aan deze onderwerpen werken om de gerelateerde vaardigheden te ontwikkelen.

Het Computer Science-programma in St. Gallen is gloednieuw - wees een pionier en geniet ervan deel uit te maken van een zich ontwikkelend verhaal!

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in ... Lees meer

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in the Financial Times Masters in Management Ranking. The Master in Banking and Finance is ranked 6th in the FT Masters in Finance Ranking. International accreditations by EQUIS, AACSB and AMBA underline our commitment to a holistic curriculum that meets the highest academic standards. We aim to develop students both in professional and personal terms by providing them with an education along humanist lines. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited