Master in communicatie en mediastudies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Voor een succesvolle professional is het een essentiële tool om sterke communicatievaardigheden te hebben, voor een succesvolle professional in de mediawetenschappen is dit van fundamenteel belang. Het Masters of Communication-programma biedt theoretische kennis met een sterke focus op praktische, professionele vaardigheden en competenties.
Het educatieve programma van de cursus is sterk media-georiënteerd, gebaseerd op een grondige basis in sociale en gedragswetenschappen en actuele vraagstukken van interculturele communicatie. In overeenstemming met de huidige sociale en arbeidsmarktvraag, integreert de cursus de gebieden van de communicatietheorie, mediastudies, sociale wetenschappen, politieke wetenschappen, sociologie, psychologie en culturele studies op het gebied van sociale wetenschappen met een kennis van hoge standaard, die kan worden geplaatst tot een winstgevend en praktisch gebruik op verschillende gebieden.

HET PROGRAMMA IS ONTWORPEN VOOR PARTICULIEREN DIE

Heeft sterke communicatieve vaardigheden in meerdere talen, is geïnteresseerd in interculturele communicatie en wil de complexiteit van nieuwe mediatools en digitale technologieën begrijpen.

KERNPROJECTEN

Nieuwe mediatheorie, theorieën en sociale functies van media, antropologie van communicatie, visuele cultuur, representatie Theorie, effectmechanismen van interpersoonlijke communicatie, mediareguleringstheorieën, theorieën van identiteit en andersheid, media en culturele studies, internationale politieke en organisatiecommunicatie, vreemde taal Communicatietechnieken

SPECIALISATIE

Internationale communicatie

Door de International Communication-module te lanceren, willen we zorgen voor de training van professionals die in staat zijn om ondernemers-, netwerk- en managementtaken uit te voeren op verschillende gebieden van internationale sociale en politieke betrekkingen op basis van hun uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van massacommunicatie. en interculturele communicatie naast hun uitstekende beheersing van twee vreemde talen die worden gebruikt voor specifieke professionele doeleinden.

ONDERWIJSDOELSTELLINGEN

• het onderwijsprogramma van de cursus is sterk mediageoriënteerd en gebaseerd op een grondige basis in sociale en gedragswetenschappen;
• in overeenstemming met de huidige sociale en arbeidsmarktvraag, integreert de cursus de gebieden van de communicatietheorie, mediastudies, sociale wetenschappen, politieke wetenschappen, sociologie, psychologie en culturele studies op het gebied van sociale wetenschappen met een kennis van hoge standaard, die kan worden op een winstgevende en praktische manier in verschillende gebieden worden gebruikt;
• het is de bedoeling dat de cursus één optionele module omvat: internationale communicatie.

In overeenstemming met de educatieve doelstellingen van het programma, legt de module speciale nadruk op het ontwikkelen van de interculturele en interculturele competenties van studenten die ook kennis maken met het complexe systeem van internationale organisaties en de ingewikkelde processen die de internationale betrekkingen vormgeven.

CARRIERE VOORUITZICHTEN

De afgestudeerden van de communicatiemaster kunnen werk vinden op een breed scala van gebieden op het gebied van media en cultuur, waaronder massacommunicatie, traditionele en elektronische media, educatieve en culturele instellingen, uitgeverijen en non-profitorganisaties. Ze kunnen hun toekomstige carrière voortzetten in de distributienetwerken van culturele producten, bij organisaties die congressen en evenementen organiseren, maar lokale politieke organisaties en andere regionale instanties die geïnteresseerd zijn in sociale communicatie kunnen rekenen op de bijdrage van MA-afgestudeerden aan communicatie.

Bovendien maakt de grondige inpassing in theoretische interdisciplinaire studies onze afgestudeerden geschikt om hun studies aan doctoraatsprogramma's voort te zetten.

Kwalificatie zoals gespecificeerd in het diploma

Expert in Communicatie en Mediastudies

Hoofd van het programma

Andras Murai Ph.D., universitair hoofddocent

"Zolang je een sterke motivatie hebt om hier te studeren, zul je talloze mogelijkheden vinden om je kennis te verbeteren en je carrière te intensiveren.

MA cursus in Communicatie en Media Studies bieden media-georiënteerde programma's die zijn gebaseerd op sociale wetenschappen. Hoewel mijn vorige major Human Development was die zich richtte op sportwetenschappen en naast mediastudies, bieden aangeboden cursussen mijn bestaande kennis dieper en dieper. Ik verwacht nog steeds vaardigheden te krijgen om de maatschappij te inspecteren. "

Yuri Takeda, student van ons programma Communication and Media Studies MA uit Japan

"Afgelopen semester deed ik mijn afstudeerstage bij het International Office of METU , en die ervaring overtrof mijn aanvankelijke verwachtingen. Een van de belangrijkste redenen waarom ik hier ben blijven wonen, is de internationale ambiance van de universiteit, met studenten van letterlijk de hele wereld Bovendien was ik ook erg enthousiast over het idee mijn meester te doen in zo'n levendige stad, er is zo ongeveer alles wat een student in en rond de stad zou kunnen doen. "

Ulvi Garasharuv, student van ons programma Communication and Media Studies MA uit Nederland

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ atti ... Lees meer

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ attitude. Creativity is the force organizing everyday life at the University paving the way to the future success of our students. We offer a stimulating environment and a unique atmosphere that motivate our students to make use of a wide range of unparalleled opportunities and apply their knowledge in practice looking for new, innovative solutions. This inspiring world offers the key to creative thinking, which is the most immediate expectation in today’s labour market and a crucial issue of the future. Lees Minder