Master in communicatie en consumentenpraktijken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

138750_pexels-photo-2292953.jpeg

Het Stricto Sensu Graduate Program in Communication and Consumer Practices bij ESPM (PPGCOM ESPM) begon in 2006 met de academische masteropleiding en de doctoraatscursus werd goedgekeurd in 2012. Het doel is om hoogleraren en onderzoekers op te leiden. , met nationale en internationale expertise, in staat om onderzoeks-, begeleidings- en onderwijsactiviteiten uit te voeren en te leiden op het gebied van communicatie en consumptie. De faculteit en studenten hebben intellectuele productie erkend en het programma krijgt een 5 van CAPES

Onderzoekslijnen

Contexten voor communicatie, consumptie en ontvangst

Studie van historische oriëntatiepunten en hedendaagse ontvangstprocessen, evenals nieuwe praktijken en profielen van ontvangers / gebruikers. Door te focussen op de grote economische, technologische en sociaal-culturele contexten waarin de relaties tussen communicatie en consumptie worden gevormd, onderzoeken we de contexten en praktijken van receptie die de verschijnselen vormen en worden gevormd door verschijnselen van journalistieke, zakelijke, reclame, audiovisuele en andere media-uitingen.

Communicatie-, verbruiks- en productielogica

Studie van de logica en productiesystemen die terugkomen in de processen, formaten en communicatieobjecten. Door communicatie en consumptie te beschouwen als sociaal-culturele verschijnselen, onderzoeken we marktdynamiek en -strategieën, technologische innovaties en discursieve productie in audiovisuele, journalistieke, organisatorische, publieke, reclame en andere talen die in omloop zijn.

Wat je gaat leren

De cursus heeft een studielast van 450 uur en bestaat uit de volgende vakken:

Verplichte vakken

 • Wetenschappelijke methodologie
 • Onderzoeksseminarie I
 • Communicatie- en mediatheorieën
 • Geschiedenis van communicatie- en consumptie-interfaces I

Optionele onderwerpen

 • Hedendaagse thema's in communicatie-, consumptie- en ontvangstcontexten (I, II, III en IV)
 • Culturele studies, receptie- en consumptieprocessen
 • Hedendaagse thema's in communicatie, consumptie en productielogica (I, II, III en IV)
 • Kapitaal, markt, productief systeem

Credits vereist voor vakken: 20 credits (16 verplicht en 4 optioneel) = Credit Hours: 300

Credits in geplande activiteit: 6 credits = Credit-uren: 90

Credits in proefschriftbegeleiding (laatste academisch semester van de cursus): 4 studiepunten = credit-uren: 60

Totaal: 30 (kredieturen: 450)

Selectief proces

Er worden twintig (20) plaatsen aangeboden voor het masterdiploma, al dan niet bezet volgens de selectie- en classificatiecriteria. Het selectieproces bestaat uit de volgende fasen, kwalificatie en eliminatie:

 • Documentatie-evaluatie
 • Examens in vreemde talen
 • Geschreven test
 • Mondelinge toets en evaluatie van het onderzoeksproject

Handtassen

Ken de soorten beurzen die in de cursus worden geaccepteerd

Promotiebureaus

CAPES en FAPESP

PROSUP Integraal

Vrijstelling van maandelijkse vergoedingen na de periode van implementatie en ondersteuning.

PROSUP-tarief

Steun ter dekking van schoolgeld (collegegeld).

FAPESP

Er wordt geen vergoeding vrijgegeven, afhankelijk van de goedkeuring van de individuele aanvraag van de beursaanvraag, met toestemming van de adviseur.

Institutionele studiebeurs

Aangeboden door ESPM

Beurzen aangeboden door de instelling zelf, om samen te werken met het programma en de Dean of Research and Graduate Studies Stricto Sensu, soms vastgesteld door de coördinatie. Ze omvatten volledige of gedeeltelijke vrijstelling van collegegeld.

CAPES en institutionele beurzen worden in maart geïmplementeerd. De student aan wie de beurs wordt toegekend, moet dus op de hoogte zijn van het inschrijvingsgeld en het maandelijkse bedrag voor de maand februari. De verlenging van de beurs is afhankelijk van de behaalde prestaties en vereisten die door de fellow worden geëist in het semester en de jaarlijkse beoordeling van de student.

Meer info hier.

Voor startdata en aanmeldperiodes kunt u contact met ons opnemen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, ... Lees meer

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, formando profissionais preparados para o futuro. Lees Minder
São Paulo , São Paulo , São Paulo , Rio de Janeiro , Rio de Janeiro , Porto Alegre , Florianópolis + 6 Meer Minder