Master in cinematografische richting

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Master in Cinematographic Direction biedt je de artistieke en technische kennis van de cinematografische richting die nodig is voor elk audiovisueel werk.

Je wordt getraind in de taken van de regisseur en de rest van de leden van het managementteam in de voorbereidings-, film- en postproductieprocessen. Je krijgt ook een globale kennis van de taken van de rest van de componenten van een productieteam van audiovisuele werken: cinematograaf, art director, editor, sound designer, etc. Al deze kennis en vaardigheden zullen worden opgedaan door voortdurende oefening in de realisatie van audiovisuele verteloefeningen, een praktijk die zal worden aangevuld met masterclasses en theoretische seminars.

Master's End shorts

Afhankelijk van de kwaliteit van de voorstellen en de voorafgaande selectie door een rechtbank, produceert ESCAC Films na de master twee korte films voorgesteld door de studenten .

Voor wie is het bedoeld?

Afgestudeerden in beeldende kunst, architectuur, audiovisuele communicatie, kunst, design, kunstgeschiedenis, scenografie.

Professionals uit de cinematografische of audiovisuele sector die de kennis van de cinematografische richting willen verdiepen.

competenties

  • De mechanismen van audiovisuele taal kennen en kunnen gebruiken om verhalen te vertellen.
  • Voer alle eigen taken van de regisseur uit bij de realisatie van een audiovisueel werk: plannen, uitvoeren en begeleiden van de verschillende productieprocessen.
  • De taken van de andere leden van het managementteam kennen en kunnen uitvoeren.
  • Voldoende kennis hebben, zowel theoretisch als praktisch, van de taken van de andere afdelingen die betrokken zijn bij de realisatie van een audiovisueel werk (fotografie richting, art direction, montage, geluid, enz.).
  • In staat zijn om als een team te werken aan de realisatie van een audiovisueel werk, samen te werken met de rest en een gemeenschappelijk project te leiden.
  • Volwassenheid en analytische nauwkeurigheid hebben bij de zelfevaluatie van het uitgevoerde werk, zowel persoonlijk als als geheel.

methodologie

De master is gebaseerd op de methodiek van leren-door-doen: studenten voeren voortdurend audiovisuele narratieve praktijken uit tijdens de cursus waardoor ze conceptuele en technische kennis integreren.

De audiovisuele narratieve praktijken worden aangevuld met theoretische en theoretische praktische lessen over de rest van de disciplines die deel uitmaken van de cursus.

Aan het einde van de master kunnen studenten individuele of groep korte filmprojecten presenteren. Afhankelijk van de kwaliteit van de voorstellen en de voorafgaande selectie door een rechtbank, zullen er twee door ESCAC Films worden geproduceerd in een strak schema en financiële enveloppe

129721_photo-1485846234645-a62644f84728.jpgJakob Owens / Unsplash

structuur

  • Praktijken voor audiovisuele vertelling

Studenten worden verdeeld in werkgroepen van 4-5 personen. Elke student is verantwoordelijk voor het uitvoeren van drie praktijken als opdrachtgever. Bovendien moet hij een andere rol spelen dan die van de bestuurder in die van zijn groepsgenoten.

  • Audiovisuele technieken I

Script · Regie van acteurs · Planning / Storytelling · Geluid · Assemblage

  • Audiovisuele technieken II

VFX · Fotografie richting · Art richting · Productie · Hulp bij het sturen · Filmanalyse

toelatingseisen

Kandidaten voor de Master in Management moeten slagen voor een selectieproces op basis van hun portfolio, een dossier dat de ideeën, projecten, werken en oefeningen samenbrengt van de student die gelooft dat hij zijn eigen stem vertegenwoordigt.

Zodra de portfolio is geëvalueerd, wordt de kandidaat geciteerd voor een persoonlijk interview, dat face-to-face of via Skype kan zijn.

registratie

Kandidaten moeten het registratieformulier op deze pagina invullen en opsturen naar [email protected] .

Het is van essentieel belang om de vereiste documentatie op te nemen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Lees meer

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Lees Minder