Master in boswetenschappen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Hoe kunnen bossen ons helpen klimaatverandering te bestrijden?

Wilt u de toekomst van bossen beïnvloeden , een belangrijke natuurlijke hulpbron en bron van biodiversiteit ? Heb je je ooit afgevraagd waarom bossen de longen van de aarde worden genoemd en hoe klimaatverandering verband houdt met bossen? Of hoe bomen op een duurzame en efficiënte manier worden gekweekt en verwerkt tot producten? En hoe zijn economie en bossen met elkaar verbonden?

Je kunt antwoorden op deze vragen vinden als je boswetenschappen studeert. Je zult bossen niet alleen zien als een omgeving voor joggingpaden of als een bron van hout, maar eerder als een bron van veelzijdige hernieuwbare hulpbronnen en als complexe ecologische systemen die nauw verbonden zijn met hun omgeving.

De relatie tussen mens en natuur en tussen samenleving en natuurlijke hulpbronnen is een sterk kenmerk van deze studies. Het masterprogramma in boswetenschappen aan de University of Helsinki is gebaseerd op het onderzoek van het ministerie van boswetenschappen, dat op de vierde plaats in de wereld staat, waardoor het departement een van de beste ter wereld is.

Aan het studeren

Lesgeven in het masterprogramma in boswetenschappen aan de University of Helsinki is gebaseerd op toponderzoek. Het doel van ons onderwijs is om studenten op te leiden tot experts op het gebied van boswetenschappen. Studies in het programma bieden een sterke basis die aanspoort tot onafhankelijk en kritisch denken. Multidisciplinair denken en probleemoplossende vaardigheden worden benadrukt in het lesgeven. Studenten leren bosgerelateerde fenomenen evalueren die ecologische, economische en sociale kwesties beïnvloeden.

Structuur, inhoud en cursussen

De omvang van het masterprogramma in de boswetenschappen is 120 studiepunten (ECTS). Het bestaat uit twee studietrajecten: bosecologie en -beheer en bosbiologische economie en beleid . U moet een van de twee studietracks selecteren wanneer u zich aanmeldt.

De specialisaties in bosecologie en -beheer richten zich op verschillende soorten bos- en veenecosystemen en hun exploitatie, onderzoeken de planning van bosgebruik en de relevante verzameling van informatie, onderzoeken bosinventarisatiemodellen, houtoogst en logistiek, evenals de verwerking van hout tot bio-economische producten.

Studies in de bio-economie van bossen en beleid zijn gebaseerd op het duurzame gebruik van een hernieuwbare natuurlijke hulpbron en op de ontwikkeling van verantwoorde bedrijfsactiviteiten in een mondiale omgeving. De focus van studies ligt op de globalisering van de bosbouwindustrie en het bedrijfsleven herontwikkeling naar de bio-economie. U zult vertrouwd raken met bosgerelateerde problemen van de bio-economie in productie, marketing en beleid als onderdeel van de wereldwijde operationele omgeving.

Masterproef

Het voltooien van je masterproef zal aantonen dat je in staat bent om een goed gedefinieerd onderzoeksprobleem op te lossen dat van belang is voor je vakgebied in overeenstemming met de principes van wetenschappelijk onderzoek. Bij het schrijven van het proefschrift onderzoek je het onderzoeksprobleem en de achtergrondliteratuur, pas je verschillende onderzoeksmethoden toe, analyseer je de resultaten en trek je er conclusies uit. Het doel van het afstudeerproject is om aan te tonen dat je de belangrijkste terminologie en theorieën van het veld beheerst, evenals academisch schrijven (in het Fins, Zweeds of Engels).

De masterproef wordt meestal voltooid binnen een onderzoeksproject van de opleiding boswetenschappen of als een opdracht in opdracht van een onderzoeksinstituut of bedrijf. Het masterproefproject biedt daarom ook uitstekende mogelijkheden om netwerken en contacten met potentiële werkgevers tot stand te brengen.

Studenten en studentenleven

Het studentenleven en vooral de cultuur van de studentenorganisatie is uitzonderlijk rijk en divers in Finland. Ook aan de University of Helsinki is de studentengemeenschap zeer actief.

Meer dan 250 studentenorganisaties zijn actief binnen de Student Union van de University of Helsinki (HYY), variërend van faculteits- en vakorganisaties tot politieke en maatschappelijke organisaties, en van koren en orkesten tot sport- en spelclubs. Hun activiteiten omvatten jubileumvieringen, academische dinerpartijen, culturele evenementen, bijeenkomsten en excursies.

Als student en lid van de Student Union (HYY) heb je recht op vele voordelen en diensten. Bijvoorbeeld betaalbare studentenwoningen, basisgezondheidszorg, sportfaciliteiten en maaltijden voor studenten. U krijgt ook tal van kortingen, bijvoorbeeld op kosten voor het openbaar vervoer in het hele land.

Carrière

Een graad in bosbouw biedt uitgebreide en vrij unieke professionele competentie op wereldschaal over bos- en veenecosystemen, bosbeheer en -gebruik, bosbehoud, de bedrijfseconomie en het beleid van bos-bio-economie, evenals de verzameling, het beheer en het gebruik van bosgerelateerde informatie.

Afgestudeerden hebben ook een sterke wetenschappelijke expertise en professionele vaardigheden voor doctoraatsstudies. Verschillende van onze afgestudeerden zijn inderdaad doorgegaan met doctoraatsstudies aan de University of Helsinki of elders.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. ... Lees meer

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. All programmes comply with the national legislation governing university education and are, therefore, recognised globally. Lees Minder