Master in boekhouding en controle

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Update deadline aanvraag

 • Niet-EU / EER-studenten: 1 mei (de oorspronkelijke deadline van 1 april is verlengd vanwege COVID-19)
 • EU / EER-studenten en studenten die geen studievisum / verblijfsvergunning via VU Amsterdam * nodig hebben: 1 juni (de oorspronkelijke deadline van 1 mei is verlengd vanwege COVID-19)

Bent u op zoek naar een versnelde weg naar een carrière in de boekhouding? Of je nu ons fulltime eenjarige programma of ons tweejarige parttime programma volgt, deze master Accounting & Control is de manier om daar te komen.

De programma-inhoud is hetzelfde in zowel de fulltime als parttime programma's. Vanuit boekhoudkundig oogpunt zult u kijken naar de financiële informatie die nodig is om een organisatie te runnen, en de informatiestroom die managers nodig hebben om zakelijke beslissingen te nemen. En natuurlijk is controle hier een belangrijk element: u leert hoe u monitoring en rapportage kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat organisaties bestuurbaar zijn en op de juiste manier presteren. Omdat de boekhouding elk onderdeel van elk bedrijf raakt, zal het programma u voorbereiden op veel verschillende rollen - van controller of externe / interne auditor tot belastinginspecteur of bankentoezichthouder. Welke weg u ook kiest, u moet weten hoe u uw boekhoudkundige vaardigheden professioneel, verantwoord en ethisch goed kunt gebruiken.

Parttime programma
De School of Business and Economics van de VU biedt de master Accounting & Control aan als een deeltijdprogramma dat is ontworpen om te worden gevolgd door professionals die al in het veld werken, met lezingen die alleen op vrijdag plaatsvinden. Hoewel de cursusinhoud en examens voor zowel de voltijdse als deeltijdse opleidingen hetzelfde zijn, wordt de voltijdse opleiding volledig in het Engels gegeven, terwijl de deeltijdopleiding gedeeltelijk in het Nederlands wordt gegeven. Studenten in deeltijd dienen het Nederlands vloeiend te begrijpen, hoewel ze hun opdrachten in het Engels kunnen schrijven.

Naadloze overgang naar postdoctorale professionele programma's
Zowel de fulltime als de parttime Accounting & Control-programma's geven je toegang tot het sterke portfolio van postdoctorale professionele programma's in accountancy, controlling en EDP-auditing aangeboden door de VU School of Business and Economics. De deeltijdopleiding wordt vaak in combinatie met de postdoctorale opleiding Accountancy gevolgd. Een zorgvuldig gecoördineerde curriculumstructuur biedt je een efficiënt traject om het masterprogramma, eventuele deficiëntiecursussen en het postdoctorale programma te volgen.


Dit gaat u doen
Voor het masterprogramma Accounting & Control moet je vier kerncursussen volgen die zowel geavanceerde boekhoud- en rapportagevaardigheden als ondernemingsrecht omvatten. Je kiest ook keuzevakken in jouw interessegebied, schrijft je masterscriptie en woont inspirerende carrière-evenementen bij die je zullen trainen voor de arbeidsmarkt. Gedurende het hele programma is er een combinatie van het onderwerp zelf en de theorie en onderzoeksmethoden waarmee je er dieper in kunt duiken.

Om het op te splitsen :

 • Je volgt vier verplichte vakken:
  • Geavanceerde financiële rapportage - Kom op de hoogte bij het opstellen van financiële overzichten en begrijp de problemen die rapportagestandaarden proberen op te lossen.
  • Empirisch onderzoek in boekhouding - Begrijp hoe onderzoek inzicht biedt in boekhoudkundige kwesties en ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om zelf bij te dragen aan onderzoek.
  • Advanced Management Accounting - Begrijp hoe u boekhoudinformatiesystemen ontwerpt die managers nuttig zullen vinden bij het nemen van zakelijke beslissingen.
  • Ondernemingsrecht - Nederlandse studenten studeren Nederlands ondernemingsrecht, terwijl internationale studenten een cursus op maat volgen op hun eigen rechtssysteem.
 • Je neemt minimaal drie keuzevakken. Bijvoorbeeld:
 • Managementcontrole - Begrijp hoe incentivesystemen moeten worden ontworpen die het gewenste effect op werknemers hebben. De cursus integreert algemene boekhoudprincipes met zowel een integriteits- / ethische component als een IT-component.
 • Advanced Auditing - Leer rekening te houden met belangrijke kwesties in de auditpraktijk, door te putten uit een uitgebreide toolbox met theoretische inzichten.
 • Je schrijft ook je masterproef over een relevant onderwerp naar keuze.
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Lees Minder