Master in boekhouding en audit

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Het academische Master programma voor Accounting en Audit is ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande academici en praktijkmensen. Het programma biedt wetenschappelijk onderbouwde diepgaande kennis van alle specialistische gebieden die relevant zijn op het gebied van boekhouding en audit, zonder de praktische relevantie van de inhoud van het onderwijs of de voorbereiding van kandidaten voor de arbeidsmarkt te verwaarlozen. Studenten die de opleiding afronden, verwerven de expertise om praktische problemen op te lossen op een wetenschappelijk verantwoorde basis.

Om statutair accountant te worden in de Europese Unie en een réviseur d'entreprises in Luxemburg krijgen kandidaten toegang tot de universiteit en bereiken ze theoretische kennis van onderwerpen die relevant zijn voor wettelijke controle en het vermogen om deze kennis in de praktijk toe te passen. Kandidaten die de beroepskwalificatie van réviseur d'entreprises willen bekomen, hebben de theoretische fase van hun opleiding op hoog academisch niveau volledig afgerond wanneer zij afstuderen.

Masterprogramma's geaccrediteerd door FIBAA, een internationaal erkend bureau voor kwaliteitsborging en kwaliteitsontwikkeling in het hoger onderwijs, in november 2015 voor een periode van vijf jaar.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

Algemene informatie

Auditors spelen een rol in de samenleving als geheel. Daarom is een verantwoorde aanpak in dit beroep van groot belang. De basis van de meester voor verantwoord werken is al gelegd als onderdeel van de opleiding.

Het aangeboden onderwijs moet een balans bieden van theoretische, onderzoeks- en praktische aspecten bij het trainen van auditors. Strenge eisen in termen van de alomvattende ontwikkeling van de vereiste sociale vaardigheden zijn van het grootste belang en kennis moet worden overgebracht in de kernspecifieke onderwerpen accounting en auditing, evenals de aanvullende specialistische onderwerpen (recht, IT en computersystemen, bedrijfskunde en economie, bedrijfskunde). financiën, wiskunde en statistiek) met de volgende structuur:

 • Basiskennis: studenten kennen basisdefinities en kunnen de heersende mening uiten.
 • Begrip: studenten kunnen hun kennis ordenen en systematisch presenteren en problemen herkennen.
 • Toepassing: studenten kunnen de opgedane kennis toepassen en hun eigen berekeningen en interpretatie voorbereiden. Ze zijn in staat om individuele gevallen op de juiste manier te beoordelen en de bevindingen te evalueren.
 • Analyse: studenten kunnen complexe problemen herkennen en analyseren op basis van de ervaring die ze hebben opgedaan.
 • Synthese: studenten kunnen ingrijpen in processen met corrigerende maatregelen, nieuwe procedures ontwikkelen en verbeteringen voorstellen. Dit omvat ook het vermogen om hun eigen prestaties adequaat te presenteren en deze te ontwikkelen voor het vinden van een oplossing.
 • Evaluatie: studenten zijn in staat een oordeel te vellen, vergelijkingen te overwegen en nauwkeurige conclusies te trekken. Ze zijn ook in staat om prognoses te maken en hun uitspraken te rechtvaardigen.

Hedendaagse onderwijs- en leerarrangementen worden toegepast: de cursus stopt dus niet bij zuivere kennisoverdracht, maar bevordert onafhankelijke probleemoplossing, reflectie, evaluatie, analyse en de synthese van specialistische gebieden.

Individuele en hoogwaardige ondersteuning van studenten door docenten is erg belangrijk in deze cursus. Dit wordt gedeeltelijk gewaarborgd door het lage instroomaantal van slechts 25 studenten per batch.

De faculteit bestaat uit:

 • Academici van de Universiteit van Luxemburg, in het bijzonder van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Financiën, en van het buitenland.
 • Professionals uit Luxemburg en het buitenland (accountants, auditors, advocaten, etc.)

97923_MaisonDesEtudiants_SophieMargue.jpg

Waarom Accounting en Audit studeren aan Uni.lu?

 • Het lage instroomaantal van slechts 25 studenten per batch stelt studenten in staat deel te nemen aan discussies. Cursussen houden daarom niet op met zuivere kennisoverdracht, maar bevorderen onafhankelijke, probleemoplossende reflectie en evaluatie. Bovendien garandeert het uitstekende ondersteuning door de academische directeur en de administratie.
 • De zakelijke omgeving van het programma is uniek. Luxemburg speelt een gesofisticeerde sleutelrol in het wereldwijde financiële systeem: de sector voor administratief beheer van het land is de op een na grootste ter wereld, de private banking-sector is de grootste in de eurozone en staat op de zesde plaats in de wereld. Dit biedt studenten een breed scala aan uitstekende mogelijkheden om hun verworven academische kennis direct in de praktijk toe te passen.
 • Het programma biedt een voortreffelijke combinatie van op onderzoek gebaseerde seminars en cursussen die worden gegeven door ervaren professionals die rechtstreeks afkomstig zijn uit de zakelijke en financiële sector: in 2012 en 2013 leiden managers van Deloitte en Ernst
 • Zowel de inhoud als de samenstelling hebben een sterke internationale oriëntatie: academici komen van topuniversiteiten in de Verenigde Staten, Duitsland en andere Europese landen. Studenten die in 2012 zijn begonnen, komen uit Luxemburg, Italië, Zweden, Griekenland bijvoorbeeld

97922_Library.jpg

Carrièremogelijkheden

Deze master biedt voordelen in termen van het vervolgens starten van een professionele of academische carrière, vooral omdat veel relevante bedrijven en belangrijke organisaties in Luxemburg gevestigd zijn. Toonaangevende internationale accountants-, accountants- en belastingkantoren behouden belangrijke vestigingen in Luxemburg.

De Master in Accounting and Audit biedt afgestudeerden directe kansen voor een internationale onderzoeksloopbaan.

Afgestudeerden zullen gekwalificeerd zijn voor een loopbaan in verschillende sectoren:

 • Accountantskantoren
 • Belastingadviseurs
 • Consultancy bedrijven
 • Industriële bedrijven
 • Banken en verzekeringsmaatschappijen op het gebied van externe / interne boekhouding en / of het financieel management van de betreffende onderneming
 • Europese Rekenkamer
 • Nationale rekenkamers
 • Financiële administratie
 • Academia

97924_Students1.jpg

Programma

Semester 1

Tijdens de eerste twee semesters verwerven studenten basiskennis, begrip en toepassingsvaardigheden in accounting en auditing. Dit zijn de kernspecialisten. Van studenten wordt verwacht dat zij de opgedane kennis in accounting en auditing en hun methodekennis overdragen in de vorm van dissertaties (bijv. Seminarprojecten). Deze moeten tijdens de gehele cursus regelmatig worden ingevuld.

Daarnaast worden basiskennis, begrip en toepassingsvaardigheden overgebracht in de eerste twee semesters van de studies met betrekking tot de aanvullende specialistische onderwerpen. Dit zijn wiskunde, statistiek, bedrijfsfinanciering en recht.

Semester 3

Tijdens de semesters 3 en 4 wordt specialistische en gedetailleerde kennis op de belangrijkste gespecialiseerde gebieden van boekhouding en audit overgedragen en worden analyse, synthese en evaluatie bevorderd. Cursussen worden aangeboden in de aanvullende specialistische vakken IT- en computersystemen, bedrijfskunde en economie. Het hoogtepunt en de conclusie van deze fase van de studies is de masterscriptie.

Toelatingseisen

Eerste graads kwalificatie voor het werken op het gebied van bedrijfskunde, economie, recht en wiskunde (bijv. Bachelor, diploma of Staatsexamen) overeenkomend met minimaal 180 ECTS, of een gelijkwaardig, erkend opleidingsniveau behaald dat overeenkomt met een minimum van 180 ECTS. Bewijs van uitstekende schriftelijke en mondelinge Engelse taalvaardigheid (B2) is ook vereist.

Als onderdeel van het aanvraagproces voor de masteropleiding Accounting and Audit moeten alle aanvragers een toelatingsexamen afleggen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Lees Minder