Master in bio-geïnspireerde innovatie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Over

Bio-geïnspireerd ontwerp en wetenschap worden gebruikt voor innovaties die een transitie naar een duurzame, circulaire economie ondersteunen. Het masterprogramma Bio Inspired Innovation (BII) biedt een unieke mix van kennis- en vaardigheidstrainingen die het zoeken naar en ontwikkelen van circulaire bedrijfsmodellen en bio-geïnspireerd onderzoek ondersteunen

Wetenschapper aan de ontwerptafel

We leven in een samenleving die veel vertrouwen stelt in technologie en wetenschap om onze problemen op te lossen en aan onze behoeften te voldoen. Maar alleen wetenschap en technologie kunnen ons niet voorzien van een samenleving die haar omgeving voedt in plaats van vernietigt. We moeten overschakelen naar een meer circulaire samenleving. We zullen u kennis laten maken met de grote uitdagingen die moeten worden aangepakt om een ​​circulaire samenleving en de Life's Principles te worden die van nut zijn in de scoping- en evaluatieontwerpfasen van een biomimicry designcyclus.

Bio Inspired Innovation (BII) is bedoeld voor studenten met een bachelor in Biological Sciences, die geïnteresseerd zijn in onderzoek en die diensten, producten, productiesystemen en ontwerp willen innoveren op basis van principes die zich in de natuur hebben ontwikkeld. Je wordt de professional die bijdraagt ​​aan de overgang naar een circulaire economie met Bio Inspired Innovations. Als bioloog aan de ontwerptafel, zul je vragen aanpakken zoals 'hoe absorberen planten fijne deeltjes? Wat kunnen we leren van bloedvatsystemen in relatie tot crowd control en oplossingen voor files? Of hoe kunnen we een gebouw laten fungeren als een levend organisme of ecosysteem?

Innovatie, onderzoek en ontwerp

Deze master biedt je onderzoeks-, ontwerp- en samenwerkingsvaardigheden die je een bio-geïnspireerde expert maken. BII bouwt voort op het uitstekende onderzoek van de faculteit Wetenschappen en koppelt onderzoeksresultaten om maatschappelijke en zakelijke uitdagingen op te lossen. Het eerste jaar is op onderzoek gebaseerd, terwijl het tweede jaar gericht is op het gebruik van onderzoekkennis in innovatie.

  • Eerste jaar

Het eerste jaar is op onderzoek gebaseerd, u maakt deel uit van een geavanceerde onderzoeksomgeving die aansluit op uw expertisegebied (Major Research Project). Je leert om (fundamenteel) onderzoek op te zetten en uit te voeren en de uitkomsten ervan te bespreken en te rapporteren. Je leert ook over multidisciplinaire innovatie, collaboratieve bedrijfsmodellering en gezamenlijk ontwerp.

  • Tweede jaar

Het tweede jaar richt zich op het gebruik van onderzoekkennis in innovatie. Je combineert innovatie en onderzoek, en zal een minor stage doen (Minor Research Project), bij voorkeur buiten de universiteit. Deze stage wordt voorafgegaan door een cursus Integratief Bio Geïnspireerd Ontwerp.

Potentiële onderzoeksprojecten

Voorbeelden van minder belangrijke onderzoeksprojecten zijn het onderzoeken van het gebruik van microben om zilver te reinigen.

Acidithiobaccilus ferrooxidans is een bacterie die veel voorkomt in mijnen en kan worden gebruikt voor bioleaching om energie te winnen uit metaalsulfiden. Deze bacteriën kunnen worden gebruikt om het zilver (sulfide) uit het middenstuk te reinigen door Wenzel Jamnitzer (1549, Rijksmuseum).

Andere projecten omvatten het gebruik van Azolla als kasgewassen van de volgende generatie. Azolla kan de huidige concentraties van CO2 in de atmosfeer verminderen, veevoer produceren, voedsel produceren en als biomeststof en biobrandstof dienen. Bovendien zijn andere projecten gericht op het verhogen van de voedselproductie en het veranderen van de manier waarop consumenten hun verse kenmerken kiezen (de supermarkt als levend organisme).

Interesse in bio-geïnspireerde innovatie

Hoewel BII een relatief nieuwe masteropleiding is, heeft het al veel belangstelling getrokken. Het programma verscheen bijvoorbeeld in een item op de Nederlandse televisie. Zie het persbericht met het item. Onze masterstudente Brigit van Brenk won de 'Changemaker Challenge' met haar onderzoek naar het gebruik van schimmels om afval in afvalwater af te breken. Bovendien trok ook het feit dat een team van eerstejaars BII studenten (2017) de finale van de Biomimicry Global Design Challenge gehaald heeft veel aandacht.

Carriere vooruitzichten

Deze masteropleiding bereidt je voor op een hooggekwalificeerde professional die kan functioneren in een academische, zakelijke of andere organisatorische omgeving. Je wordt een veranderaar en resource professional voor organisaties die deel willen uitmaken van een duurzame samenleving met gegarandeerde voedselvoorziening. We ondersteunen actief uw inspanningen om een bio-geïnspireerde circulaire economie-expert, innovatorondernemer, wetenschapper of consultant te worden.

ACADEMISCHE LOOPBAANS

George Whitesides, een biochemicus, geeft aan dat bio-inspiratie de deuren opent voor een academische carrière in verschillende disciplines. Dit nieuwe interdisciplinaire wetenschapsgebied zal naar verwachting leiden tot baanbrekende ontdekkingen die op korte en lange termijn van nut zijn voor het bedrijfsleven en de samenleving.

PROFESSIONELE LOOPBAANS

Bio Inspired Innovation leidt je op om bio-geïnspireerd onderzoek toe te passen en te verbinden met (niet-) overheidsorganisaties en / of bedrijven. Afgestudeerden zullen worden tewerkgesteld door organisaties variërend van het WWF tot een ministerie. Mogelijke banen zijn werken als consultant circulaire economie bij Royal Haskoning of als bio-geïnspireerde productontwikkelaar en ontwerper bij Lune.

Professionals op bio-geïnspireerde innovatie

VOOR INTERNATIONALE STUDENTEN

Nederlands leren

Als je een baan of stage in Nederland wilt vinden, krijg je door het kennen van Nederland een plaats toegewezen. Zelfs als je in een internationale organisatie werkt, is het altijd een voordeel en in sommige gevallen zelfs een vereiste om tenminste een beetje Nederlands te kennen. Om Nederlands te leren, kunnen gratis taalwebsites zoals duolingo.com of dutchgrammar.com u op weg helpen of een kijkje nemen naar de cursussen Nederlands die Babel aanbiedt. Als student van Utrecht University krijg je 25% korting op het cursusaanbod.

Na het afstuderen

Als u na uw afstuderen in Nederland wilt blijven, kunt u het 'oriëntatiejaar verblijfsvergunning' aanvragen. Deze vergunning kan binnen 3 jaar na het voltooien van je studie worden ingediend en geeft je onbeperkte arbeidsrechten (vandaar: een werkvergunning - TWV is niet vereist). Ga voor een overzicht van de voorwaarden die voor deze vergunning gelden naar de IND-website .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder