Master in bestuur en beheer van overheidsopdrachten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Internationale Organisatie van de International Training Center van de Arbeid (ITC-ILO), in samenwerking met het Institut d'Etudes Politiques de Paris ( "Sciences Po"), de Universiteit van Turijn (Italië) en Frankrijk Expertise, een masteropleiding in het bestuur en beheer van overheidsopdrachten ter ondersteuning van duurzame ontwikkeling waarbij de deelnemers verkennen van de wettelijke, economische, bestuurlijke en organisatorische een modern systeem van bestuur en beheer van overheidsopdrachten.

Deze masteropleiding integreert onderwijsmethoden en blended learning technieken die het mogelijk maken de deelnemers om te studeren en te assimileren de theorie en kennis toe te passen op een praktische manier door het uitvoeren van het werk, case studies , studiebezoeken en een project voor toegepast onderzoek. Deelname aan het programma biedt ook toegang tot een netwerk en wordt blootgesteld aan de kennis, ervaring en expertise van academici, experts die werkzaam zijn binnen internationale organisaties en sectoren specialisten publieke en private.

Het doel van het programma is om de deelnemers voor te bereiden op de uitvoerende of leidinggevende functies met betrekking vast te houden aan de regelgeving, contracting en het toezicht op openbare aanbestedingen en contracten bij de overheid en internationale organisaties

De master programma richt zich op vier belangrijke gebieden van kennis die zijn verdeeld en georganiseerd in achttien modules:

 • Area 1: Governance: wettelijke kaders en regelgeving inzake overheidsopdrachten
 • Veld 2: economische en openbare Theorieën aanbestedingen
 • Gebied 3: Management, inkoop en contractbeheer
 • Gebied 4: Overheidsopdrachten en duurzame ontwikkeling.

De achttien modules die vorm in de loop zijn:

 1. Inleiding tot het bestuur van de overheidsopdrachten en de definitie van het internationale juridische kader
 2. De recente hervormingen, nationale wet- en regelgeving
 3. Inleiding tot economische principes bij overheidsopdrachten
 4. politieke en economische kwesties in verband met het juridisch kader voor overheidsopdrachten
 5. Ontwikkelingsprogramma's en projecten en overheidsopdrachten
 6. Het beleid en de richtlijnen van de Wereldbank, de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en overheidsopdrachten van de Europese Unie
 7. Gunning van opdrachten voor werken
 8. Procurement consultancy markt
 9. Bij de aanschaf van leveringen en diensten
 10. Supply chain management: Incoterms, verzekeringen en verantwoordelijkheden van de partijen
 11. contract management
 12. Preventie van beroepen en geschillenbeslechting
 13. contract Planning
 14. Risk management
 15. Publiek-private samenwerking
 16. Aanschaf van elektronische aankopen (e-procurement)
 17. Audit van de openbare aanbestedingen: de strijd tegen fraude en corruptie
 18. Openbare orde en duurzame ontwikkeling: arbeidsnormen, milieu en sociale verantwoordelijkheid

Organisatie, duur en locatie

Het programma vindt plaats in het Frans en is met een totale duur van 12 maanden.

Het programma omvat drie opeenvolgende leerfasen die ongeveer vier maanden van het volgende schema:

 1. De eerste leerfase vindt op afstand plaats. Tijdens deze fase voltooien deelnemers een module voor afstandsonderwijs via internet. Deze fase begint op 15 oktober 2018 en eindigt op 25 januari 2019. Deze afgelegen fase zal de deelnemers kennis laten maken met de beginselen van openbare aanbesteding en de verschillende stadia van het inkoopproces van benodigdheden, werken en diensten presenteren. van diensten.
 2. De tweede fase van het leren dat plaatsvindt in Turijn en is een serie van klassikale instructie door verschillende experts en professoren. De lessen zullen beginnen op de ITC-ILO campus 28 januari 2019 en eindigt op 24 mei 2019. Tijdens deze fase, de presentielijst is verplicht omdat het grootste deel van het trainingsprogramma, theoretische kennis om praktisch werk, wordt afgegeven tijdens deze periode. Turin fase is het meest van belang vanwege de dichtheid van het programma dat betrekking heeft uitvoerig en diepgaand alle achttien modules.
 3. De derde fase is de voorbereiding van een project voor toegepast onderzoek, het schrijven van een scriptie en indiening daarvan bij de Wetenschappelijke Raad van het programma. Tijdens deze fase, die weg zal lopen, zullen de deelnemers worden verplicht om individuele onderzoek, onder leiding van hun leidinggevende op een onderwerp met betrekking tot overheidsopdrachten en aan het einde van deze fase een scriptie in te dienen. De omtrek van het onderzoek zullen worden gepresenteerd voor de start van Fase III en de uiteindelijke scriptie moeten voor de maand oktober 2019 aan de Wetenschappelijke Raad worden voorgelegd.

Het inschrijfgeld voor de masteropleiding zijn 8 500 euro en inclusief verzekering en de toegang tot medische zorg en entertainment diensten aan de deelnemers op de campus.

De accommodatie (inclusief ontbijt) in het ITC-ILO campus kosten
5250 euro en dekt woonlasten op campus voor de gehele duur van fase II, die Turijn plaatsvindt.

Een beperkt aantal gedeeltelijke beurzen van onderzoek dat deel van het collegegeld en accommodatie aan de ITC-ILO campus kunnen dekken zijn beschikbaar voor landen met een laag inkomen studenten. Deze beurzen worden aangeboden op basis van concurrentie tussen de verdienstelijke kandidaten op basis van selectiecriteria: land van herkomst, geslacht, relevante ervaring, etc.

De voorwaarden om deel te nemen aan het programma zijn:

 • hebben drie jaar van de universitaire opleiding afgerond en behaalde een bachelordiploma in een goede reputatie in een veld met betrekking tot overheidsopdrachten (gelijk aan de licentie van het Franse systeem of het Amerikaanse systeem van bachelor)
 • hebben een minimale beroepservaring;
 • aantonen dat er een goede beheersing van de Franse taal.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A UNIQUE PARTNERSHIP BETWEEN THE INTERNATIONAL TRAINING CENTRE OF THE ILO, UN ORGANIZATIONS AND ACADEMIA

A UNIQUE PARTNERSHIP BETWEEN THE INTERNATIONAL TRAINING CENTRE OF THE ILO, UN ORGANIZATIONS AND ACADEMIA Lees Minder
Turijn , Barcelona + 1 Meer Minder