Master in bedrijfseconomie en management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Master in de economie en management

Een master's degree in bedrijfseconomie en management is een steeds belangrijker instrument in een mondiale economie. Dankzij de interdisciplinaire aanpak, geeft het u een solide achtergrond in geavanceerde bedrijfseconomie en management en stelt u in staat om uw vaardigheden in toegepaste hedendaagse managementtechnieken te verbeteren in combinatie met opgedane kennis van internationale ondernemersactiviteiten vertegenwoordigd door een aantal gedoceerde disciplines van vier specialisaties Marketing en handel, ondernemerschap, bedrijfsfinanciering en boekhouding en belastingen, voor een carrière in het bedrijfsleven en ondernemerschap.

Tenslotte zijn de studenten van vandaag de professionals van morgen. Doe met ons mee in een nieuw en modern studieprogramma waarin baanbrekend onderzoek samengaat met de familiesfeer van de regionale universiteit.

115934_115832_1.jpeg

Voorwaarden

  • Het indienen van een elektronische aanvraag van 1 oktober 2020 tot 30 april 2021.
  • De betaling van de administratieve vergoeding voor de toelatingsprocedure tegen 30 april 2021.
  • Officieel gewaarmerkte afschriften van een diploma waaruit blijkt dat de bacheloropleiding is voltooid, of vervolgopleidingen of masteropleidingen van dezelfde of een vergelijkbare focus op de inschrijvingsdag.
  • Kandidaten die een studie in het buitenland hebben voltooid (bachelor, vervolg Masters, Masteropleidingen), moeten de gewaarmerkte kopie of het origineel van de beslissing over de erkenning van buitenlandse hoger onderwijs in Tsjechië met documenten in de inschrijvingsperiode uiterlijk, tenzij anders bepaald in een internationale overeenkomst.
  • Het succesvol afronden van de toelatingsprocedure. Een toelatingsexamen maakt deel uit van de toelatingsprocedure, die plaatsvindt in de maanden november 2020 tot en met mei 2021. Het toelatingsexamen wordt online afgenomen.
  • De betaling van het collegegeld in de in het Engels geaccrediteerde opleiding geschiedt uiterlijk in de inschrijvingsperiode. Het collegegeld is voor het gehele academiejaar van te voren bedoeld.

Kandidaten kunnen zich aanmelden voor de opleiding in Economie en Management, het vakgebied Bedrijfseconomie en -management, de specialisatie Marketing en Handel.

Alle activiteiten en bijbehorende administratieve procedures in het kader van de bovengenoemde opleiding en het studiegebied worden in het Engels afgenomen. School of Business Administration behoudt zich het recht voor om elektronische communicatie te gebruiken in communicatie met de aanvrager.

Je voor het leven kwalificeren

De vervolg Masteropleiding Economie en Management, studiegebied Bedrijfseconomie en Management is ontworpen om proactieve ondernemers, inclusief zakelijke professionals en commerciële, industriële en publieke sectormanagers / leiders, adviseurs of consultants in multinationals voor te bereiden managementfuncties op alle niveaus die vaardigheid in bedrijfseconomie en management aantonen en in staat zijn om niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook daarbuiten te creëren, te beheren en te ontwikkelen.

Afgestudeerden zullen vooral kennis hebben, maar niet alleen op het gebied van strategisch management en marketing, financieel management, crisisbeheer, bedrijfsfinanciering, boekhouding, belastingen, bedrijfsrecht, gegevensverwerking, en zullen de mogelijkheid hebben om de complexe bedrijfsomgeving te evalueren met behulp van analytische hulpmiddelen voor belangrijke besluitvormingsprocessen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan internationale ondernemersactiviteiten.

Onze oud-studenten genieten van een loopbaan in vele beroepen, waaronder functies zoals financieel manager, auditor, marketing executive / analist / manager, operationeel en sales manager / export sales vertegenwoordiger, HR manager / specialist, business analist, international business development manager / specialist, consultant of adviseurs voor economische en organisatorische zaken.

De vaardigheden die je zult verwerven, zullen je een uitstekende basis geven voor je toekomstige leven en carrière.

Studie plan

L - Hoorcollege, S - Seminarie, C - Cursuskrediet, E-examen

1e semester
Cursus L. S C E. Credits
Micro-economie (geavanceerd) 3 2 X X 6
Statistische gegevensverwerking 2 1 X 5
Strategisch management 2 1 X 6
Bedrijfseconomie 2 2 X 5
Internationaal ondernemingsrecht 2 0 X 5
Strategische marketing 2 1 X 6
Handelsorganisaties 2 1 X 5
2e semester
Cursus L. S C E. Credits
Macro-economie (geavanceerd) 3 2 X X 6
Innovatie beheren 2 1 X 5
Human Resources Management 2 1 X 5
Internationale marketing 2 1 X 5
Internationaal financieel beheer 2 1 X 5
Internationale belasting- en belastingstelsels 2 1 X 5
Marketing van financiële diensten 2 1 X 4
3e semester
Cursus L. S C E. Credits
Masterproefseminarie 0 2 X 5
Wiskunde in economie 2 1 X 5
Management accounting 1 2 X 5
Marketingcommunicatie 2 2 1 X 5
4e semester
Cursus L. S C E. Credits
Masterproef 0 0 X 10
Beslissingsanalyse voor managers 2 1 X 4
Keuzevakken
Cursus L. S C E. Credits
Corporate Controlling 2 1 X 5
Zakelijke omgeving 2 0 X 5
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2 0 X 5
Crisisbeheer 2 1 X 5
Beleggingsinstrumenten en -strategieën 2 0 X 5
Internationale bedrijfsfinanciering 1 1 X 5

15 studiepunten moeten worden verdiend met keuzevakken

115935_115839_7.jpeg

Diversen

Informatie over de algemene resultaten van de toelatingsprocedure wordt binnen 15 dagen na afloop van de toelatingsprocedure gepubliceerd op het officiële mededelingenbord en op de website van de faculteit.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The School of Business Administration (SU SBA) located in Karvina is historically the oldest part of the Silesian University. The modern building of the school offers a pleasant atmosphere for its stu ... Lees meer

The School of Business Administration (SU SBA) located in Karvina is historically the oldest part of the Silesian University. The modern building of the school offers a pleasant atmosphere for its students.The Faculty has a total of about 2 000 registered students (200 of them from abroad) and 80 teachers. The School is oriented towards the education of experts in the economic, financial, social, administrative fields of study as well as computer studies. Lees Minder