Master in bedrijfs- en organisatiepsychologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in bedrijfs- en organisatiepsychologie

SteinBeis201

De dynamische ontwikkeling van onze economie en samenleving en de vele nieuwe uitdagingen die het op alle gebieden van het beroepsleven creëert, vragen om moderne professionele en managementcompetenties.

Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, zijn specialisten en leidinggevenden nodig met veelzijdige en uitgebreide trainingen en vaardigheden die hun commerciële en organisatorische psychologische vaardigheden effectief kunnen toepassen op de plaats waar mensen en de economische sector elkaar kruisen.

Het Master-programma leert je de essentiële functionele en leidinggevende expertise en ontwikkelt de persoonlijke vaardigheden die je nodig hebt om de vele factoren en mechanismen die aan het werk zijn in elke organisatie te begrijpen en vorm te geven.

Je kunt de praktijkgerichte expertise die je in het masterprogramma zult opdoen, gebruiken in vele organisatorische en bedrijfsdomeinen die steeds relevanter worden in de moderne werkomgeving, zoals:

 • Bedrijfsmanagement
 • HR management
 • Marktonderzoek
 • afzet
 • Leiderschap
 • coaching
 • Projectactiviteiten en netwerkbeheer
 • Overleg plegen
 • Communicatie
De opleiding is bedoeld voor
 • Specialisten en leidinggevenden in vele geledingen van de samenleving, voor HRM-managers, psychologen, marketingexperts, maatschappelijk werkers en bedrijfsmanagers, ingenieurs en wetenschappers
 • Studenten uit andere beroepen die werkzaam zijn in ondernemingen en organisaties en geïnteresseerd zijn in het vinden van nieuwe carrièremogelijkheden (bijvoorbeeld in de detailhandel, diensten, consulting, bank- en verzekeringswezen, gezondheidszorg en maatschappelijk werk, verenigingen of openbare instellingen en autoriteiten).
 • Mensen die hun carrière willen starten, voortzetten of veranderen in het bedrijfsleven of in non-profitorganisaties.

Voordelen van studeren aan de IEC

De opleiding Bedrijfskunde en Organisatie Psychologie biedt je vele unieke voordelen:

 • U kunt het tempo van uw studies flexibel aanpassen aan uw persoonlijke behoeften om te voldoen aan uw werk- en gezinsverplichtingen.
 • Je kunt je studiemateriaal meenemen naar je werk en deze bespreken met je collega's - waarmee je ook je nieuwe bezienswaardigheden kunt toepassen
  je dagelijkse praktijk.
 • U kunt toegang krijgen tot een divers professioneel netwerk in verschillende industrieën.
 • U kunt real-time inzichten in de branche krijgen van onze faculteitsleden die ook werkende professionals zijn.
 • Je krijgt de kans om te studeren en samen te werken met andere studenten in een internationale en multiculturele omgeving .
 • We bieden een speciaal leerplatform om de communicatie tijdens uw cursus te ondersteunen. Als u een klaslesessie niet kunt bijwonen, hebt u de mogelijkheid om te herhalen wat u op een later tijdstip hebt gemist.

Cursusstructuur

De opleiding omvat 9 modules voor in totaal 90 ECTS, plus een volledig begeleid en gedocumenteerd studieproject en een masterproef.

Het flexibele ontwerp van de cursus maakt het diploma een bijzonder geschikte keuze voor studenten met een baan. Je kunt naast je studeren
normale baan in een combinatie van zelfstudie en klassikale sessies.

Terwijl u uw studies voortzet om de competenties te ontwikkelen die nodig zijn voor uw rollen in organisaties, blijft u werken aan uw bedrijfsprojecten - onder toezicht van een gecertificeerde projectcoach . Deze projecten koppelen de inhoud van de cursus aan uw daadwerkelijke bedrijfsbelangen en praktische professionele behoeften.

39539_Studiengruppe_international.jpg

Toelating

De cursus is beperkt tot een groepsgrootte van 25 studenten.

Geen Engelse vaardigheidstestscores vereist. Tijdens de interviews wordt uw Engelse vaardigheden beoordeeld.

Een officieel erkend universitair diploma van elk studiegebied is vereist voor inschrijving in de cursus.

Studenten worden geaccepteerd op basis van hun kwalificaties, evenals de volgorde van aanvraag en de voltooiing van het toelatingsproces.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

With innovative and transfer oriented study as well as certificate programmes the Institute of Executive Capabilities (IEC) strengthens the capability of employees and executives to handle increasing ... Lees meer

With innovative and transfer oriented study as well as certificate programmes the Institute of Executive Capabilities (IEC) strengthens the capability of employees and executives to handle increasing performance requirements based on future oriented competences, mindsets and practices. Lees Minder
Berlijn , München + 1 Meer Minder