Master in architectonisch ontwerp

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Master of Architectural Design leidt de volgende generatie op van toekomstgerichte wereldwijde architecten die het nodige interculturele bewustzijn, sociale en ecologische verantwoordelijkheid, creatieve en kritische capaciteiten, technische competentie en professionele houding hebben om voortdurende en toekomstige transformaties in de geglobaliseerde bouwomgeving mogelijk te maken .

Het programma combineert een internationaal perspectief met inzicht in de snelle verstedelijking van China en omvat zowel architectonische ontwerpstudio's als humanistische en technische modules. Een studentgerichte leeromgeving biedt mogelijkheden voor ontwerpgericht onderzoek en individueel experimenteel onderzoek om uw conceptuele ontwerpvaardigheden te bevorderen, evenals onderzoeksvaardigheden ter voorbereiding op zowel de beroepspraktijk als studies op PhD-niveau.

Studenten die afstuderen aan het programma komen in aanmerking voor de validatie van deel 2 van het Royal Institute of British Architects (RIBA), de tweede van de drie fasen in het formele onderwijsproces dat vereist is om zich te registreren als professionele architect in het Verenigd Koninkrijk.

Waarom zou ik architectonisch ontwerp XJTLU bij XJTLU ?

 • Afgestudeerd aan het enige postdoctorale architectuurprogramma op het vasteland van China, gevalideerd door het Royal Institute of British Architects (RIBA) voor de RIBA deel 2;
 • Doe praktijkervaring op via stages en ontwerpstudio's die worden gegeven door beoefenaars van lokale en internationale bedrijven, met de nadruk op een aantal belangrijke thema's, waaronder stedelijke ontwikkeling en regeneratie, duurzaam leven en digitaal ontwerp en fabricage;
 • Neem deel aan de lokale Chinese context met behoud van een internationaal perspectief;
 • Leer van internationaal academisch personeel met mogelijkheden om bij te dragen aan lopende onderzoeksprojecten en papers en om te werken als onderwijs- en onderzoeksassistenten;
 • Verdien een diploma van de University of Liverpool dat wordt erkend door het Chinese ministerie van Onderwijs.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de Master of Architectural Design, heb je:

 • Het vermogen om complexe ontwerpvoorstellen te genereren - met begrip voor actuele architectonische vraagstukken en originaliteit - en, waar nodig, nieuwe hypothesen te testen en creatieve experimenten na te streven.
 • Competentie in een uitgebreid scala aan visuele, mondelinge en geschreven media om ontwerpvoorstellen te testen, analyseren, kritisch te beoordelen en uit te leggen.
 • Het vermogen om materialen, processen en technieken die van toepassing zijn op complexe architectonische ontwerpen en bouwconstructies creatief te evalueren, en deze te integreren in uitvoerbare ontwerpvoorstellen.
 • Kritisch begrip van hoe kennis wordt ontwikkeld door middel van onderzoek om helder logisch beargumenteerd en origineel geschreven werk te produceren met betrekking tot architectonische cultuur, theorie en ontwerp.
 • Inzicht hebben in de context van de architectuur en de bouwsector, inclusief de rol van de architect in de inkoop- en bouwproducten en wetgeving.
 • Probleemoplossende vaardigheden, professionele oordeelsvorming en het vertrouwen om het initiatief te nemen en passende beslissingen te nemen in complexe en onvoorspelbare omstandigheden.

construction, plans, square

modules

Jaar een

Jaar twee

Aanvullende leeractiviteiten

Het programma omvat 200 uur aanvullende leeractiviteiten per semester, waarvan de meeste individueel door studenten worden gekozen. Ze moeten normaal gesproken gelijk verdeeld zijn over semesters en de zomer- en winterpauzes. Aan het begin van elk semester wordt een individueel leerplan voor studenten opgesteld met de studieadviseur. Voorbeelden van ALA's zijn:

 • Postdoctoraal Engels (LAN901. Verplicht, indien vereist door de programmadirecteur)
 • Postdoctoraal Engels (LAN902. Verplicht, indien vereist door de programmadirecteur)
 • Chinese taal (CLT901-906. Verplicht voor internationale studenten)
 • Graduate assistentschap
 • Graduate research assistantship (indien beschikbaar)
 • Graduate praktijk stage / stage
 • Deelname aan lezingen en seminars op niveau drie of vier in het cluster gebouwde omgeving
 • Deelname aan modules van niveau drie of niveau vier van andere XJTLU afdelingen of het Talencentrum
 • Geselecteerde onderwerpen in ontwerptools en -methoden
 • Geselecteerde onderwerpen in geavanceerd digitaal ontwerp
 • Geselecteerde onderwerpen in architectonische onderzoeksmethoden
 • Geselecteerde onderwerpen in architectonische weergave
 • Onafhankelijke studies met een ARC-tutor
 • Wetenschappelijke presentatie van een onderzoekspaper
 • Publicatie van een paper in een peer-reviewed architectuurgerelateerd tijdschrift
 • Persoonlijke en inzetbaarheidsvaardigheden (MAN903)

Careers

Afgestudeerden van dit programma hebben een geschikte basis voor werk in het architectenberoep op een gevorderd niveau. Afgestudeerden genieten uitstekende arbeidskansen in de bouw- en creatieve industrie, bij lokale en internationale architectenbureaus, maar ook bij architectuuradministratie, onderzoek en instellingen voor hoger onderwijs. Het programma biedt ook een solide basis voor het behalen van een doctoraat.

stages

De afdeling Architectuur bevordert een constant groeiend professioneel netwerk in architectuur en aanverwante gebieden. Omdat het dicht bij het grootstedelijk gebied van Shanghai ligt, met zijn dynamische architectuurmarkt die veel internationale bedrijven aantrekt, kunnen we u helpen bij het nastreven van vacatures, stages en stages in China en in het buitenland.

Onderwijs- en onderzoeksassistenten

Onze studenten komen in aanmerking voor functies als afgestudeerde onderwijs- en / of onderzoeksassistenten bij XJTLU , die tot 10 uur per week werken. Deze kunnen bijdragen aan aanvullende leeractiviteiten en een salaris omvatten.

vergoedingen

RMB 160.000 voor het volledige tweejarige voltijdse programma.

Het collegegeld vergoedt de kosten van je studie bij ons.

Alumnikorting

Ben je afgestudeerd aan XJTLU , de University of Liverpool of Xi'an Jiaotong University, dan ontvang je automatisch 20 procent korting op het collegegeld.

Betalingsmogelijkheden

Masters-studenten hebben de mogelijkheid om elk semester het collegegeld in termijnen te betalen. U kunt er ook voor kiezen om de kosten vooraf te betalen op het moment van registratie, in dit geval wordt een korting van vijf procent van de totale kosten aangeboden.

U wordt gevraagd aan te geven hoe u de kosten wilt betalen wanneer u bevestigt dat u het onvoorwaardelijke aanbod accepteert.

Beurzen

XJTLU biedt een genereuze beurs van maximaal 50 procent van het totale collegegeld voor alle fulltime masterprogramma's op basis van academische verdiensten. Als u een XJTLU masterbeurs wilt aanvragen, dient u een aanvraagbrief voor een beurs in bij uw aanvraag met de redenen waarom u in aanmerking moet komen.

Toelatingseisen

Minimale toegangseisen

UK

 • Boven 2e klasse (2: 1) eert

China

 • 211 Project; Top 100 Shanghai Ranking 2019 - 75 procent of hoger
 • Non 211 project; Niet-Top 100 van Shanghai-ranglijst van 2019 - 80-85% procent of hoger, afhankelijk van uw undergraduate-instelling

Opmerking: Shanghai Ranking van de beste Chinese universiteiten is onderhevig aan jaarlijkse update href = "http://www.zuihaodaxue.com/zuihaodaxuepaiming2019.html

Chinese aanvragers zijn niet verplicht om het MoE-postdoctoraal toelatingsexamen af te leggen.

Noord Amerika

 • 3.0 Cumulatieve GPA (van de 4) of 3.2 Cumulatieve GPA in de laatste twee jaar van je undergraduate-programma.

Andere regio's

 • Gelijkwaardige academische kwalificaties.

Academische achtergrond

 • Een undergraduate degree (UK 2: 1 of gelijkwaardig) in BArch, BEng in Architecture, BA (Hons) in Architecture of gelijkwaardig. Aanvragers moeten een portfolio indienen van hun eigen creatieve werken als student en een praktiserende architect / stagiair (waarin wordt aangegeven waar en wanneer het werk is gedaan, wie de tutor / supervisor was, wie deel uitmaakte van het team en wat de rol van de aanvragers was) was in het team, A3-formaat, meestal 10 tot 30 pagina's, in PDF-formaat). Een stage in een architectuurgerelateerde praktijk wordt aanbevolen, maar is niet verplicht. We accepteren mogelijk aanvragers met aanzienlijke werkervaring of een uitstekend portfolio, zelfs als hun cijfers lager zijn dan de minimale toelatingseisen.

Engelse Taalvereisten

Als Engels niet uw moedertaal is of als u niet in het Engels hebt gestudeerd op universitair niveau, moet u bewijs leveren van uw Engelse taalbeheersing. Normaal gesproken zou je een van de volgende kwalificaties moeten hebben:

 • IELTS: 6,5 (minimaal 5,5 in alle secties)
 • TOEFL iBT: 90 (minimaal 21 in elke vaardigheid)

Als je de Engelse taalvereisten met 0,5 - 1,0 van een algemene IELTS-band mist, maar voldoet aan de taalvereisten voor de Pre-sessional English (PSE) -cursussen (inclusief minimale componentscores of equivalenten), kan je worden toegelaten tot de PSE-cursus op voorwaarde dat Goedkeuring programmadirecteur. Na een succesvolle inschrijving voor de PSE-cursus, kunt u de aanbiedingsbrief van uw XJTLU master wijzigen in 'Onvoorwaardelijk' voor Engels niveau.

Als u een voorwaardelijke XJTLU bent , kunt u ook een e-mail sturen naar pgadmissions @ XJTLU .edu.cn om een aanvraag in te dienen om de Engelse wachtwoordtest ter plaatse van XJTLU in plaats van een IELTS / TOEFL of een equivalent daarvan.

Houd er rekening mee dat de wachtwoordtest alleen beschikbaar is voor studenten die een voorwaardelijk aanbod hebben gekregen om aan XJTLU te studeren. De universiteit biedt één wachtwoordtestmogelijkheid voor elke voorwaardelijke biedingshouder. Op basis van de score kunnen studenten worden toegelaten of moeten ze de intensieve cursus Engels van vijf of acht weken volgen en met succes voltooien.

Bovendien moeten studenten die zijn toegelaten tot een masterprogramma door de Pre-sessional English (PSE) -cursus te volgen, Engelse taalmodules voltooien die op de programmaspecificatie worden vermeld, met een voldoende / onvoldoende-basis als onderdeel van hun aanvullende leeractiviteitenplan tijdens hun studie bij XJTLU .

"Afgestudeerden van het MArch Des-programma bevinden zich in een unieke positie om op internationaal niveau nieuwe visies voor architectonisch ontwerp te creëren, in een tijd waarin China de grootste economie ter wereld zal zijn."

Davide Lombardi
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken. Als u aanvullende ondersteunende documenten moet verstrekken nadat u de aanvraag online heeft ingediend, stuur deze dan naar pgadmissions @ XJTLU .edu.cn (met uw toepassings-ID, naam en toegepaste programmanaam).

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder