Master in arbeids- en organisatiepsychologie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze specialisatie legt de nadruk op de organisatiepsychologie en de rol van emoties in moderne organisaties. Bovendien worden in dit programma nieuwe methoden voor personeelsselectie onderzocht.

Erasmus University

Het leerplan Psychologie bestaat uit een reeks modules of cursussen. Elke cursus behandelt een specifiek psychologisch thema. Alle activiteiten die u tijdens deze cursus onderneemt, zoals lezingen, tutorials, praktische vergaderingen en opdrachten, zijn gerelateerd aan dit thema. De masteropleiding bestaat uit drie cursussen waarin je de onderwerpen van de specialisatie Arbeids- en Organisatiepsychologie en een cursus statistiek gaat bestuderen.

In het tweede semester, vanaf februari, voer je een empirische studie uit en schrijf je je masterproef. Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om een stage te doen tijdens het semester van de masteropleiding.

leerplan

 • Blok 1
  • Attitudes en emoties in organisaties
  • Praktische attitudes en emoties in organisaties
 • Blok 2
 • Groepen op het werk
 • Praktisch beheer van conflicten en bemiddeling
 • Blok 3
 • Personeelsselectie
 • Praktische selectie en beoordeling
 • Blok 4
 • Toegepaste multivariate data-analyse
 • Praktisch toegepaste multivariate data-analyse met SPSS
 • Blok 5-8
 • Praktische stage (optioneel), onderzoeksvoorstel en scriptie

Leermethode

Probleemgestuurd onderwijs

Problem-Based Learning (PBL) is een methode die gebaseerd is op het idee dat de student een actieve rol speelt in het leerproces (studentgericht onderwijs). Het gaat niet om lesgeven met het doel van informatieoverdracht (zoals het geval is in traditionele onderwijssystemen). In plaats daarvan is het doel om de actieve deelname van de student aan kleine onderwijsgroepen te stimuleren. Vaak is het niet de leraar die het studiemateriaal uitlegt, maar de studenten zelf.

Deze studentgerichte benadering komt voort uit de constructivistische visie op leren die stelt dat de beste manier om met informatie om te gaan is om actief kennis te construeren in plaats van het passief te consumeren.

Bij Problem-Based Learning zijn er een aantal collectieve lezingen waarbij studenten naar hun docenten luisteren. De tutorials vormen de kern van de PBL-methode. Tijdens de tutorials zoeken studenten naar informatie die ze vervolgens in kleine groepen bespreken. De student gebruikt zijn of haar eigen kennis als basis om nieuwe kennis op te doen. Gemiddeld zijn er twaalf contacturen per week. Deze tijd is verdeeld over lezingen, tutorgroepen en praktische training. Studenten besteden een groot deel van hun tijd aan zelfstudie en het oplossen van het probleem, dat individueel of in groepen kan worden gedaan. De meeste studenten spenderen ongeveer 40 uur per week aan hun studie.

Waarom Master Work & Organizational Psychology studeren

Dit masterprogramma is bedoeld voor iedereen met een speciale interesse in de psychologie van organisaties, arbeid en personeel. We leren je hoe je de beste mensen selecteert; hoe individuen presteren in teams; en hoe u werkbetrokkenheid bij werknemers kunt bevorderen. We bieden je een van de beste masteropleidingen psychologie van Nederland aan.

Wil je menselijk gedrag begrijpen? Wij bieden je een van de beste masterprogramma's in de psychologie in Nederland.

Ben je geïnteresseerd in de manieren om het best presterende team samen te stellen of om de juiste mensen voor een baan te selecteren? Ben je benieuwd hoe hersenstructuren betrokken zijn bij het verwerken en vertegenwoordigen van emoties en acties? Als een van de antwoorden ja is, is onze master misschien perfect voor jou!

Waarom studeren voor een Master in Psychologie in Rotterdam?

 • Dit is een intensief programma dat psychologie benadrukt zoals het wordt beoefend.
 • Het is gericht op het oplossen van problemen en je werkt in kleine groepen om psychologische problemen op te lossen.
 • Het programma biedt een sterke nadruk en een eersteklas voorbereiding op een carrière in het onderwijs, het bedrijfsleven of onderzoek.

Waar gaat deze specialisatie over?

Organisaties hebben een concurrentievoordeel wanneer hun werknemers gedijen. De nadruk bij deze specialisatie wordt gelegd op positieve organisatiepsychologie. De belangrijkste elementen van dit vakgebied zijn bevlogenheid en organisatieprestaties, teamdynamiek, diversiteit en leiderschap en de selectie en socialisatie van personeel. Verder wordt de rol van emoties in moderne organisaties onderzocht. Daarnaast kijken we naar nieuwe methoden in personeelsselectie, bijvoorbeeld webcamtesten en computerspelletjes. De onderzoeksthema's die deel uitmaken van het programma zijn onder meer Job Demands-Resources theorie, bevlogenheid, job crafting, de werk-gezin interface, groepsprocessen en jobprestaties.

Waarom studeren in Rotterdam?

Welkom bij de hoog aangeschreven alt = "Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), een onderzoeksuniversiteit in de stad Rotterdam, Nederland. De EUR biedt 13 selectieve bacheloropleidingen en meer dan 50 top masteropleidingen, gegeven in het Engels.

alt = "De Erasmus Universiteit vindt haar oorsprong in 1913. De universiteit is internationaal erkend vanwege haar uitgesproken sociale oriëntatie in onderwijs en onderzoek. Onze 30.000+ studenten komen uit meer dan 100 landen over de hele wereld.

alt = "Erasmus Universiteit Rotterdam. Laat het gebeuren.

Carrièremogelijkheden voor Master Work & Organizational Psychology

De specialisatie in positieve organisatiepsychologie bereidt je voor op een functie in het bedrijfsleven, consultancy, training of onderzoek.

De specialisatie in arbeids- en organisatiepsychologie bereidt je voor op een functie in business, consultancy, training of onderzoek. Als Master of Science in de organisatiepsychologie heb je veel kansen om een carrière op te bouwen. U kunt bijvoorbeeld trainer, (loopbaan) coach, HR-consultant, managementstagiair, selectieconsulent, assessor bij wervings- en selectiebureau worden. Wanneer u meer geïnteresseerd bent in onderzoek, kan het behalen van uw doctoraat ook een goede optie zijn.

Factsheet samenvatting

 • Officiële naam CROHO: Psychology
 • Programmanaam: Arbeids- en organisatiepsychologie
 • Instructietaal: Engels
 • Type: Master
 • Duur: 1 jaar
 • Locatie: Campus Woudestein, Rotterdam
 • Collegegeld (2021-2022):
 • € 2.168, - (Wettelijk tarief: Nederlandse / EER-studenten)
 • € 12.300 (Instellingstarief: Nederlandse / EER-studenten)
 • € 15.500 (Instellingstarief: niet-EER-studenten)
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

ESSB is home to a vast diversity of study programmes and scientific disciplines: Public Administration, Pedagogical Sciences, Psychology and Sociology. In addition, the Erasmus University College, IHS ... Lees meer

ESSB is home to a vast diversity of study programmes and scientific disciplines: Public Administration, Pedagogical Sciences, Psychology and Sociology. In addition, the Erasmus University College, IHS, and two research institutes RISBO and DRIFT are linked to the faculty. Our education is small-scale and based around Problem Based Learning (PBL). Being connected to the professional field is another characteristic of our study programmes. Lees Minder
Rotterdam , Rotterdam + 1 Meer Minder