Master in Wood Materials Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Science in Wood Materials Science is een cursusgebaseerd MSc-programma dat experts opleidt die een verschil maken op weg naar een duurzame toekomst. Dit programma legt een link tussen hout en de eindproducten zoals biobased materialen, chemicaliën en energie uit hernieuwbare biologische bronnen. MSc Wood Materials Science is een programma dat zich richt op het trainen van professionals die de hele keten van biomassaproductie van hout tot productontwikkeling en innovatiemanagement begrijpen. Het richt zich op het ontwikkelen van nieuwe producten door hout te combineren met andere materialen en door nieuwe materialen en producten te maken van houtvezels. Ons hedendaagse onderzoek vormt de basis voor ons onderwijs, dat is ontwikkeld in samenwerking met de bosbouwindustrie.

Carrières in de bio-economie

Houtmaterialenwetenschap is een van de takken in de bio-economie van bossen. Verwacht wordt dat het gebruik van houtvezels de komende jaren zal toenemen, vooral in de kleding- en farmaceutische industrie, en hand in hand groeit de behoefte aan gekwalificeerde professionals. Onze afgestudeerden behoren tot de meest gewilde experts in het veld door zowel nationale als internationale werkgevers. Als afgestudeerde MSc Wood Materials Science vind je vacatures bij bijvoorbeeld technologiespecialisten, onderzoekers en projectmanagers bij de ontwikkelingsorganisaties en R & D-afdelingen van biogebaseerde mechanische en chemische industrie of energieclusters.

leerplan

MSc in Wood Materials Science biedt u state-of-the-art kennis van op hout gebaseerde materialen. Als onze student leer je de fysische en mechanische eigenschappen van hout in relatie tot zijn chemische samenstelling en ultrastructuur onder de knie te krijgen en leer je hoe je materialen voor verschillende toepassingen kunt selecteren, aanpassen en omzetten.

MSc Wood Materials Science is een tweejarig programma (120 ECTS) en bij het afstuderen ontvang je een wereldwijd erkend Master of Science-diploma. MSc Wood Materials Science is een onderwezen programma en tijdens je studie profiteer je van lezingen, oefeningen en excursies van onze professoren en senior docenten. Je studeert in een multiculturele omgeving en leert interculturele samenwerkingsvaardigheden die zeer gewaardeerd worden door je toekomstige werkgevers.

Toelatingseisen

We verwelkomen mensen getalenteerde en enthousiaste mensen, zowel nationaal als internationaal, van over de hele wereld om te solliciteren. De minimumcriteria om in aanmerking te komen zijn Bachelor of Science, of gelijkwaardig, een diploma in bijvoorbeeld bosbouw, scheikunde, materiaalkunde, biologie, natuurkunde, techniek of een verwant vakgebied.

Beurzen en collegegeld

  • Collegegeld voor EU / EER-onderdanen: 0 EUR
  • Collegegeld voor niet-EU / EER-onderdanen: 8.000 EUR / jaar

Wood Materials Science-beurzen van 12.800 EUR worden beschikbaar gesteld op basis van concurrentie.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sust ... Lees meer

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sustainable future. Our research is ranked among the best in the world in several fields. Lees Minder
Joensuu , Kuopio + 1 Meer Minder