Master in Visual Design

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Grafisch ontwerp heeft zichzelf gevestigd als een enorm professioneel veld waarin verschillende onderdelen zijn geïntegreerd, wat tot uiting komt in de verscheidenheid aan gespecialiseerde loopbaantrajecten in de markt.

Kenmerken

Van identiteit tot redactioneel ontwerp, van informatiegrafiek tot digitale communicatie: de ontwerper wordt ingeschakeld voor alle grafische en visuele aspecten in het communicatieproces. Het programma van de masteropleiding speelt in op de complexiteit van dit scenario en biedt diepgaande ervaringen op de verschillende gebieden van grafisch ontwerp.

Het programma ontwikkelt zich in een voortdurende relatie tussen deze disciplines om een hoger niveau van professionaliteit te bevorderen en de technische vaardigheid van de ontwerpers te verbeteren. De studioklassen tekenen het ontwerpdenken en hun grafische vaardigheden van de studenten uit door de uitdagende dynamiek die eigen is aan de beroepspraktijk te reproduceren. Formaat, lay-out en compositie, typografie en visuele elementen worden nauwkeurig onderzocht als sleutelelementen van de taal van de grafische weergave. Het studieplan omvat geavanceerde training in alle professionele tools en up-to-date technologieën.

Toelating

Na selectie laat de master afgestudeerden toe in visuele communicatie, grafisch ontwerp, reclame of hun equivalenten en studenten van kunstacademies met grafische oriëntatie; kandidaten die aanzienlijke professionele ervaring hebben opgedaan in het veld. Het programma heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kandidaten worden toegelaten na selectie op basis van het cv van de student, portfolio en op basis van een interview. Aanvragen moeten worden gestuurd naar het SPD Academic Office.

Looptijd

De master duurt 15 maanden (van oktober tot december van het volgende jaar, met een zomervakantie in augustus). Aanwezigheid is verplicht en voltijds. De totale studielast van de cursus komt overeen met 1500 uur / student, inclusief lessen, klassikale oefeningen, stage en individuele studie.

Stage

Aan het einde van de lessen beginnen studenten aan hun drie maanden durende stage bij bedrijven of professionele bedrijven in het veld.

Taal

De masteropleiding wordt in het Engels gegeven.

Kwalificatie

Na het behalen van het eindexamen behalen in aanmerking komende studenten een masterdiploma van IULM en SPD . De master komt overeen met 60 ECTS-credits.

Klasse

  • Grafische ontwerplaboratoria
  • Typografie
  • Visuele cultuur
  • Computerontwerp
  • Webontwerptools
  • Kleur- en afdrukproces
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Since 1954 this school has worked with Italian design, seen it grow and develop into what we know it as today. The artist Nino di Salvatore set up SPD in 1954. As a painter and sculpturer, he has capt ... Lees meer

Since 1954 this school has worked with Italian design, seen it grow and develop into what we know it as today. The artist Nino di Salvatore set up SPD in 1954. As a painter and sculpturer, he has captivated and brought together artists, designers, professionals and students from across five different continents. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe have all taught at SPD. Lees Minder