Master in Visual Arts voor het digitale tijdperk

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De Master in Visual Arts van het digitale tijdperk brengt studenten samen met artistieke, technische op audiovisueel gebied en humanistische profielen. Het doel is om hedendaagse kunstevenementen en -tentoonstellingen te ontwerpen, creëren en communiceren met een verbinding met nieuwe technologieën, performatieve kunst en edutainment.

Leerpartners van de cursus zijn Karmachina, Limiteazero en Studio Azzurro Studios, die tot de meest gerespecteerde spelers behoren op het gebied van multimedia-visueel ontwerp. Elke student ontwikkelt, volgens zijn eigen houding, persoonlijke interesses en vooropleiding, de mogelijkheid om een ​​complex project in zijn geheel te beheren, gespecialiseerd in verschillende rollen zoals Visual Artist, Curator, Project Manager, Visual Designer.

Titel - De Master wordt erkend door MIUR als Academic First Level Master's Degree en het laat 60 CF toe om te blijven studeren in Italië of in het buitenland.

Target - De Master is relevant voor studenten met een BA-diploma (of gelijkwaardige kwalificatie) in kunst, humanistische disciplines en design en die geïnteresseerd zijn in performatieve kunst, interactieve installaties, digitale en openbare kunst.

Methodologie en structuur - De master biedt een educatief pad van ervaring, onderzoek en projecten, waarbij een leermethode van theoretische en technische inspiratie wordt gecombineerd die in praktijk wordt gebracht met relevante professionele ervaringen.

Het lesmodel omvat:

- Traditionele leermethoden met als doel het verwerven van culturele, methodologische en relationele kennis;

- Laboratoriumactiviteiten en experimenteel projectleren, met een hoge mate van betrokkenheid van de student, via individueel en groepswerk (workshop, oefeningen, casuïstiek, simulaties), geleid door projectleiders, tot de besten binnen het lokale territorium en industrieën;

- Curriculaire stages die worden gehouden binnen bedrijven of instanties die relevant zijn voor de doelstellingen van de master of op de campus met professionele simulatieprojecten.

De Master traint professionals die in staat zijn om technische vaardigheden samen te stellen die te maken hebben met video-, audio- en motion graphics, 3D-animaties en interactief ontwerp met een humanistische knowhow over onderwerpen uit de cinema, kunst, muziek en sociologische disciplines tot de nieuwe communicatietrends.

Zo'n getrainde professional kent de talen en technieken van multimedia en crossmediale kunst en is in staat om de nieuwste trends op het gebied van beeldende kunst te analyseren en te interpreteren, scenario's te visualiseren in een toekomstige evolutie van artistieke communicatie en experimentele strategieën en visies te ontwikkelen in lijn met de nieuwe media panorama- en communicatietrends.

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder