Introductie
De deadline voor aanmelding is 1 maart 2021NU TOEPASSEN in DreamApply !
Toelatingsinformatie en vereiste documenten: href = "https://www.artun.ee/en/admissions/masters/admissions/
Programma website: href = "https://www.artun.ee/en/curricula/urban-studies/De Master of Urban Studies is een tweejarig, Engelstalig programma gericht op hedendaagse stedenbouw. Het programma combineert geschiedenis, theorie en praktijk om de heersende opvattingen over verstedelijking te heroverwegen en bij te dragen aan het bouwen van meer rechtvaardige stedenbouw dan de huidige. Het belangrijkste uitgangspunt van het programma is dat het onderwerp van stadsstudies herleidbaar is naar de 'stad': de mondiale stedelijke arena is vandaag, meer dan ooit tevoren, waar de strijd over onze collectieve toekomst zich afspeelt.
Dit transcdisciplinaire programma bouwt voort op inzichten uit kritische stadsgeografie, stedenbouw en architectuurgeschiedenis. Stedenbouw wordt gezien door de conceptuele lenzen van sociaal-ruimtelijke dialectiek en ongelijke stedelijke ontwikkeling. Thema's die in het programma aan de orde komen zijn onder meer huisvesting en gentrificatie; stedelijke natuur en ecologie; infrastructuur en wereldwijde netwerken. Urban Studies laat je kennismaken met de basisprincipes van stedenbouwkundig ontwerp en planning, evenals met een reeks vaardigheden, zoals veldwerk uitvoeren, schrijven over stedenbouw en stedelijke strategieën ontwikkelen. De kunstacademie / architectuurafdeling waar je gaat studeren, biedt een geweldige omgeving om kritisch denken en creatieve verbeeldingskracht te combineren.
Urban Studies bereidt je voor op een carrière in planning, openbaar beleid en maatschappelijke belangenbehartiging. Onze alumni werken als stedenbouwkundig ontwerpers in de privésector, als planners in het openbaar bestuur (gemeentelijk, regionaal en staatsniveau) en als adviseurs in de ngo-sector. Ze hebben belangenorganisaties opgericht en velen zijn actief als stadsactivisten. Het programma biedt een goede basis voor promotieonderzoek.
"Toen ik opgroeide in Lasnamäe, heb ik altijd aandacht besteed aan de bewoners en de dynamiek." Tijdens mijn studies in het masterprogramma Stedenbouwkunde bij de EAA , kristalliseerde deze eerste interesse uit naar een meer samenhangende reeks ideeën en stappen. Ik begon het Lasnaidee-project, het organiseren van community-evenementen en moeite hebben om het negatieve beeld van de buurt te veranderen .De studies hebben me geholpen te begrijpen dat er onder dit beeld waardevolle openbare ruimtes en een rijk dagelijks leven te vinden zijn.In het Urban Lab organiseerde ik geleide wandelingen waarbij experts en bezoekers dit kunnen zien voor Ik ben voortdurend bezig met de problematiek van samenwerking en gemeenschapsorganisatie en ben recentelijk meer betrokken geraakt bij het planningsproces zelf, hoewel het misschien minder kleurrijk is, is planning cruciaal voor een rechtvaardige en rechtvaardige ontwikkeling van een stad. "
- Maria Derlõš, MA Urban Studies '15CURRICULUMDe kern van het curriculum Urban Studies is onze kenmerkende stedelijke onderzoeksstudio, waarin je actuele stedelijke situaties analyseert en eraan deelneemt door een combinatie van bureauonderzoek, veldwerk en interventies op meerdere locaties. Het verschilt van een architectuur / stedenbouwkundig bureau doordat we design benaderen als een praktijk die onlosmakelijk is verbonden met en bepaald wordt door sociale, politieke en economische velden. De onderzoeksstudio maakt verschillende uitkomstformaten mogelijk, zoals essays / geschreven rapporten, installaties en happenings.
Daarnaast bestaat het curriculum uit hoorcolleges, seminars, een ontwerpstudio, thematische workshops en vaardigheidstrainingen. Af en toe organiseren we een masterclass, waarbij we experimentele lesmethoden, zoals leesretraites, niet schuwen.
Het curriculum combineert individuele studie en groepsstudie. Je studeert in een kleine groep van maximaal twaalf studenten en wordt ondersteund door regelmatig overleg met de faculteit.
Het programma bestaat uit 120 ECTS verdeeld over vier semesters.
Semester 1 Studio: verstedelijking (8 sp.) Hedendaagse stedenbouwkundige en architectuurtheorie (6 sp.) Studio: Art and The City (4 sp.) Stadsgeschiedenis (2 sp.) Tekening (2 sp.) Stedelijke geografie (1 sp.) Modelbouw (1 sp.)
Semester 2 Studio: Urban Futures (8 sp.) Stedelijke etnografie (4 sp.) Stedelijke modellen (4 sp.) Huisvesting: ontwerp en politiek (3 sp.) Stedelijk toerisme en consumptie (2 sp.) Gedetailleerde planning (2 sp.)
Semester 3 Stedelijke ontwerpstudio (9 sp.) Studio: Production of Urban Space (8 sp.) Hedendaagse stedenbouw en architectuurtheorie 2 (3 sp.) Masterproefseminarie (3 sp.) De stad betwisten (2 sp.) Observatiepraktijk (1 sp.) Stage (1 sp.)
Semester 4 Masterproef (30 sp.)
Daarnaast verzamel je 15 ECTS aan algemene vakken.TOELATINGGeschikte MA-kandidaat heeft een bachelordiploma of een gelijkwaardige kwalificatie in architectuur, landschapsarchitectuur, aardrijkskunde, constructie, kunstgeschiedenis, sociologie, stedenbouw, politicologie of andere kunst- en geesteswetenschappelijke gebieden.
Het selectieproces kent twee rondes. Allereerst worden de kandidaten beoordeeld op basis van hun cv, eerdere studieprestaties, motivatiebrief en architectonisch / stedenbouwkundig ontwerpportfolio en / en schrijfvoorbeeld. De kandidaten op de shortlist worden vervolgens uitgenodigd voor een gesprek.
In de tweede ronde worden diepte-interviews afgenomen met potentiële kandidaten.
Afhankelijk van hun vooropleiding / ervaring presenteren de kandidaten een architectuur / stedenbouwkundige portfolio, of / en een schrijfvoorbeeld (gerealiseerd / gepubliceerd werk is niet vereist, maar is een voordeel) op een gebied dat relevant is voor stedenbouwkundige studies (architectuur, stedenbouw, stedenbouw, aardrijkskunde, sociologie, politieke wetenschappen, kunstgeschiedenis, etc.).
Uw aanvraag moet blijk geven van intellectuele nieuwsgierigheid en een vindingrijk begrip van de stedelijke kwestie. We eisen dat de kandidaten een sterke academische staat van dienst hebben en een duidelijk idee hebben hoe hun opleiding en ervaring hen hebben voorbereid op het stadsstudieprogramma. Ze zullen laten zien dat ze onafhankelijk kunnen denken en samenwerken, en studies volgen over stedelijke theorie en ontwerp. Het is noodzakelijk om de Engelse taal goed te beheersen.