Master in Turbomachinery Aeromechanic University Training (THRUST)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het gezamenlijke masterprogramma in Turbomachinery Aeromechanical University Training (THRUST) is een samenwerking tussen KTH , Université de Liège, Duke University en Aristotle University of Thessaloniki. Het programma biedt onderwijs van hoge internationale standaard en culturele ervaring uit ten minste twee verschillende landen en een dubbele graad van twee universiteiten.

142395_turbine-aircraft-motor-rotor-40024.jpeg

Turbomachinery Aeromechanical University Training aan KTH

Energie en voortstuwing zijn broodnodige systemen ter wereld voor de meeste moderne menselijke activiteiten en sociale ontwikkeling voor een duurzame samenleving. Turbomachines produceren meer dan 90% van alle elektriciteit ter wereld, drijven de meerderheid van vliegtuigen aan en worden veelvuldig gebruikt als compressoren, pompen, enz. In veel moderne toepassingen (bijvoorbeeld koelkasten en ventilatoren).

Aeromechanica is een van de belangrijkste beperkingen voor efficiëntere, lichtere, goedkopere en betrouwbare turbomachines: straalmotoren, stoomturbines, gasturbines, windturbines of hydroturbines, evenals verschillende soorten compressoren. Het programma is bedoeld om studenten met hoge vaardigheden op te leiden om de uitdagingen binnen aeromechanica het hoofd te bieden. Het programma wordt geleid door een coördinatorteam bij KTH . Het coördinatorteam rapporteert terug aan een stuurgroep die is samengesteld uit vertegenwoordigers van alle bij het programma betrokken partijen, zowel uit de academische wereld als uit het bedrijfsleven.

Het programma is sterk geïntegreerd, in de eerste plaats wat betreft de mobiliteit van studenten en docenten voor bepaalde gemeenschappelijke colleges, maar ook gerelateerd aan het uitgebreide gebruik van onderwijs op afstand door de gespecialiseerde docenten aan alle vier de universiteiten, in combinatie met 'face-to-face' en ' virtuele ”interactieve workshops en projectcursussen. Het programma biedt uniek, modern en zeer interactief leermateriaal dat het leerproces van studenten verbetert. Dit, samen met de aspecten van leren op afstand, zal ook een aanzienlijk potentieel mogelijk maken voor reeds actieve industriële personen om deel te nemen aan het programma als onderdeel van het levenslang leren binnen hun respectieve bedrijven. Gezien de aard van het vak aeromechanica worden multidisciplinaire vaardigheden aangemoedigd.

Het programma biedt drie tracks die gerelateerd zijn aan drie mobiliteitsopties. Studenten beginnen hun eerste jaar aan KTH en studeren het tweede jaar aan een van de drie programmatrajecten verbonden aan drie verschillende universiteiten:

 • Université de Liège, België (ULiège)
 • De Aristoteles-universiteit van Thessaloniki, Griekenland (AUTH)
 • Duke University, VS.

De tracks van Université de Liège en AUTH resulteren in een joint degree, en de track bij Duke resulteert in een double degree van KTH en Duke. Deelnamekosten variëren tussen tracks. De track die wordt aangeboden aan de KTH en de Université de Liège kan worden aangevraagd voor studies die beginnen in 2021. De tracks waarbij Duke University en AUTH betrokken zijn, zullen niet openstaan voor aanvragen voor studies vanaf 2021.

Behandelde onderwerpen

Turbomachines, aerodynamica, aeromechanica, computationele vloeistofdynamica, mechanisch ontwerp, trillingen, structurele dynamica, materialen, meettechnieken.

Carrière

Het programma biedt de studenten een wereldwijd uniek onderwijs op een hoog academisch niveau, waarbij onderzoekers / docenten van drie Europese en een Amerikaanse topuniversiteit in het gebied betrokken zijn, en bereidt de studenten voor op directe industriële betrokkenheid. Bovendien maakt het de weg vrij voor voortgezette doctoraatsstudies op dit gebied.

Afgestudeerden van het THRUST-programma zijn over de hele wereld verspreid en werken bij grote bedrijven zoals Siemens, GE Aviation, GKN Aerospace, SpaceX, Numeca, Scania, Rolls-Royce, Ansaldo Energia, Safran Aero Engines, Safran Aero Boosters, Honda Aircraft Company en UTC Lucht- en ruimtevaartsystemen.

Meer dan 30 procent van onze afgestudeerden kiest ervoor om hun PhD-studies voort te zetten aan verschillende universiteiten en instituten die allemaal goed bekend staan in het vakgebied, zoals Imperial College, University of Oxford, Duke University, University of Liège, Technical University of Berlin, University van Stuttgart, Universiteit Gent, Universiteit van Virginia en KTH . Veel van die doctoraatsstudenten hebben al belangrijke prestaties geleverd op het gebied van aeromechanica van turbomachines en als zodanig hebben ze bijgedragen tot een verdere verbetering van het begrip van complexe aeromechanische verschijnselen die optreden in moderne turbomachines.

Na het afstuderen

Ontwerpingenieur voor turbomachines, onderzoeker (zowel in de academische wereld als in de industrie), ontwikkelingsingenieur, testingenieur, softwareontwikkelaar, bedrijfsanalist, projectmanager.

"Ik heb altijd een grote interesse gehad in ruimteverkenning en luchtvaart."

Taylor uit de VS.

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door het masterprogramma in Turbomachinery Aeromechanical University Training zijn:

 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
 • 11 Duurzame steden en gemeenschappen
 • 13 Klimaatactie

In de loop van het programma leren studenten hoe duurzame ontwikkeling verband houdt met turbomachinetechnologie en welke toekomstige rol de technologie zal spelen bij het bereiken van een duurzamere samenleving. Studenten verwerven zowel een systeemperspectief als unieke, specifieke expertise over aeromechanische kwesties in turbomachines, die beide fundamentele aspecten zijn van innovatie en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Het begrijpen van de fysica achter het aeromechanische fenomeen maakt efficiëntere voortstuwingssystemen voor vliegtuigen en maritieme toepassingen mogelijk en leidt dus tot lagere emissies en minder impact op het klimaat. Studenten zullen ook leren over de uitdagingen waarmee ingenieurs worden geconfronteerd in een snel veranderende samenleving en welke impact dit heeft op ontwikkelingen van infrastructuur, industrie en de samenleving in het algemeen.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke vereisten voor het masterprogramma in Turbomachinery Aeromechanical University Training (THRUST)

Een bachelordiploma van ten minste 180 studiepunten in Science, Engineering of Technology met als specialisatie Werktuigbouwkunde, Natuurkunde, Energietechnologie, Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek of Materiaalkunde / Engineering.

Resultaten van Graduate Record Exam (GRE) zijn alleen vereist voor de specialisatie Unsteady Aerodynamics (2e jaar aan Duke University). De minimaal vereiste GRE-scores zijn: kwantitatief redeneren 155, verbaal redeneren 150 en analytisch schrijven 3.0.

Houd er rekening mee dat de volgende TOEFL-testscore-eisen en University of Cambridge / University of Oxford-certificaten specifiek zijn voor het masterprogramma in Turbomachinery Aeromechanical University Training (THRUST):

TOEFL

 • Test op papier: totaalresultaat van 580 (schriftelijke test, cijfer 4,0)
 • Op internet gebaseerde test: totaalresultaat van 92 (schriftelijke test, cijfer 22)

University of Cambridge / University of Oxford Certificates

 • Certificaat in gevorderd Engels - CAE (minimaal cijfer C).
 • Certificaat van bekwaamheid in het Engels - CPE (minimaal cijfer C).
Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor het masterprogramma in Turbomachinery Aeromechanical University Training (THRUST)

 • Graduate Record Exam (GRE) Algemene test. De GRE-resultaten zijn alleen verplicht voor studenten die de mobiliteitsoptie Unsteady Aerodynamics ( KTH Duke University) gebruiken en moeten samen met de algemene aanvraagdocumenten worden ingediend.
 • Een curriculum vitae met details over je academische carrière.
 • Een motivatiebrief met vermelding van de gewenste mobiliteitsoptie.
 • Twee aanbevelingsbrieven van professoren van de meest recent bijgewoonde hogere instelling of van recente werkgevers indien relevant.
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder