Master in Training Leraren van Algemene Onderwerpen op Lagere en Hogere Secundaire Scholen Muziek - Muziekinstrument

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Muziek

Het doel is om een schoolverlater op te leiden die in staat is om muziek te geven in alle soorten en graden van scholen. De studie is gekoppeld aan de voorgaande bachelorstudie, gericht op het verwerven van speciale muzikale kennis en vaardigheden. Master studie graad richt zich op samenwerking met pedagogische en psychologische onderwerpen en met praxis op basisscholen en middelbare scholen aan de ontwikkeling van muzikale pedagogische vaardigheden. De onderwerpen houden rekening met de pedagogische richting van het masterdiploma.


Zie het studieplan op http://studium.pedf.cuni.cz/karolinka/


Instrument

Het doel is om een schoolverlater op te leiden die het instrument spelen (piano of viool) kan leren op verschillende soorten muziekscholen. De studie is gekoppeld aan de voorgaande bachelorstudie, gericht op het verwerven van speciale muzikale kennis en vaardigheden. Master studie graad richt zich op samenwerking met pedagogische en psychologische onderwerpen en met praxis op basisscholen en middelbare scholen aan de ontwikkeling van muzikale pedagogische vaardigheden. De onderwerpen houden rekening met de pedagogische richting van het masterdiploma.


Zie het studieplan op http://studium.pedf.cuni.cz/karolinka/


Beschrijving van verificatie- en evaluatiecriteria

 1. Examen in de eerste tak - Muziek (maximaal 30 punten)
 2. Examen in de tweede tak - Instrument (maximaal 30 punten)
 3. Mondeling examen - beoordeling van het algemene bewustzijn van de aanvragers van pedagogie en psychologie, en hun motivatie om de gekozen vakken te bestuderen - een maximale score van 30 punten.

Totale score - maximaal 90 punten.


Muziek

 1. Interview (maximaal 15 punten)
  • muziektheorie, harmonie, muzikale vormen, geschiedenis van de muziek (maximaal 10 punten)
  • beschrijving van persoonlijke muzikale ervaring en plannen (maximaal 5 punten)
 2. Auditie (maximaal 15 punten)
  • Instrumentaal (piano of viool verplicht, andere instrumenten facultatief) en vocale uitvoering in de volledige lengte van CCA 10 minuten.


Instrument

 1. Auditie - piano of viool (maximaal 20 punten)
  Prestaties in de volledige lengte van CCA 30 minuten bevatten:
  • 1 sonate, suite, concert, cyclus, variaties etc.,
  • 1 concert etude,
  • 2 andere composities van verschillende stijlen.


  Het aantal punten wordt gegeven door een complexe evaluatie van de interpretatie van individuele composities. Stukken moeten worden onthouden.

 2. Interview - piano of viool (maximaal 10 punten)
  • Geschiedenis van instrument-, piano- of vioolliteratuur (maximaal 5 punten)
  • Beschrijving van persoonlijke muzikale ervaring en plannen (maximaal 5 punten)


Pedagogiek en psychologie

Mondeling examen - beoordeling van het algemene bewustzijn van de aanvragers van pedagogie en psychologie, en hun motivatie om de gekozen vakken te bestuderen - een maximale score van 30 punten.


Voorwaarden voor toelating

Toelating tot de masteropleiding wordt bepaald door het voltooide voortgezet onderwijs dat wordt bevestigd door een einddiploma. Toelating tot post-bachelor-studies (masteropleiding) wordt eveneens bepaald door het voltooide onderwijs in elk type studieprogramma.

Verificatie methode:


Aanbevolen literatuur, voorbeeldvragen

Muziek

Studieboeken over geschiedenis, theorie, de psychologie van muziek, harmonie en muzikale vormen.
Delen en partituren van Europese klassieke muziek uit de 18e tot 20e eeuw.


Instrument

Studieboeken over de constructie en geschiedenis van het instrument en instrumentale literatuur.
Delen en partituren van Europese klassieke instrumentale muziek van de 18e tot de 20e eeuw.


Voorbereidende cursus

Het is mogelijk om vooraf individuele consultaties te vragen.


Graduate profiel

Een afgestudeerde masteropleiding muziekonderwijs voor lagere en middelbare scholen is volledig gekwalificeerd voor pedagogisch, didactisch-artistiek en organisatorisch werk in het veld; toepassing kan zowel op school als buiten de school worden gevonden, op het gebied van cultuur, educatieve activiteiten of beroepen op basis van de professionele basis van het onderwerp van goedkeuring.

De afgestudeerde masterstudent is een volledige kwalificatie in de professionele, didactische en pedagogische sfeer, maar ook op het gebied van organisatie, administratie, algemeen onderwijs en professionele of persoonlijke cultuur. Hij verwerft kwalificatie voor muziekeducatie op eenvoudige muziekscholen, basis- en middelbare scholen.


Career Prospect

Muziek

De afronding van de MA-graad zorgt voor muzikale kennis en educatieve vaardigheden. Afgestudeerden zijn in staat om het toe te passen in de middelen van de huidige innovatieve trends. Ze zijn ook gekwalificeerd om muziek te geven op alle niveaus van scholen en muziekscholen. Carrièremogelijkheden zijn onder meer werk in de staat of de privésfeer, muziekprogramma's voor kinderen en jongeren.


Instrument

Afgestudeerden zouden mogelijkheden vinden om in verschillende overheids- en particuliere instellingen te werken, als assistenten in instellingen voor vrijetijdsactiviteiten van kinderen, jongeren en volwassenen. Ze beschikken over kennis en vaardigheden in beide componenten: speciaal en algemeen onderwijs. De leerresultaten zijn geen kwalificatie voor lesgeven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all ... Lees meer

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all types of schools and school systems, at various levels of study (Bachelors and Masters) and forms. Lees Minder