Master in Toegepaste Econometrie en Forecasting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Covid-19
ISEG Lissabon neemt alle maatregelen met de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap als topprioriteit. Sinds maart werken we 100% online, zijn we virtueel betrokken en gebruiken we online tools voor leren en evalueren.
ISEG LIsbon zet zich volledig in om de veiligheid van onze kandidaten voor de volgende intake te garanderen, en we bereiden alles voor om jullie allemaal in september te verwelkomen.

Waarom toegepaste econometrie en voorspelling bij ISEG ?

  • ISEG was de school die meer dan 50 jaar geleden pionierde in het onderwijs van econometrie in Portugal, en het heeft dus een lange traditie in het onderwijzen van dit onderwerp;
  • ISEG heeft de meest gekwalificeerde faculteit van het hele land op het gebied van statistiek, econometrie en tijdreeksen;
  • De overgrote meerderheid van de ISEG -faculteit voor deze gebieden heeft internationaal erkend onderzoek uitgevoerd; haar leden hebben gepubliceerd in de meest prestigieuze tijdschriften over statistiek en econometrie ter wereld (bijv. Journal of Econometrics, Review of Economic Studies, Econometric Reviews, Review of Economie en statistiek, econometrische theorie, Journal of Business & Economics Statistics, Annual Review of Economics, onder anderen);
  • Omdat deze master unieke kenmerken heeft in Portugal (het is de enige in Portugal waar het kerngebied econometrie is).

126299_business-3560917_640.jpg

Geschiedenis

ISEG was de School of Economics and Management die pionier was in het onderwijzen van kwantitatieve methoden op masterniveau in Portugal.

In 1982 werd de Masters in Mathematical Methods for Economics and Business Administration gelanceerd, die econometrie onderwezen, en werd beschouwd als een onderzoeksgebied voor proefschriften.

In 1988 werd deze graad vervangen door de Masters in Applied Mathematics for Economics and Management, met vergelijkbare kenmerken.

Van deze Masters zijn in 2002 verschillende Masters gemaakt, waaronder de Masters in Applied Econometrics and Forecasting (MEAP), die praktischer is en meer gericht is op Econometrics (en de subgebieden daarvan, zoals Microeconometrics, Macroeconometrics en Econometrics of Time Series ).

Het studieplan heeft in 2007 een grote herdefiniëring ondergaan, met de aanpassing van de "Overeenkomst van Bologna", en het definitieve formaat is vastgelegd in besluit nr. 10897/2010 van 11 juni (gepubliceerd in de DR op 1 juli 2010).

Aanvankelijk functioneerde de Masters met een tweejaarlijkse frequentie, maar sinds het academisch jaar 2008/2009 is het elk jaar in gebruik en zal dit naar verwachting in de toekomst doen, met zijn 9e editie die in 2014/2015 begint.

De cursus wordt in het Engels gegeven vanaf 2020/2021.

Doelen

De Masters wil gespecialiseerd personeel opleiden van financiële instellingen, bedrijven en andere publieke en private organisaties die de analyse en verwerking van gegevens gebruiken als ondersteuning voor besluitvorming, evenals universitaire hoogleraren en onderzoekers.

Hiertoe beoogt het de mogelijkheid te ontwikkelen om theoretische en empirische kennis kritisch en creatief te integreren en studenten vertrouwd te maken met verschillende IT-programma's voor kwantitatieve analyse.

Ontworpen voor

De Masters of Applied Econometrics and Forecasting is ontworpen voor diegenen die hun 1e cyclusopleiding op het gebied van Statistiek, Econometrie, Tijdreeksen en Forecasting willen voltooien, consolideren, bijwerken en versterken.

De Masters is vooral bedoeld voor degenen die van plan zijn om de grens van kennis te benaderen. De postdoctorale cursus is bedoeld voor technisch personeel dat up-to-date moet blijven, en ook voor recent afgestudeerden die op zoek zijn naar technische expertise.

Toepassingen worden beschouwd als in aanmerking komende afgestudeerden in economie, engineering, statistiek, financiën, management, wiskunde of MAEG. Aanvragen van afgestudeerden van andere Bachelors zullen naar behoren worden behandeld door de Wetenschappelijke en Pedagogische Raad.

Dit is een professionele Masters van nature, het verlenen van professionele expertise die kan uitmonden in een stage in een bedrijf. Het is ook ontworpen voor diegenen die hun vooruitzichten op een academische en / of onderzoeksloopbaan willen verbeteren.

werk

De afgestudeerden van deze Masters zijn werkzaam in:

  • Departement economisch onderzoek en statistiek;
  • Afdelingen economisch onderzoek en planning in de particuliere sector;
  • Bank- en verzekeringswezen;
  • Hoger en voortgezet onderwijs;
  • Onderzoek;
  • Consultancy bedrijven.

Tijdschema: 3 semesters

Taal: volledig onderwezen in het Engels

Collegegeld: € 6400 (5100 € voor EU-studenten)

Startdatum: september 2020

Locatie: ISEG Campus in Lissabon

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB ... Lees meer

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB and AMBA, complying with the best higher education standards. ISEG’s research centers are very well rated by the Portuguese research council (FCT). With an experienced and well prepared faculty, students from more than 70 countries contribute to an ever-increasing international academic environment, and take advantage of the school's excellence and location. ISEG Lisbon has excellent modern premises at the heart of Lisbon, right next to the Parliament and the river Tagus, in a vibrant neighborhood full of social life, business and culture. At ISEG, you will find a culture of excellence and achievement, alongside a climate of inclusiveness and cooperation. This is made by the mutual collaboration of students, faculty and staff. ISEG is a School prepared for the future: with a unique blend of quantitative skills and social contextualization of economic and managerial decisions, ISEG’s faculty, professionals, students and alumni are at the forefront of those who address the UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs) with an entrepreneurial and collaborative mindset. Lees Minder