Master in Theater

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De cursus

MA Theater biedt afgestudeerden in Drama, Literatuur, Dans, Schone Kunsten en andere aanverwante gebieden van studie, mogelijkheden om hun kennis en vaardigheden in Theater en Performance verder te ontwikkelen, met het oog op het nastreven van een loopbaan in de theatrale beroepen of andere creatieve industrieën. De cursus kan ook dienen als een basis voor academisch onderzoek op MPhil- of PhD-niveau.

De nadruk van MA Theater ligt op het brede scala van recente ontwikkelingen in drama, theater en uitvoeringspraktijk en onderzoek. Het programma maakt volledig gebruik van de expertise van het personeel van de Lincoln School of Fine and Performing Arts, die een grondige kennis van hedendaagse theaterproductie belichaamt.

Hoe je bestudeert

MA Theater wordt het hele academische jaar gegeven door middel van lezingen, seminars, groepsworkshops en blended learningstrategieën waarbij gebruik wordt gemaakt van faciliteiten, waaronder de performance studios van het Lincoln Performing Arts Center, de online leeromgeving van BlackBoard en de nieuwste digitale technologieën waarmee we verschillende studenten kunnen betrekken via een verscheidenheid van middelen.

Tussen geplande sessies door wordt verwacht dat studenten zich bezighouden met zelfstudie, ondersteund door academisch personeel, met toegewezen en onafhankelijk onderzochte tijdschriftartikelen, boekhoofdstukken en relevante journalistiek, evenals het bekijken van video-inhoud en het omgaan met andere materialen, vaak voorgesteld of toegankelijk gemaakt via de online leersite van elke module. Studenten nemen ook regelmatig vormende opdrachten aan die niet worden beoordeeld als onderdeel van hun eindcijfer, maar zijn ontworpen om aanzienlijke voordelen voor hun leerproces te hebben.

Programmastructuur

Term 1

  • Perspectieven op prestaties
  • Onderzoeksgebieden
  • Schrijven over theater

Termijn 2

  • Perspectieven op prestaties
  • Dramaturgie in de praktijk
  • Schrijven voor theater

Termijn 3

  • In de laatste termijn voltooien de studenten het onderzoeksproject, het praktijk-als-onderzoeksproject of het samenwerkingsproject.

Hoe je wordt beoordeeld

Modules worden beoordeeld door een combinatie van een geschreven essay, een kritisch portfolio, een studentenblog, een financieringsformulier, een prospectief tijdschriftartikel, paneldiscussie, individuele en groepspresentaties en / of een gerichte praktische workshop of performance. Studievoortgang is onderhevig aan voortdurende beoordelingen van alle modules in het programma, naast de uiteindelijke beoordeelde resultaten.

Beoordeling zal gericht zijn op: demonstratie van praktische en theoretische betrokkenheid bij onderzoek; articulatie en demonstratie van kennis met betrekking tot een breed scala van theatervoorstellingen; kritisch onderzoek en analyse; en het contextualiseren van het eigen werk van studenten en het werk van anderen binnen het veld van de historische of hedendaagse uitvoeringspraktijk en -beurs.

Studenten in het MA Theater spelen een actieve rol bij het kiezen van de focus en, in sommige gevallen, zelfs de modi van hun beoordelingen in overleg met relevante modulebegeleiders en op manieren die aansluiten bij hun individuele carrièredoelen. Deze praktijk omarmt de kernethos van de University of Lincoln van 'Student as Producer' door postdoctorale studenten de mogelijkheid te geven om vorm te geven en eigenaar te worden van hun leerproces.

Toelatingseisen

Eerste of tweede middelbaar diploma of vergelijkbare beroepservaring.

Internationale studenten hebben de Engelse taal op IELTS 6.0 nodig met niet minder dan 5,5 in elk element of equivalent.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities.

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities. Lees Minder