Master in Science Business & Innovation

Algemeen

Beschrijving van opleiding

specialisaties

  • Master in Science, Business & Innovation: energie en duurzaamheid
  • Master in Science, Business & Innovation: Life and Health

Kies tussen de track Energy & Sustainability of Life & Health

De masteropleiding SBI is een samenwerking tussen de faculteit Bètawetenschappen, de School of Business and Economics en de Faculteit der Sociale Wetenschappen. En het is de enige opleiding in Nederland, waardoor het een unieke propositie is voor potentiële kandidaten. Dit uitdagende programma is speciaal ontworpen voor studenten die al een solide achtergrond hebben in natuurwetenschappen, technologiestudies en op wetenschap gebaseerde innovatiestudies.

Afhankelijk van je interessegebied volg je de track Energy & Sustainability of de track Life & Health. De track energy science richt zich op de ontwikkeling en implementatie van duurzame oplossingen, terwijl de track life science de nadruk legt op de ontwikkeling van geneesmiddelen, moleculaire diagnostiek en innovatieve medische apparatuur.

Welke track je ook kiest, je volgt verplichte kerncursussen in de zakelijke aspecten van en de wetenschap achter wetenschappelijke innovaties. Je volgt ook cursussen die specifiek zijn voor jouw track (sommige verplicht, andere keuzevakken). Bovendien voer je aan de praktische kant een wetenschapsproject van vier maanden uit, loop je een stage van zes maanden en schrijf je je masterproef.

Aan het einde van het programma heb je je ontwikkeld tot een bedrijfsgeoriënteerde en managementgedreven innovatieprofessional, met kennis en inzicht in de natuurwetenschappen en de zakelijke en sociale wetenschappen van je specialisatie. Je krijgt ook de kans om resultaten, ervaringen, inzichten en kennis uit te wisselen met je medestudenten. Bovendien woon je groepsbijeenkomsten van de master bij om je communicatieve en teamworkvaardigheden te verbeteren en om je netwerk op te bouwen.

De startdatum van dit programma is 1 september.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Lees Minder