Master in Public Policy and Security

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Omdat het overweldigd wordt door veel beveiligingsproblemen in het overheidsbeleid, is het belangrijker dan ooit om dit dynamische proces te begrijpen, om nieuwe risico's, bedreigingen en hun beheersmechanismen te kunnen beoordelen. Succesvolle ervaring in het organiseren van politieke studieprogramma's heeft de vorming mogelijk gemaakt van een open en bekwaam team van docenten en wetenschappers, waarvan het afgesproken programma de studenten voorziet van de nodige analytische hulpmiddelen en de experts voorbereidt op de uitdagingen van de 21e eeuw.

Sterke competenties in beleid en veiligheidsanalyse

Afgestudeerden analyseren hedendaags openbaar beleid en beveiligingsprocessen, evalueren deze op nationaal, Europees, internationaal en mondiaal niveau; op professionele wijze overheidsbeleid en beveiligingskwesties identificeren; presenteer hun oplossingen en voorspel de verwachte gevolgen; analyseren van de ontwikkeling en vooruitzichten van openbaar beleid en beveiligingsprocessen.

Gelegenheid om in de publieke sector te werken

Afgestudeerden kunnen werken op consultatieve, bestuurlijke en onderzoeksgebieden in gemeenten, ministeries, andere organisaties in de publieke sector, ambassades, instellingen en organisaties van de Europese Unie, openbare en bedrijfsorganisaties en niet-gouvernementele organisaties.

Onze afgestudeerden in de politieke wetenschappen hebben de neiging om een politieke carrière na te streven, bijvoorbeeld door verkozen te worden in het Litouwse parlement, werkend in politieke partijen.

Studies en stages in het buitenland

In het ERASMUS Uitwisselingsprogramma kunnen studenten studeren voor een of twee semesters aan een geselecteerde buitenlandse universiteit, en daarnaast praktijkervaring opdoen bij internationale bedrijven en organisaties.

Sociaal actieve, ambitieuze studenten

Deze opleiding wordt meestal gekozen door sociaal actieve, ambitieuze studenten die in staat zijn om politieke ideeën te genereren. Goede motivatie bepaalt een creatieve en leergerichte omgeving die helpt de kennis en de vaardigheden te onderwijzen die studenten nodig hebben.

Carrière

Competenties van de student:
- Analyse en beoordeling van modern openbaar beleid en veiligheidsprocessen op nationaal, Europees, internationaal en mondiaal niveau;
- professionele identificatie van openbare beleids- en veiligheidsproblemen, voorspellingen van hun oplossingen en waarschijnlijke gevolgen;
- Analyse van de ontwikkeling en vooruitzichten van openbaar beleid en veiligheidsprocessen.

Vaardigheden van de student:
- In staat om complexe taken van openbaar beleid, management en veiligheid in nieuwe omgevingen op te lossen;
- In staat om op gegevens gebaseerde beslissingen te nemen op het gebied van openbaar beleid en veiligheid;
- In staat om bestaande risico's voor de staat en methoden van hun management te herkennen.

Toelatingseisen

Vaardigheid in het Engels

IELTS ≥6,0, TOEFL ≥85, CEFR ≥C1 of gelijkwaardig

verkiesbaarheid CGPA Universitair bachelordiploma

Undergraduate-diploma (of hoger) met min. lengte van 180 ECTS (3 jaar studies) komt in aanmerking.

Vaak kun je een geschikt transcript van je school krijgen. Als dit niet het geval is, hebt u officiële vertalingen nodig, samen met geverifieerde exemplaren van het origineel.

De kwalificatiedocumenten voor toegang worden aanvaard in de volgende talen: Engels / Russisch.

De documenten moeten worden gelegaliseerd (Apostille) door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het land waar de documenten zijn uitgegeven. Deze vereiste is niet van toepassing op documenten die zijn uitgegeven in de EU en Wit-Rusland, Oekraïne.

Gemiddeld cijfer (CGPA)

Voor meer informatie over dit programma, bezoek hun webpagina hier .

Laatst bijgewerkt op jun 2019

Over de school

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinar ... Lees meer

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinary study programmes and unforgettable study experience, KTU is fast forwarding to becoming an internationally acknowledged institution of higher education. Lees Minder