Master in Public History

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Publieke geschiedenis

Het programma voor openbare geschiedenis is gericht aan alle BA-afgestudeerden , niet alleen in de geschiedenis, en zelfs niet alleen in de geesteswetenschappen, die graag het onderzoek naar en het publieke gebruik van de geschiedenis willen uitvoeren. Publieke geschiedenis is sinds de jaren 1970 werkzaam als een subdiscipline van de geschiedenis, maar ook als een afzonderlijke academische discipline. Het heet de geschiedenis "voor de mensen, door de mensen, met de mensen, van het volk" en behandelt alle aspecten van de geschiedenis buiten het formele onderwijs (ook academisch onderwijs). Het werkt al vele jaren op de universiteiten wereldwijd en geniet een aanzienlijke populariteit bij de studenten.

De geschiedenis zelf concentreert zich op het onderzoeken van het verleden (gericht op het beantwoorden van de vraag "hoe was het daar?"), Terwijl de publieke geschiedenis onderzoek doet naar hoe de kennis over het verleden aanwezig is in het sociale bewustzijn en hoe het (en kan) zijn bijgebracht in dit bewustzijn, met de centrale vraag: "wat weten (zou / zal) de mensen weten over hoe het was?" Het richt zich op de historische herinnering, die nogal marginaal is in het "traditionele" geschiedenisonderzoek. De cursussen uit het public history-programma concentreren zich op de manieren om het historische bewustzijn (of collectief geheugen) vorm te geven - zowel in de context van zijn theoretisch kader en mechanisme (inclusief bijvoorbeeld politiek van de geschiedenis) als op verschillende praktische manieren (tools / technieken) van het beïnvloeden van dit geheugen en bewustzijn, te beginnen met het verzamelen en verwerken van de getuigenissen uit het verleden, door het schrijven van woorden en het voorbereiden van andere teksten die de historische kennis, tentoonstellingen, historische installaties bevorderen, en historische elementen in massamedia, entertainment of in een virtuele omgeving in de breedste betekenis. Dit is de reden waarom zelfs het algemene chronologische overzicht van het verleden, dat in het openbare geschiedeniscurriculum is geplaatst, zich concentreert op de elementen (verschijnselen, gebeurtenissen, processen, individuen) die discussies en controverses oproepen - dat wil zeggen aanwezig zijn in de publieke sfeer - en dat doet niet het traditionele academische geschiedeniscurriculum herhalen.

Een afgestudeerde in de geschiedenis van de geschiedenis zal kennis hebben over de manieren waarop de kennis over het verleden aanwezig is in de publieke sfeer en de methoden om die manieren te beïnvloeden. Hij / zij zal in staat zijn om de erfenis van het verleden op een bewuste en competente manier te verzamelen, te bewaren, te verwerken en te promoten en te onderzoeken hoe de anderen dat doen.

Deze competenties brengen hem naar werk in de instellingen die zich bezighouden met het bewaren, vormen en verspreiden van de herinnering aan het verleden en betrokken zijn bij:

1) de politiek van de geschiedenis - politieke partijen, lokale overheden, samenlevingen, overheidsinstanties en andere staatsinstellingen

2) buitenschools geschiedenisonderwijs - bibliotheken, lokale en nationale onderwijsinstellingen

3) combinatie van geschiedenis en kunstgeschiedenis - musea, openluchtmusea, creatieve kunstgroepen en bedrijven (bijv. Als experts van historische films, games, evenementen)

4) combinatie van geschiedenis en media (uitgeverijen, pers, nieuwe media, webpagina's, thematische tv-kanalen)

5) archiefbeheer en oral history (privépersonen, lokale overheid)

6) internationale samenwerking (bijv. Europese instellingen)

Afgestudeerden zullen ook een optie hebben om hun opleiding voort te zetten aan de PhD-programma's in de geesteswetenschappen.

Programmastructuur

1e semester:

2de semester:

3e semester:

4e semester:

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of History and Pedagogy is organized into seven institutes and offers full-time and part-time courses in areas of study including history, psychology, pedagogy, archaeology, culture, and a ... Lees meer

The Faculty of History and Pedagogy is organized into seven institutes and offers full-time and part-time courses in areas of study including history, psychology, pedagogy, archaeology, culture, and anthropology. The Faculty has over 250 Faculty members and around 6400 students and over 260 PhD students in the areas of history, psychology and pedagogy. Lees Minder