Master in Public History

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het programma voor openbare geschiedenis is gericht aan alle BA-afgestudeerden , niet alleen in de geschiedenis, en zelfs niet alleen in de geesteswetenschappen, die graag het onderzoek naar en het gebruik van de geschiedenis van het publiek willen promoten. Publieke geschiedenis is sinds de jaren 1970 werkzaam als een subdiscipline van de geschiedenis, maar ook als een aparte academische discipline. Het wordt de geschiedenis "voor de mensen, door de mensen, met de mensen, van het volk" genoemd en behandelt alle aspecten van de geschiedenis buiten het formele onderwijs (ook academisch onderwijs). Het werkt al vele jaren op de universiteiten wereldwijd en geniet een aanzienlijke populariteit bij de studenten.

De geschiedenis zelf concentreert zich op het onderzoeken van het verleden (gericht op het beantwoorden van de vraag 'hoe was het daar?') Terwijl de publieke geschiedenis onderzoek doet naar hoe de kennis over het verleden aanwezig is in het sociale bewustzijn en hoe het (en kan) worden bijgebracht in dit bewustzijn, met de centrale vraag: "wat weten (zal / zal) de mensen weten over hoe het was?" Het richt zich op historisch geheugen, dat nogal marginaal is in het "traditionele" geschiedenisonderzoek. De cursussen uit het public history-programma concentreren zich op de manieren om het historische bewustzijn (of collectief geheugen) vorm te geven - zowel in de context van zijn theoretisch kader en mechanisme (inclusief bijvoorbeeld politiek van de geschiedenis) als op verschillende praktische manieren (tools / technieken) van het beïnvloeden van dit geheugen en bewustzijn, te beginnen met het verzamelen en verwerken van de getuigenissen uit het verleden, door het schrijven van gesproken teksten en het voorbereiden van andere teksten die de historische kennis, tentoonstellingen, historische installaties promoten, om historische elementen in massamedia, entertainment of in virtuele omgeving te lokaliseren. breedste zin. Dit is de reden waarom zelfs het algemene chronologische overzicht van het verleden, dat in het openbare geschiedeniscurriculum is geplaatst, zich concentreert op de elementen (verschijnselen, gebeurtenissen, processen, individuen) die discussies en controverses oproepen - dat wil zeggen aanwezig zijn in de publieke sfeer - en dat doet niet het traditionele academische geschiedeniscurriculum herhalen.

Een afgestudeerde in de geschiedenis van de geschiedenis zal kennis hebben over de manieren waarop de kennis over het verleden aanwezig is in de publieke sfeer en de methoden om die manieren te beïnvloeden. Hij / zij zal in staat zijn om de erfenis van het verleden op een bewuste en competente manier te verzamelen, te bewaren, te verwerken en te promoten en te onderzoeken hoe de anderen dat doen.

Deze competenties brengen hem aan het werk bij de instellingen die zich bezighouden met het bewaren, vormen en uitdragen van de herinnering aan het verleden en die betrokken zijn op het gebied van:

 • De politiek van de geschiedenis - politieke partijen, lokale overheden, verenigingen, overheidsinstanties en andere staatsinstellingen.
 • Extracurriculair geschiedenisonderwijs - bibliotheken, lokale en nationale onderwijsinstellingen.
 • Combinatie van geschiedenis en kunstgeschiedenis - musea, openluchtmusea, creatieve kunstgroepen en bedrijven (bv. Als experts in historische films, games, evenementen).
 • Combinatie van geschiedenis en media (uitgeverijen, pers, nieuwe media, webpagina's, thematische tv-kanalen).
 • Archiefbeheer en mondelinge geschiedenis (particulieren, lokale overheid).
 • Internationale samenwerking (bijv. Europese instellingen).

Afgestudeerden zullen ook een optie hebben om hun opleiding voort te zetten op de Ph.D. programma's in de geesteswetenschappen.

Toelatingseisen

 • Gecertificeerde exemplaren van uw bachelordiploma
 • Gecertificeerde kopieën van uw academische records
 • Gecertificeerde kopieën van uw Engelse taalvaardigheid (B2-niveau)
 • Een digitale pasfoto
 • Een kopie van het paspoort
 • Een medisch attest
 • Bevestiging van betaling registratiekosten op de universitaire rekening

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic ins ... Lees meer

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic institutions in Poland. Lees Minder