Master in Public Health Data Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit internationale masterprogramma biedt een jaar internationaal onderzoek naar gegevenswetenschap op het gebied van de volksgezondheid, van projectontwerp tot real-life analyse van gezondheidsgegevens en de communicatie van resultaten.

Programmagegevensblad

 • Academische samenwerking: de Master in Public Health Data Science wordt geleverd samen met de Bordeaux School of Public Health (ISPED) en het Bordeaux Population Health Research Centre (BPH).
 • Toelatingseisen:
  • Kandidaten moeten aan het volgende voldoen: minimaal een masterdiploma (jaar 1) cum laude behalen (minimaal 240 ECTS of gelijkwaardig) in een (of meer) van de volgende disciplines: statistiek, informatica of epidemiologie.
 • Duur van het programma: 1 jaar, inclusief een stage (60 ECTS).
 • Taalvereisten: dit programma wordt volledig in het Engels gegeven. Een uitstekende beheersing van het Engels is daarom vereist. Studenten van wie de moedertaal geen Engels is, moeten een TOEFL-, TOEIC- of IELTS-certificering hebben: TOEFL-score van 550/213/80, TOEIC-score van 900-990 of IELTS-score van 6,0.
 • Niveau: Master (jaar 2) van Science in Public Health Data Science.
 • Collegegeld:
 • Jaarlijkse registratiekosten voor alle geselecteerde aanvragers worden berekend volgens de regels en voorschriften van de University of Bordeaux .
 • Financiële steun en woningbeurzen kunnen worden toegekend aan geselecteerde aanvragers volgens de criteria van excellentie.

Programmaoverzicht

De Master in Public Health Data Science biedt een jaar internationaal onderzoek naar gegevenswetenschap op het gebied van volksgezondheid, van projectontwerp tot real-life gezondheidsgegevensanalyse en de communicatie van resultaten. Geselecteerd binnen het Franse "Investments for the Future" -programma als een "Initiative of Excellence" , omvat het programma multidisciplinaire vaardigheden in epidemiologie, informatica en statistiek, en zorgt het ervoor dat studenten een sterke kennis verwerven over de sterke punten en beperkingen van digitale technologieën en hun gebruik. in onderzoek naar de volksgezondheid.

123125_pexels-photo-373543.jpeg

Pixabay / Pexels

Programmastructuur

Semester 3 tot 4: Inhoud

Semester 3

 • Basis: 6 ECTS

Focus op basiskennis en de functionele mogelijkheden van de tools die worden gebruikt in de analyse van gezondheidsgegevens.

 • Elektronische gezondheidsgegevens (6 sp.)

Focus op de vaardigheden die nodig zijn om te conceptualiseren, beheren, analyseren en communiceren via gezondheidsonderzoek uitgevoerd door Electronic Health Records (HER) en medisch-administratieve databases (MA-DB's).

 • Digitale cohorten (6 sp.)

Focus op de vaardigheden die nodig zijn om te conceptualiseren, beheren, analyseren en communiceren via cohortonderzoeken die digitale tools integreren.

 • Webgebaseerde gegevens (6 sp.)

Focus op de vaardigheden die nodig zijn om volksgezondheidsstudies voor te bereiden waarin gegevens van sociale netwerken en webforums, gekoppelde open gegevens en mobiele gegevens worden geïntegreerd. De praktijk wordt uitgevoerd aan de hand van een speciale case study die de verwerking van grote mobiele datasets (records met gespreksdetails) omvat.

 • Omics-gegevens (6 sp.)

Concentreer u op de vaardigheden die nodig zijn om te conceptualiseren, beheren, analyseren en communiceren met behulp van klinische onderzoeken die hoog-dimensionale gegevens integreren.

Semester 4

 • Waardecreatie (6 ECTS)

Deze laatste cursus bereidt studenten voor, zodat ze als afgestudeerden in staat zijn om onmiddellijk een bijdrage te leveren op de werkplek, of dit nu in de academische of de industriële sector is. Studenten leren hun ondernemersvaardigheden te ontwikkelen en krijgen ook inzicht in de maatschappelijke en economische waarde die wordt gecreëerd door onderzoek naar digitale volksgezondheid.

 • Stage (24 sp.)

Studenten kunnen hun stage voltooien hetzij met het onderzoeksteam dat een projectcasus heeft gegenereerd tijdens het Public Health Data Science Master-programma, hetzij met een nieuw team uit het uitgebreide onderzoeksnetwerk van het Graduate Program.

Sterke punten van dit masterprogramma?

Epidemiologie

Vertaling van een volksgezondheidsprobleem / klinisch probleem in een onderzoeksvraag, inclusief het ontwerp van het onderzoeksplan voor surveillancesystemen, observationele en experimentele studies (dwz klinische proeven), de evaluatie van validiteit en causaliteit van een associatie.

Statistieken

Methoden voor begeleide en niet-gecontroleerde statistische analyse en modellering van biomedische gegevens (met inbegrip van hoog-dimensionale en tijd tot gebeurtenis-gegevens), statistisch leren, datamining, data-integratie, geavanceerde computatiestatistieken.

Informatics

De architectuur van data-integratie (i2b2, Transmart), interoperabiliteit, kennisrepresentatie (terminologieën, ontologieën), natuurlijke taalverwerking, datavisualisatie, programmeren, cloud computing en Hadoop, gekoppelde open data, beveiliging, vertrouwelijkheid en integriteit van data.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The University of Bordeaux was newly established in 2014 following the merger of three universities. Ranked among the top universities in France for the quality of its academic courses and research, i ... Lees meer

The University of Bordeaux was newly established in 2014 following the merger of three universities. Ranked among the top universities in France for the quality of its academic courses and research, it was awarded the “Initiative of Excellence” by the French government in 2011. Lees Minder
Bordeaux , Pessac , Talence + 2 Meer Minder