Master in Public Health Data Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit internationale masterprogramma biedt een jaar internationaal onderzoek naar gegevenswetenschap op het gebied van de volksgezondheid, van projectontwerp tot real-life analyse van gezondheidsgegevens en de communicatie van resultaten.

Programmagegevensblad

 • Academische samenwerking: de Master in Public Health Data Science wordt geleverd samen met de Bordeaux School of Public Health (ISPED) en het Bordeaux Population Health Research Centre (BPH).
 • Toelatingseisen:
  • Kandidaten moeten voldoen aan de volgende voorwaarden: minimaal een Master (jaar 1) behalen met honours (minimaal 240 ECTS of equivalent) in een (of meerdere) van de volgende disciplines: statistiek, informatica of epidemiologie.
 • Duur van het programma: 1 jaar, inclusief een stage (60 ECTS).
 • Taalvereisten: dit programma wordt volledig in het Engels gegeven. Uitstekende beheersing van het Engels is daarom vereist. Studenten die niet Engels als moedertaal hebben, moeten een TOEFL-, TOEIC- of IELTS-certificering bieden: TOEFL-score van 550/213/80, TOEIC-score van 900-990 of IELTS-score van 6.0.
 • Niveau: Master (jaar 2) van Science in Public Health Data Science.
 • Collegegeld:
 • Jaarlijkse registratiekosten voor alle geselecteerde aanvragers worden berekend volgens de regels en voorschriften van de University of Bordeaux .
 • Financiële steun en woningbeurzen kunnen worden toegekend aan geselecteerde aanvragers volgens de criteria van excellentie.

Programmaoverzicht

De Master in Public Health Data Science biedt een jaar internationaal onderzoek naar gegevenswetenschap op het gebied van volksgezondheid, van projectontwerp tot real-life gezondheidsgegevensanalyse en de communicatie van resultaten. Geselecteerd binnen het Franse "Investments for the Future" -programma als een "Initiative of Excellence" , omvat het programma multidisciplinaire vaardigheden in epidemiologie, informatica en statistiek, en zorgt het ervoor dat studenten een sterke kennis verwerven over de sterke punten en beperkingen van digitale technologieën en hun gebruik. in onderzoek naar de volksgezondheid.

123125_pexels-photo-373543.jpegPixabay / Pexels

Programmastructuur

Semester 3 tot 4: Inhoud

Semester 3

 • Basis: 6 ECTS

Focus op basiskennis en de functionele mogelijkheden van de tools die worden gebruikt in de analyse van gezondheidsgegevens.

 • Elektronische gezondheidsgegevens (6 sp.)

Focus op de vaardigheden die nodig zijn om te conceptualiseren, beheren, analyseren en communiceren via gezondheidsonderzoek uitgevoerd door Electronic Health Records (HER) en medicoadministratieve databases (MA-DB's).

 • Digitale cohorten (6 sp.)

Concentreer u op de vaardigheden die nodig zijn om te conceptualiseren, beheren, analyseren en communiceren via cohortstudies waarin digitale hulpmiddelen zijn geïntegreerd.

 • Webgebaseerde gegevens (6 sp.)

Focus op de vaardigheden die nodig zijn om volksgezondheidsstudies voor te bereiden die gegevens van sociale netwerken en webforums, gekoppelde open gegevens en mobiele gegevens integreren. De praktijk wordt uitgevoerd via een speciale case study die de verwerking van grote mobiele gegevensreeksen (gegevens van belgegevens) omvat.

 • Omics-gegevens (6 sp.)

Concentreer u op de benodigde vaardigheden om te conceptualiseren, te beheren, te analyseren en te communiceren met behulp van klinische onderzoeken waarin hoog-dimensionale gegevens zijn geïntegreerd.

Semester 4

 • Waardecreatie (6 ECTS)

Deze laatste cursus bereidt studenten voor, zodat ze als afgestudeerden in staat zijn om onmiddellijk een bijdrage te leveren op de werkplek, of dit nu in de academische of de industriële sector is. Studenten leren hun ondernemersvaardigheden te ontwikkelen en krijgen ook inzicht in de maatschappelijke en economische waarde die wordt gecreëerd door onderzoek naar digitale volksgezondheid.

 • Stage (24 sp.)

Studenten kunnen hun stage voltooien hetzij met het onderzoeksteam dat een projectcasus heeft gegenereerd tijdens het Public Health Data Science Master-programma, hetzij met een nieuw team uit het uitgebreide onderzoeksnetwerk van het Graduate Program.

Sterke punten van dit masterprogramma?

Epidemiologie

Vertaling van een volksgezondheidsprobleem in een onderzoeksvraag, inclusief het ontwerp van het onderzoeksplan voor surveillancesystemen, observationele en experimentele studies (dwz klinische proeven), de evaluatie van de validiteit en de causaliteit van een associatie.

Statistieken

Methoden voor begeleide en niet-gecontroleerde statistische analyse en modellering van biomedische gegevens (met inbegrip van hoog-dimensionale en tijd tot gebeurtenis-gegevens), statistisch leren, datamining, data-integratie, geavanceerde computatiestatistieken.

Informatics

De architectuur van data-integratie (i2b2, Transmart), interoperabiliteit, kennisrepresentatie (terminologieën, ontologieën), natuurlijke taalverwerking, datavisualisatie, programmeren, cloud computing en Hadoop, koppelde open data, beveiliging, vertrouwelijkheid en integriteit van data.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Bordeaux was newly established in 2014 following the merger of three universities. Ranked among the top universities in France for the quality of its academic courses and research, i ... Lees meer

The University of Bordeaux was newly established in 2014 following the merger of three universities. Ranked among the top universities in France for the quality of its academic courses and research, it was awarded the “Initiative of Excellence” by the French government in 2011. Lees Minder
Bordeaux , Pessac , Talence + 2 Meer Minder